News

Decizie surprinzătoare luată de Elon Musk! Miliardarul american mută fabrica Tesla din California

10.05.2020 | 09:13
Decizie surprinzatoare luata de Elon Musk Miliardarul american muta fabrica Tesla din California
ADVERTISEMENT

Nemulțumit de autoritățile din California, Elon Musk este hotărât să mute fabrica Tesla, singura din Statele Unite ale Americii care nu își poate relua imediat producţia din cauza restricțiilor impuse în această zonă pentru stoparea răspândirii noului tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de controversatul om de afaceri printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Elon Musk mută sediul Tesla din California și amenință autoritățile cu judecata

Potrivit acestuia, noul sediu al companiei va fi în Texas, Nevada, locul în care se vor desfășura și viitoarele proiecte ale producătorului de mașini electrice. Totodată, Musk anunță că va da în judecată „imediat” comitatul Alameda din apropiere de San Francisco, unde se află fabrica, acuzând autorităţile că sunt „iraţionale” şi că „au pierdut legătura cu realitatea”.

ADVERTISEMENT

Sincer, este picătura care a făcut să dea pe afară paharul. Tesla îşi va muta imediat sediul şi proiectele viitoare în Texas, Nevada. Dacă o să menţinem o activitate de producţie în Fremont va depinde de modul în care suntem trataţi.

Tesla ştie mult mai bine ce trebuie să facă pentru a relua producţia în siguranţă, datorită experienţei dobândite în fabrica noastră Tesla din China, decât un mărunt funcţionar public care nici măcar n-a fost ales.

ADVERTISEMENT

Funcţionarul ignorant şi neales ‘responsabil sanitar interimar’ din comitatul Alameda este în opoziţie cu ordinele guvernatorului, preşedintelui, cu drepturilor noastre constituţionale şi contravine bunului simţ!”, a scris capriciosul miliardar american pe contul său de Twitter.

Elon Musk lansează o ipoteză demnă de filmele SF: „În zece ani oamenii nu vor mai comunica prin cuvinte”

După ce a ales pentru copilul său un nume ce amintește mai degrabă de roboţii din filmele SF, X Æ A-12, Elon Musk și-a exprimat într-o emisiune TV convingerea că limbajul uman va deveni desuet, odată cu evoluția tehnologiei dedicată creierului. În circa zece ani, este posibil ca oamenii să nu mai aibă nevoie de cuvinte, pentru a comunica, susţine omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Acesta a vorbit despre tehnologia „Neuralink”, ce are la bază un dispozitiv care dacă ar fi implantat direct în creier ar putea rezolva toate problemele neuronale. Pe lângă faptul că ar vindeca boli precum epilepsia, Musk a declarat că noul dispozitiv ar face ca limbajul uman să devină uitat.

Lumea va putea să comunice mult mai rapid şi cu mai multă precizie”, a explicat controversatul om de afaceri. Întrebat cât va mai dura până când oamenii vor putea comunica fără cuvinte, fondatorul Tesla a explicat că cel mai optimist scenariu avansează un termen de 10 ani.

ADVERTISEMENT
Tags: