Sport

Cum a motivat Gheorghe Tadici neprezentarea la meciul HC Dunărea Brăila – HC Zalău: ”E un caz de forță majoră!”. Update

HC Dunărea Brăila s-a calificat la ”masa verde” în semifinalele Cupei României la handbal feminin. HC Zalău a anunțat în această dimineață că nu se prezintă la meci
13.03.2024 | 14:22
Cum a motivat Gheorghe Tadici neprezentarea la meciul HC Dunarea Braila  HC Zalau E un caz de forta majora Update
Gheorghe Tadici a anulat printr-un sms meciul HC Dunărea Brăila - HC Zalău din sferturile Cupei României FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
13-03-2024
12:33

Cum a motivat Gheorghe Tadici neprezentarea la Brăila

Gheorghe Tadici a explicat de ce HC Zalău n-a ajuns la Brăila pentru meciul din Cupa României cu Dunărea.

”Nu am ajuns din motive obiective la meci. Este un caz de forță majoră. Nici vorbă că nu am vrut sa ne prezentăm. Eram pregătiți să plecăm, dar cum v-am spus, au intervenit niște probleme care ne-au împiedicat să ajungem la meci”, a declarat Gheorghe Tadici, în exclusivitate pentru FANATIK.

Meciul HC Dunărea Brăila – HC Zalău, care era programat astăzi, la Brăila, de la ora 17:30, în sferturile Cupei României la handbal feminin nu se mai dispută. Echipa pregătită de Gheorghje Tadici (71 de ani) a anunțat în această dimineață atât FRH, cât și clubul organizator că nu se prezintă la meci ”din motive obiective”. În aceste condiții, HC Dunărea Brăila va fi declarată câștigătoare cu 10-0, la ”masa verde”, și avansează în semifinale.

Meciul HC Dunărea Brăila – HC Zalău din sferturile Cupei României, anulat printr-un email neoficial la FRH și un sms către adversari

”HC Zalău a informat FRH că nu se prezintă la meciul cu HC Dunărea Brăila din motive obiective, printr-un email neoficial, trimis la ora 07:58, în atenția secretarului general, urmând ca în cursul zilei de marți să trimită și o adresă oficială.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost anulat, iar conform regulamentului HC Dunărea Brăila va fi declarată câștigătoare cu 10-0, iar HC Zalău va fi amendată cu 10.000 de lei”, a declarat pentru FANATIK Alexandru Jelescu, referent specialitate seniori din cadrul Departamentului de Competiții al FRH.

Explicația lui Gheorghe Tadici: ”Sâmbătă avem meci crucial în campionat”

HC Dunărea Brăila a publicat pe Facebook mesajul primit din partea clubului HC Zalău, semnat de managerul Gheorghe Tadici: ”Vă informăm că din motive obiective, HC Zalău nu poate ajunge la Brăila pentru jocul din Cupa României, din 13.03.2024, orele 17:30. Ne cerem scuze!”.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici a explicat care sunt motivele obiective. ”Nu am mai putut pleca la Brăila din motive obiective. Cauzele pentru care nu ne mai putenm prezenta la acest meci sunt multiple. Inițial, le-am informat pe fete că vom pleca miercuri dimineața la ora 5, însă marți seara, în jurul orei 21:30, le-am anunțat că nu mai plecăm la Brăila. 

Era foarte dificil și foarte obositor pentru ele. Am fi ajuns undeva în jur de ora 15:00 – 16:00, iar la ora 17:30 era programat meciul. Ar fi fost inuman să jucăm după nouă, zece ore de drum. Am anunțat dimineață Federația Română de Handbal și clubul gazdă că nu ne mai putem prezenta la acest meci”, a precizat Gheorghe Tadici, pentru Magazin Sălăjan.

ADVERTISEMENT

HC Zalău luptă pentru evitarea retrogradării din Liga Națională, iar sâmbătă, 16 martie, are meci cu Știința București, în Capitală. ”Va fi un meci crucial pentru noi, pentru că trebuie să câștigăm jocul de la București”, a precizat Gheorghe Tadici pentru sursa citată.

HC Dunărea Brăila a dezvăluit mesajul transmis de Gheorghe Tadici

Clubul brăilean nu se mulțumește că s-a calificat în semifinale la ”masa verde”, a anunțat că va solicita FRH recuperarea cheltuielor făcute cu organizarea meciului.

ADVERTISEMENT

”Cu părere de rău vă anunțăm că meciul de astăzi contând pentru Turul 3 – Cupa României nu se va disputa din cauza neprezentării echipei adverse. În această dimineață am primit informare din partea clubului HC Zalău invocând motive ”obiective” că nu se va prezenta la meci.

De asemenea, având în vedere efortul organizatoric impus de planificarea unei partide oficiale, clubul de handbal Dunărea Brăila a irosit fonduri, întrucât a întreprins toate activităţile precursoare evenimentului. Ne vom adresa comisiilor de specialitate din cadrul Federației Române de Handbal pentru a dispune în sarcina clubului neprezentat a tuturor cheltuielilor pe care le-am întreprins pentru un meci care în final nu se va disputa.

Sperăm că această atitudine a clublului din Zalău este doar o alegere nefericită de moment şi nu regula după care îşi prioritizează propria activitate şi propriile obiective. Fairplay-ul implică respect pentru regulile competiției şi, mai cu seamă pentru adversari, arbitri, spectatori şi culorile echipei, spiritul de echipă, de solidaritate, cultivă comportamentul sportivului de acceptare în demnitate a înfrângerii, de modestie în cazul victoriei”, se arată în comunicatul celor de la HC Dunărea Brăila.

HC Dunărea Brăila și CSM București s-au calificat în semifinalele Cupei României

HC Dunărea Brăila devine astfel a doua echipă calificată în semifinalele Cupei României, după CSM Bucureşti, care a învins-o pe CSM Slatina, scor 34-23, în deplasare, luni, 11 martie, .

Celelalte dueluri din sferturi vor fi CSM Târgu Jiu – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud (marți, 19 martie) şi SCM Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti (miercuri, 27 martie).

Faza finală a Cupei României se va desfășura în sistem Final Four și este programată în perioada 20 – 21 aprilie.

ADVERTISEMENT