News

Declarată moartă de Covid-19, o femeie s-a întors acasă la 9 zile după înmormântare

25.01.2021 | 16:01
Declarata moarta de Covid19 o femeie sa intors acasa la 9 zile dupa inmormantare
ADVERTISEMENT

Întâmplare șocantă petrecută în pandemie. O femeie care a fost declarată moartă de Covid-19 și îngropată a revenit acasă la 9 zile după înmormântare.

Spanioloaica, în vârstă de 85 de ani, despre care familia sa fusese informată că a decedat din cauza noului coronavirus şi a fost înmormântată, şi-a surprins rudele în momentul în care s-a prezentat, vie și nevătămată, la căminul de bătrâni în care locuia.

ADVERTISEMENT

”Învierea” acesteia a avut loc la nu mai puțin de 9 zile de la data anunțului cu privire la înmormântare. La toată această situație cu iz macabru a contribuit o eroare de identificare.

O femeie declarată moartă de Covid-19 s-a întors acasă, la 9 zile după înmormântare

O iberică în vârstă de 85 de ani despre care rudele și apropiații crezuseră că a murit din cauza SAR-CoV-2 şi a fost înmormântată, a șocat pe toată lumea când a revenit la căminul de bătrâni în care locuia, la 9 zile de la data anunţului cu privire la înmormântare, scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Cum s-a ajuns la această stranie situație? Cronologic, la acest caz s-a ajuns după ce familia Rogeliei Blanco a fost înștiințată că pensionara a murit din cauza infecției cu Covid-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare.  Dat fiind protocolul Covid, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înmormântare.

Partenerul de viață al femeii ”îngropate” și revenită ulterior acasă, Ramon Blanco, a rămas fără cuvinte atunci când Rogelia s-a prezentat vie la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună.

ADVERTISEMENT

”Nu îmi venea să cred ceea ce se întâmplă. Eu plângeam moartea soției mele”, a afirmat bătrânul, potrivit sursei citate.

Cine a murit în realitate

De fapt, femeia care ar fi decedat la căminul din Spania și a fost îngropată, era o persoană care a stat în aceeași cameră cu Rogelia Blanco.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

”Printre oamenii în vârstă transferaţi s-au numărat şi două femei care au fost plasate în aceeaşi cameră. Eroarea de identificare s-a produs în timpul procedurilor de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar”, a menţionat fundaţia, care şi-a exprimat regretul după ”incidentul nefericit”.

Până la această oră, o instanță a fost informată cu privire la confuzia creată, urmând să fie anulat certificatul de deces al Rogeliei.

ADVERTISEMENT