Fotbal international

Declarație controversată a lui Guardiola: „Real nu e cea mai bună echipă din ultimul deceniu”. Lista antrenorului de la Man City

08.02.2019 | 20:48
Declaratie controversata a lui Guardiola Real nu e cea mai buna echipa din ultimul deceniu Lista antrenorului de la Man City

Manchester City se pregătește pentru derby-ul cu Chelsea, partida fiind programată în această duminică. Echipa lui Guardiola duce o luptă la baionetă pentru titlul din Premier League cu Liverpool, cele două echipe aflându-se la egalitate de puncte în momentul de față.

Maurizio Sarri, antrenorul lui Chelsea, și-a lăudat rivala, spunând despre Manchester City că este cea mai bună echipă din lume. Declarația sa a venit la câteva zile după ce Santiago Solari a declarat că Real Madrid este cel mai bun club din lume în ultimul deceniu.

Declarație controversată a lui Guardiola

Chiar dacă nu și-a inclus actuala echipă pe listă, Guardiola i-a răspuns lui Solari, spunând că alte trei cluburi au demonstrat că sunt mai bune decât Real Madrid în ultimii 10 ani. Guardiola nu ține cont de cele trei Champions League cucerite la rând de madrileni și crede că cele mai importante sunt titlurile naționale.

Astfel, antrenorul lui City le-a pus în cap de listă pe Barcelona, Juventus și Bayern Munchen și abia apoi pe Real Madrid.

„Real Madrid a câștigat ultimele trei Champions League și e favorită, dar cu siguranță nu e cea mai bună echipă din ultimul deceniu. Când numeri campionatele Barcelona, Juventus și Bayern au șase sau șapte. Real are doar două. Sper că Solari mi-a înțeles mesajul acum” – a spus Josep Guardiola.

Toate cluburile menționate de Guardiola, inclusiv Manchester City, se află în optimile Ligii Campionilor și se pregătesc pentru duelurile care le pot califica în „sferturi”. Bayern și Juventus au cele mai grele meciuri. Bavarezii joacă împotriva lui Liverpool, în vreme ce Juventus o înfruntă pe Atletico Madrid.