Sport

Avalanșă de decizii controversate în UTA – Dinamo. Arădenii au avut un gol anulat, iar dinamoviștii Ehmann și Răuță au fost eliminați. Video

Brigada de arbitri condusă de Cătălin Popa a aruncat în aer finalul de repriză al meciului dintre UTA și Dinamo. În ultimele zece minute, s-au luat nu mai puțin de trei decizii controversate.
13.02.2022 | 18:41
Avalansa de decizii controversate in UTA  Dinamo Aradenii au avut un gol anulat iar dinamovistii Ehmann si Rauta au fost eliminati Video
Cătălin Popa, arbitrul meciului UTA - Dinamo. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
13-02-2022
16:41

Cătălin Popa l-a eliminat și pe Alexandru Răuță

Coșmarul eliminărilor a continuat pentru echipa lui Flavius Stoican și în repriza a doua. Eliminat și în derby-ul cu FCSB, Alexandru Răuță a văzut cartonașul roșu, după ce l-a primit pe cel de-al doilea galben, și în partida de la Arad. Căpitanul dinamovist s-a dus mai devreme la vestiare, după Ehmann, în urma unui fault asupra lui aceluiași Shlyakov. – vezi VIDEO cu eliminarea lui Răuță

Dinamo a terminat în inferioritate numerică prima repriză a meciului de la Arad, cu UTA, din etapa a 26-a din Casa Pariurilor Liga 1.

Arbitrul Cătălin Popa l-a eliminat pe Marco Ehmann, în minutul 41, pentru cumul de cartonașe galbene. Fostul junior al Borussiei Dortmund a văzut cele două avertismente în decurs de numai cinci minute.

ADVERTISEMENT

Trei decizii controversate de arbitraj în finalul primei reprize la UTA – Dinamo

Popa i-a arătat lui Ehman cartonașul roșu pentru o mână pusă în fața lui Shlyakov, dar faultul nu pare atât de grav încă să necesite cartonaș galben, mai ales că era al doilea pentru stoperul dinamovist.

Până la eliminarea lui Ehmann, brigada de arbitri a dezavantajat-o pe UTA. În minutul 35, Filip Dangubic a trimis mingea în poarta lui Cristiano Figueiredo, dar asistentul Vornicu a anulat reușita pe motiv de ofsaid.

ADVERTISEMENT

Dangbuic primise mingea dintr-o deviere cu capul a lui Laukzemis, dar pe reluare se vede că atacantul croat este ținut în joc de apărarea lui Flavius Stoican.

Arădenii au cerut un penalty, după eliminarea lui Ehmann

A treia fază controversată a primei reprize s-a petrecut tot în jumătatea dinamovistă, mai exact în suprafața de pedeapsă. În minutul 44, același Dangubic a fost dărmat în careu de Buleică și Cătălin Popa ar fi avut circumstanțe să acorde lovitură de pedeapsă. Centralul argeșean a lăsat însă jocul să continue.

ADVERTISEMENT

Vezi VIDEO cu fazele controversate de arbitraj din UTA – Dinamo

Cătălin Popa a fost recuzat de conducerea arădenilor

Cătălin Popa este un arbitru deloc pe placul arădenilor. Centralul a fost recuzat anul trecut de conducerea celor de la UTA după mai multe greșeli comise în meciurile cu Dinamo și FCSB, din sezonul 2020-2021.

„Textiliștii” au pierdut cu 0-1 în fața „câinilor roșii” și cu 0-3 în fața roș-albaștrilor, iar cel arătat cu degetul a fost arbitrul argeșean. După partida cu roș-albii, disputată în ianuarie 2021, antrenorul de atunci al arădenilor, Laszlo Balint, l-a criticat vehement pe Popa,

ADVERTISEMENT

„N-am vorbit niciodată de arbitraj, dar e al treilea meci în care ei sunt în lumina reflectoarelor. Etapa trecută, la Iași, am avut penalty clar la Antal. Azi avem penalty superclar la Roger. De ce nu se dă?! Hai să fim corecți, să ne respectăm munca.

Mi-am văzut mereu de meseria mea. Atunci să centreze domnii arbitri, să dea ei cu capul. Ce să se întâmple de am pierdut? E foarte greu când începi de la 0-1, împotriva unei echipe ca Dinamo.

Când joci un asemenea meci, ok, e sport, fotbal, poți pierde, dar vreau să pierd din cauza prostiei mele, nu din alte motive. Chiar mi s-a spus, suntem echipa împotriva căreia s-au dictat cele mai multe penalty-uri. Domnul Cătălin Popa ne-a arbitrat și cu FCSB, când meciul a fost rupt de un penalty”, declara Balint, după eșecul împotriva lui Dinamo.

Cătălin Popa a revenit la un meci al celor de la UTA în acest sezon, pe 17 octombrie, când arădenii au primit vizita celor de la FC U Craiova 1948 și s-au impus cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT
Tags: