Sport

Decizii importante ale Comisiei de Disciplină după scandalul de la FC U Craiova – Rapid. Ce se întâmplă cu Săpunaru și câte etape stă Alex Ioniță

Comisia de Disciplină a FRF a analizat evenimentele de la FC U Craiova – Rapid și a luat primele măsuri. Vizați sunt Cristi Săpunaru și Alex Ioniță.
14.09.2022 | 17:05
Decizii importante ale Comisiei de Disciplina dupa scandalul de la FC U Craiova  Rapid Ce se intampla cu Sapunaru si cate etape sta Alex Ionita
Comisia de Disciplină a anunțat primele măsuri după incidentele din FC U Craiova - Rapid. © FOTO:Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

FC U Craiova – Rapid a fost unul dintre meciurile cap de afiș ale etapei a 10-a din SuperLiga. Oltenii s-au impus cu 1-0, giuleștenii au provocat haos pe stadionul din Târgu Jiu. Comisia de Disciplină a anunțat primele măsuri.

Verdict amânat în cazul lui Săpunaru, Alex Ioniță a fost suspendat

Comisia de Disciplină din Cadrul Federației Române de Fotbal a analizat evenimentele de la finalul meciului FC U Craiova – Rapid 1-0, în care a fost implicat căpitanul giuleștenilor Cristi Săpunaru și alte persoane.

ADVERTISEMENT

În acest caz Comisia de Disciplină a rămas în pronunțare. În schimb, a anunțat suspendarea dictată împotriva lui Alexandru Ioniță după cartonașul roșu încasat în minutul 30 al partidei.

Fotbalistul giuleștean a avut o intrare iresponsabilă, de la spate, cu talpa pe glezna adversarului, Florin Achim. Inițial a primit doar cartonaș galben.

ADVERTISEMENT

Însă, după ce arbitrul a revăzut faza cu ajutorul VAR, l-a eliminat direct pe fotbalist. Pentru eliminarea directă, Ioniță va absenta la următoarele două jocuri ale trupei lui Adrian Mutu.

Cristi Săpunaru, în centrul atenției. S-a bătut cu toată lumea

Căpitanul echipei Rapid, Cristi Săpunaru, a fost eroul negativ al disputei dintre FC U Craiova și Rapid. Liderul din Giulești a intrat în conflict cu forțele de ordine, imediat după finalul partidei și riscă să fie pus sub acuzația de ultraj, după ce a bruscat un reprezentant al Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

La vestiare a fost forfotă și mai mare. Rapidistul spune că a fost stropit cu apă și că s-au aruncat în el cu țigări, fapt ce a dus la o reacție nervoasă și incontrolabilă a acestuia.

Inițial au intervenit membrii staff-ului din Giulești pentru a-l potoli, însă fotbalistul a împărțit la rândul lui pumni în stânga și în dreapta și a încercat să-și facă singur dreptate în lupta cu bodyguarzii, oficiali și neoficiali prezenți în zona vestiarelor.

ADVERTISEMENT

S-au aplicat mai multe amenzi contravenționale persoanelor implicate în conflict, între aceștia, aproape sigur numărându-se și apărătorul rapidist, care, însă, nu a fost nominalizat în comunicatul Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT