ADVERTISEMENT
News

Declaraţia pe proprie răspundere valabilă de luni, 9 noiembrie. Descarcă documentul  

Autor: Alexandru Năstase | 07.11.2020 | 14:55
Declaraţia pe proprie răspundere valabilă de luni, 9 noiembrie. Descarcă documentul  
Fanatik îți prezintă declarația pe proprie răspundere. Sursa foto - SAROSI VALENTINA / MEDIAFAX FOTO

FANATIK îți spune tot ceea ce trebuie să știi despre declaraţia pe proprie răspundere valabilă de luni, 9 noiembrie. Aceasta devine obligatorie, drept pentru care nimeni nu trebuie să riște. Polițiștii te pot amenda dacă nu respecți aceste reguli. 

ADVERTISEMENT

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicităţii modelul de declaraţie pe proprie răspundere, dar şi adeverinţa pe care angajatorii trebuie să o completeze, necesare persoanelor care se deplasează între orele 23:00 şi 5:00, perioadă în care circulaţia persoanelor va fi restricţionată, începând de luni.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să conţină numele domiciliu, adresa de reşedinţă în fapt, data şi locul naşterii, precum şi motivul deplasării.

ADVERTISEMENT

Așa arată declaraţia pe proprie răspundere valabilă de luni, 9 noiembrie.

Acest motiv poate fi: în interes profesional, pentru asistenţă medicală, pentru îngrijirea unui minor sau a unor persoane aflate în dificultate, sau în cazul decesului unui membru al familiei.

Modelul de declaraţie pe proprie răspundere prevede faptul că există posibilitatea ca declaraţia să fie scrisă şi de mână, însă cu condiţia ca elementele prevăzute în cea tipizată să se regăsească pe documentul scris de mână.

ADVERTISEMENT

De asemenea, declaraţia poate fi stocată pe un dispozitiv electronic, precum telefon mobil, însă după ce a fost semnată şi datată.

Aceste măsuri sunt valabile pentru 30 de zile și au fost luate pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, un virus care face deja ravagii pe întreaga planetă.

ADVERTISEMENT

Model declaratie proprie raspundere

Vă readucem aminte că în toate localităţile din România, se propune interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00 – 5,00.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23,00 – 5,00 pentru următoarele motive:

ADVERTISEMENT

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;

b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;

ADVERTISEMENT

c) deplasări în afara localităţilor a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Art. 5 (1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere;

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil;

(3) Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!