Fotbal intern

Decizie surpriză în plină pandemie! Procesul de insolvență a lui Ionuț Negoiță a fost suspendat

21.03.2020 | 10:31
Decizie surpriza in plina pandemie Procesul de insolventa a lui Ionut Negoita a fost suspendat
ADVERTISEMENT

Curtea de Apel București a luat decizia de a suspenda procesul în care Ionuț Negoiță, acționarul majoritar al lui Dinamo, este acuzat de comiterea infracțiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de insolvența clubului de fotbal.

Procesul lui Ionuț Negoiță pentru insolvența lui Dinamo a fost suspendat!

Ionuț Negoiță a fost trimis în judecată la sfârșitul lunii decembrie 2017 de Parchetul Curții de Apel Bucuresti pentru comiterea infracțiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de insolvența clubului de fotbal.

ADVERTISEMENT

Totuși, noua decizie a Curții de Apel Bucureșt, de a suspenda procesul, este destul de inedită, în cazul în care cele mai multe completuri de judecată au preferat să preschimbe termene în dosarele care nu sunt considerate urgente și să amâne procesele pentru lunile mai și iunie.

„Procesele penale aflate în curs pe rolul instanțelor de judecată, inclusiv cele aflate în procedura în camera preliminară, se suspendă de drept pe durata stării de urgența, cu excepția celor de la alin. (1) lit. c) apreciate ca atare de judecător sau instanța de judecata, precum și a următoarelor cauze:

ADVERTISEMENT

cele privind infracțiunile flagrante, cele în care au fost dispuse măsuri preventive, cele referitoare la contestații împotriva măsurilor asiguratorii, cele privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, cele ce cuprind măsuri de protecție a victimelor și a martorilor, cele privind aplicarea provizorie a măsurilor de siguranță cu caracter medical, cele privind infracțiuni contra securității naționale, cele privind acte de terorism sau de spălare a banilor”, sunt trimiterile făcute de judecători.

Ionuț Negoiță vrea să vândă Dinamo

Ionuț Negoiță nu mai dorește să fie acționar majoritar la Dinamo și își dorește să vândă clubul. Până acum, a primit o ofertă de la Tahoon Nimer, un influent om de afaceri din Emiratele Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Anamaria Prodan a făcut dezvăluirea: Pe 29 noiembrie, un club din Championship, Charlton, a fost cumpărat de un fond de investiții care are peste 60 de firme în toată lumea.

E o chestiune de negocieri. Ei doreau să investească la Dinamo. În toată nebunia asta de a cumpăra clubul Dinamo, ei au cumpărat Charlton cu 65 de milioane de euro. Erau asociați cu Claudiu Florică.

ADVERTISEMENT

Am stat de vorbă inclusiv cu Negoiță. Noi am adus ceva concret, era vorba de scrisoarea fondului de investiții, cei de acolo spuneau că voiau să cumpere clubul. Vorbim de familia regală din Emirate, care vrea să facă performanță la Dinamo”.

Totuși, nicio discuție dintre Ionuț Negoiță și Tahoon Nimer nu s-a materializat, iar Dinamo rămâne sub conducerea omului de afaceri român.

  • 15 miliarde de dolari este averea familiei Al Nahyan, de care este apropiat Tahoon Nimer, din Emiratele Arabe Unite 
ADVERTISEMENT