News

Decizii majore luate de NATO în fața amenințării Rusiei. Forța de reacție rapidă, majorată de la 40.000 la 300.000 de soldați

În fața pericolului reprezentant de Rusia, NATO ia decizii majore. Alianța Nord-Atlantică a anunțat că va crește masiv numărul forțelor sale de reacție rapidă la peste 300.000 de soldați.
27.06.2022 | 16:55
Decizii majore luate de NATO in fata amenintarii Rusiei Forta de reactie rapida majorata de la 40000 la 300000 de soldati
NATO, decizie radicală în fața pericolului rusesc: ”Creștem forța de reacție rapidă de la 40.000 la peste 300.000 de militari”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Războiul din Ucraina este departe de final. Federația Rusă continuă să bombardeze statul vecin și, mai mult, să amenințe și state de pe Flancul Estic al NATO.

NATO, decizie radicală în fața pericolului rusesc: ”Creștem forța de reacție rapidă de la 40.000 la peste 300.000 de militari”

În fața pericolului rusesc tot mai accentuat, alianța militară vestică a anunțat că va crește masiv numărul forțelor sale de intervenție rapidă la peste 300.000. Anunțul a fost făcut luni, 27 iunie, de secretarul general Jens Stoltenberg.

ADVERTISEMENT

”Vom transforma forța de răspuns a NATO și vom crește numărul forțelor noastre de înaltă pregătire la peste 300.000”, a spus șeful alianței, cu o zi înaintea summit-ului NATO de la Madrid, care începe marți.

Forța de reacție rapidă a NATO are, în prezent, aproximativ 40.000 de soldați, transmite Sky News.

ADVERTISEMENT

”Ne vom consolida, de asemenea, capacitatea de a ne întări în caz de conflict, cu mai multe echipamente prepoziționate, cu capacități desfășurate în avans, cum ar fi apărarea aeriană, și cu forțe alocate în prealabil pentru apărarea anumitor aliați”, a adăugat secretarul general al Alianței.

Odată cu invazia Ucrainei de către armata lui Vladimir Putin, eveniment care a schimbat mediul de securitate din Europa, aliații NATO au anunțat că vor extinde dislocarea de trupe în țările din alianță care se află cel mai aproape de Rusia.

ADVERTISEMENT

NATO își va schimba total viziunea privind relația cu Rusia

În paralel, NATO își va consolida unitățile desfășurate în opt țări NATO din estul și sud-estul Europei, pentru a descuraja ostilitățile Rusiei.

Aceste grupuri de luptă vor crește în dimensiune de la 1.000 de soldați, în prezent, la 3.000-5.000 de soldați.

ADVERTISEMENT

Toate deciziile de ordin militar anunțate de șeful NATO vor fi aprobate la summitul NATO de la Madrid.

Tot în Capitala Spaniei, NATO își va schimba și retorica cu privire la Rusia. În ultima strategie a alianței din 2010, Rusia era încă descrisă ca un partener strategic.

”Nu va mai fi cazul în conceptul strategic pe care îl vom conveni la Madrid”, a spus Stoltenberg.

ADVERTISEMENT