Simona Halep

US OPEN. Declaraţie de dragoste pentru Halep: “Îmi place chimia pe care o am cu ea”

Partenerul de dublu mixt de la US Open al Simonei Halep, Horia Tecău, a declarat într-un interviu că îi place chimia pe care o are în teren cu jucătoarea româncă....
07.09.2015 | 12:33
US OPEN Declaratie de dragoste pentru Halep Imi place chimia pe care o am cu ea
ADVERTISEMENT

Partenerul de dublu mixt de la US Open al Simonei Halep, Horia Tecău, a declarat într-un interviu că îi place chimia pe care o are în teren cu jucătoarea româncă.

Aţi făcut un meci mare, ce aşteptari aveţi în continuare?

A fost o experienţă frumoasă, am jucat pe un teren mare, publicul a fost numeros, nu ţin minte dacă am avut vreodată atîţia spectatori la un meci de mixt, mă bucur ca au venit foarte mulţi români la meciul nostru şi ne-am simţit bine, ne-am distrat. Ştiam că va fi un meci dificil, Zimonjic a mai jucat cu Georges şi chiar au facut o finală de Grand Slam, sunt jucători care evoluează destul de des în circuitul de dublu şi ştiam că va fi un meci greu, dar pentru noi n-a fost nicio presiune, jucăm mai mult de distracţie, de experienţă. Simona nu joacă foarte mult dublu, e prima dată cînd joacă mixt şi e ceva nou pentru ea, dar am văzut că-i place şi se simte bine şi mă bucur că am cîştigat şi astăzi şi că avem ocazia să mai jucăm încă un meci

ADVERTISEMENT

Cît de mult te inspiră Simona?

Ea nu joacă foarte mult dublu, dar este o jucătoare foarte bună şi de fiecare dată cand îi dau vreun sfat să lovească mingea pe lung de linie sau sa facă vreo intercepţie, se descurcă foarte bine, numai că nejucând foarte mult dublu nu prea simte situaţiile de joc, însă cu cât o să joace mai des, cu cât o să jucăm mai mult împreună la dublu mixt, cu atât cred că putem fi o echipă puternică, pentru ca îmi place şi chimia pe care o am cu ea pe teren, dar şi modul în care joacă. Suntem prieteni, ne cunoaştem de când eram copii la şcoala sportivă din Constanţa şi acum că am ajuns la US Open şi chiar jucăm la dublu mixt împreună. Este o experienţă frumoasă pentru noi şi mă bucur că reuşim să aducem mulţi spectatori la meciurile noastre. În mare parte datorită ei vin foarte mulţi români să ne susţină şi e un trend bun şi pozitiv pentru tenisul romanesc şi are foarte mult de a face cu Simona.

Eşti şi strateg, şi antrenor şi jucător principal în acest cuplu de dublu, ce părere ai de viitorii adversari, Paes şi Hingis?

ADVERTISEMENT

Nici nu m-am uitat pe tablou, nu ştiam. Va fi un meci interesant. Sunt doi jucători foarte experimentaţi, îi cunosc foarte bine pe amândoi, au câştigat în Australia, au câştigat şi la Wimbledon, dar i-am bătut la Roland Garros anul acesta (n.r. – în echipă cu slovena Katarina Srebotnik), deci îi cunosc destul de bine. Va fi un meci foarte plăcut, mă bucur că jucăm împotriva lor

Cum merge competiţia pe celălalt tablou?

Avem turul 3 mîine (n.r. – luni), am avut noroc în turul 2, adversarii noştri s-au retras şi am avut o zi liberă. A fost bine pentru echipa noastră, pentru ca Roger a fost puţin accidentat la umăr şi am mai avut o zi de pauză, ne simţim bine fizic, lovim mingea destul de bine şi pregătim doar meciul următor. Ne dorim să cîştigăm aici, dar ne concentrăm pentru fiecare meci la rînd.

ADVERTISEMENT

Şi vremea s-a imbunătăţit, nu mai e atât de cald…

Noi suntem bine pregătiţi fizic şi nu ne deranjează nici căldura, nici umiditatea, cred că suntem una dintre echipele care se pregătesc cel mai bine şi pe teren şi în sală şi am încercat tot timpul sa facem un avantaj din lucrul acesta. Vreau doar să fie o zi bună pentru noi şi să ieşim învingători.

sursă: Mediafax