Declarația de la Sibiu a fost adoptată. Ce angajamente și-au luat liderii UE

Ana Chivu   
în HotNews
09/05/2019, 16:43
Declarația de la Sibiu a fost adoptată. Ce angajamente și-au luat liderii UE GALERIE FOTO
Declarația de la Sibiu a fost adoptată Susa Foto: Hepta

Istoria s-a scris astăzi în România! A fost adoptată declarația de la Sibiu! Șefii de stat și guverne din statele membre din Uniunea Europeană au adoptat, în cursul zilei de azi, 9 mai, Declarația cu privire la viitorul Uniunii Europene, în cadrul Summitului de la Sibiu.

Declarația de la Sibiu a fost adoptată azi!

Liderii UE s-au aflat astăzi la Summitul de la Sibiu. Cu această ocazie, s-a adoptat Declarația de la Sibiu care are în vedere viitorul Uniunii Europene. Președintele Klaus Iohannis a afirmat că a contribuit și el „un pic la document”, înainte de lucrările reunirii liderilor.

“Ne reafirmăm convingerea că, uniți, suntem mai puternici în această lume tot mai neliniștită și care prezintă tot mai multe provocări. Recunoaștem că avem responsabilitatea, ca lideri, de a face Uniunea noastră mai puternică și de a ne crea un viitor mai bun, recunoscând totodată perspectiva europeană a altor state europene. De aceea, convenim astăzi în unanimitate asupra a zece angajamente care ne vor ajuta să ne ridicăm la înălțimea acestei responsabilități”, se arată în declarație, conform Mediafax.

Declarația de la Sibiu a fost adoptată
Declarația de la Sibiu a fost adoptată
Susa Foto: Hepta

“Vom apăra o singură Europă”

Declarația oficială arată că Europa va fi apărată de la est la vest și de la nord la sud. De asemenea, se arată și că nu va fi lăsat loc de diviziune care ar putea veni în contra interesului colectiv. Liderii Uniunii Europene au afirmat că își iau angajamentul să continue să acorde atenție preocupărilor tuturor cetățenilor europeni și să obțină rezultate acolo unde contează mai mult, astfel, aducând din ce în ce mai aproape Uniunea de cetățeni.

“Europa va fi un lider mondial responsabil. Provocările cu care ne confruntăm astăzi ne afectează pe noi toți. Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri la nivel internațional pentru a menține și a dezvolta ordinea internațională bazată pe norme, pentru a valorifica pe deplin noile oportunități comerciale și pentru a aborda împreună probleme globale, cum ar fi conservarea mediului și combaterea schimbărilor climatice”.

Închide ×