News

Declarația pe propria răspundere revine. Ludovic Orban anunță în ce condiții e necesară

05.11.2020 | 23:07
Declarația pe propria răspundere revine. Ludovic Orban anunță în ce condiții e necesară
Declarația pe propria răspundere revine. Ludovic Orban anunță în ce condiții e necesară. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Odată cu noile restricții anunțate joi de autorități, declarația pe propria răspundere revine și va fi necesară în anumite condiții.

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit că această declarație va fi reintrodusă pentru deplasările efectuate pe timpul nopții, în toată țara.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, mai exact în faza incipientă a pandemiei, o astfel de declarație a fost introdusă în România pe timpul stării de urgență, dar atunci viza toate deplasările, inclusiv cele efectuate ziua de cetățeni.

Ludovic Orban anunță că se revine la declarația pe propria răspundere

La scurt timp după ce Klaus Iohannis a prezentat noile măsuri restrictive din pandemie, premierul Ludovic Orban a venit cu o serie de explicații adiționale.

ADVERTISEMENT

Printre măsurile explicate de către șeful Executivului a fost și interdicția circulației pe timpul nopții. Asta înseamnă că românilor nu li se va permite să se deplaseze în afara casei pe timpul nopții.

Cei care sunt nevoiți să iasă din casă la aceste ore, vor avea nevoie de o declarație, mai anunță premierul. Deocamdată nu s-a ajuns la o decizie finală privind forma ei, dacă se va accepta sau nu și în format virtual.

”Va fi probabil o declarație pe proprie răspundere atunci când mă deplasez pe timpul nopții. E posibil să se accepte în format online, încercăm să vedem cum o reglementăm pentru a nu fi pe hârtie.

ADVERTISEMENT

Amenzile vor fi date pentru nerespectarea legii în toată țara”, a precizat Ludovic Orban, la Digi24.

În ce condiții se poate ieși noaptea din casă

Nu toți românii vor avea interdicție de a ieși pe timpul nopții din locuințe. Ludovic Orban există totuși excepții de la acestă regulă, precum cei care lucrează pe tura de noapte și cei care au nevoi medicale. Mai mult decât atât, premierul a precizat că nu este permisă deplasarea pentru cumpărarea alimentelor, având în vedere că magazinele se închid la ora 21:00.

”Înseamnă că pe timpul nopții va fi permisă deplasarea la muncă, din motive medicale, deci practic numai acele deplasări necesare. Magazinele vor fi închise.”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT

Tot pentru sursa citată, Ludovic Orban a precizat că restricționarea deplasării pe timpul nopții ar putea începe la ora 22:00 sau 23:00 și ar înceta la ora 05:00 sau 06:00.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri