Fotbal intern

Decizii importante luate de FRF! Cluburile, răsplătite cu banii din amenzi și perioadă de transferuri modificată

25.06.2020 | 19:15
Decizii importante luate de FRF Cluburile rasplatite cu banii din amenzi si perioada de transferuri modificata
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a decis, în urma unei întâlniri într-un Cosniliu Executiv, mai multe noi reguli pentru Liga 1.

Printre cele mai importante decizii s-au numărat distribuirea banilor din amenzile pentru nerespectarea protocoalelor și durata perioadei de transferuri.

ADVERTISEMENT

În Liga 2, banii din amenzi vor merge către echipele care joacă în play-off-ul pentru promovare, și anume: UTA, FC Argeș, Rapid, Petrolul Ploiești, CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele.

Deciziile importante luate de FRF

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a luat mai multe decizii pentru viitorul desfășurării competiției:

ADVERTISEMENT

„Aprobă cu majoritate (3 voturi împotrivă și o abținere a domnului Emilian Hulubei, exclusiv cu privire la cuantumul amenzilor) de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 18 din 12.06.2020 cu amendamentul că sumele provenite din eventualele sancțiuni dictate pentru nerespectarea protocolului medical vor fi distribuite către celelalte cluburi din eșalonul respectiv, cluburi care nu au încălcat protocolul, cu mențiunea că pentru Liga 2, dacă este sancționat un club, sumele respective se vor distribui doar către cluburi participante în play-off-ul stabilit pentru finalizarea sezonului 2019/2020”.

Perioada de transferuri, modificată

Și perioada de transferuri a fost modificată, astfel încât cluburile vor putea aduce jucători între 14 iulie și 5 octombrie, spre deosebire de anul trecut când perioada de mercato a fost de pe 11 iunie, până pe 2 septembrie.

ADVERTISEMENT

Între timp, Răzvan Burleanu, președintele FRF, a avut o dispută la distanță cu Justin Ștefan, secretarul LPF, care l-a acuzat de lipsă de profesionalism:

Secretarul general al Ligii vrea să moștenească LPF-ul de la Gino Iorgulescu, care l-a primit pe tavă de la Liviu Dragnea. Vă amintiți bine ce s-a întâmplat în 2013, când domnul Ponta și domnul Dragnea l-au susținut pe Gino Iorgulescu.

ADVERTISEMENT

Vorbește mult și prost. M-am născut într-o familie cu un tată fotbalist și am fost și junior, care a văztu sistemul corpupt din România și în privința fotbalului. Deci, cred că pot să vorbesc și să-mi dau cu problema despre fotbal.

ADVERTISEMENT