News

Decizie surprinzătoare în instanță. Ce pedeapsă a primit un fost primar UDMR, acuzat că a luat 858 de șpăgi

05.11.2020 | 10:09
ADVERTISEMENT

Un fost primar UDMR a fost acuzat că a luat 858 de șpăgi. Tribunalul a dat verdictul în cazul petrecut în comuna Sălacea din Bihor.

Procurorii au trimis-o în judecată pe Porsztner Sarolta. Aceasta fusese acuzată că a luat mită timp de 6 ani de la toţi angajaţii instituţiei pe care o conducea.

ADVERTISEMENT

Sarolta a fost achitată de judecătorii Tribunalului Bihor. Procesul a început în 2017, iar sentința a fost pronunțată marți, 3 noiembrie 2020.

Fost primar UDMR acuzat de mită. Cum proceda

Porsztner Sarolta era cercetată pentru că ar fi luat șpagă de la angajați în fiecare lună, timp de 6 ani.

ADVERTISEMENT

Fostul primar UDMR, dar și casierul, au fost trimiși în instanță în vara anului 2017. Procurorii Parchetului au susținut că Porsztner (primar în Sălacea între anii 2004 şi 2012) a acceptat să le acorde angajaților din Primărie sporuri, dar cu condiţia ca fiecare să îi plătească lunar 10% din sumă. Este vorba de 25-30 de lei de persoană, conform ebihoreanul.

Potrivit minutei publicate pe site-ul Tribunalului, s-a dispus achitarea fostului primar UDMR atât pentru infracţiunea de luare de mită, cât şi pentru primirea de foloase necuvenite, în formă continuată pe motiv că faptele nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.

ADVERTISEMENT

Sandor Jozsef, casierul din primărie, era cercetat la rândul său. Acesta s-ar fi ocupat de colectarea celor 858 de şpăgi. Și în acest caz, tribunalul l-a găsit nevinovat pe acuzat.

Motivele pentru care Tribunalul Bihor a decis achitarea celor doi nu se cunosc încă. Sentinţa nu este definitivă, iar procurorii pot face apel în termen de zece zile.

ADVERTISEMENT

Primarul ar fi primit peste 21.000 lei. Tribunalul Bihor a respins solicitarea ca această sumă să fie confiscată.

ADVERTISEMENT