Fotbal international

Decizie surpriză luată de guvernul chinez în privința reluării campionatului. Cum sunt afectați străinii

27.03.2020 | 12:52
Decizie surpriza luata de guvernul chinez in privinta reluarii campionatului Cum sunt afectati strainii
ADVERTISEMENT

China este țara de unde a plecat toată această nebunie mondială care este pandemia de coronavirus. Tot China pare a fi prima care se află pe punctul de a câștiga această bătălie, pentru că numărul cazurilor de îmbolnăvire s-a micșorat considerabil în ultima perioadă.

Decizie surpriză a guvernului chinez pentru jucătorii străini

Pandemia nu a fost eradicată total, însă autoritățile consideră că există acum condiții pentru a se trece treptat la o viață normală și primul semn decisiv în acest sens a fost decizia de redeschidere a școlilor.

ADVERTISEMENT

Super liga chineză, care în ultimii ani s-a transformat într-un El Dorado pentru jucătorii străini, trebuia să înceapă pe 22 februarie, dar era evident că la acea dată nici nu se putea vorbi despre vreo activitate sportivă.

Super liga programată a începe la final de aprilie sau început de mai

După ce situația a început să se îmbunătățească vizibil noul termen stabilit pentru deschiderea sezonului a fost fixat spre sfârșitul lunii aprilie, cel târziu începutul lunii mai.

ADVERTISEMENT

În pofida faptului că tocmai China a fost focarul care a infectat o întreagă planetă au existat destui jucători din Europa care nu s-au speriat și au decis să semneze contracte bănoase cu echipe din prima divizie.

Jucători din La Liga au semnat acum cu echipe din China

Printre aceștia se numără și un fost jucător la Sevilla, Carrico sau atacantul lui Alaves, Wakaso, iar declarațiile lor au șocat, cei doi afirmând că acum China e cel mai sigur loc din lume.

ADVERTISEMENT

Iată însă că toate calculele federației și ale echipelor din Super liga chineză sunt date peste cap de o decizie neașteptată a guvernului, luată joi. Vizele de intrare ale jucătorilor străini vor fi suspendate provizoriu, începând de vineri, la miezul nopții.

Cosmin Olăroiu este singurul român din China

“Este o măsură provizorie pe care China trebuie să o ia pentru a face faţă situaţiei epidemice actuale”, a explicat Ministerul de Externe, care a adăugat că va ajusta măsurile “în funcţie de situaţia epidemică”.

ADVERTISEMENT

În China activează și antrenorul român Cosmin Olăroiu, aflat pe banca lui Jiangsu Suning, club pentru care a semnat de curând atacantul Wakaso de la Alaves.

ADVERTISEMENT