News

Declaraţie halucinantă a oficialilor Bisericii Ortodoxe Române. “Preoţii n-au ţinut slujbe la Colectiv pentru că n-au fost invitaţi”

Preotii nu au tinut slujbe la clubul Colectiv, nici inainte, dar nici dupa tragedie, pentru ca nu au fost invitati, sustine purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Si sfintirea masinilor se face la...
02.11.2015 | 17:48
Declaratie halucinanta a oficialilor Bisericii Ortodoxe Romane Preotii nau tinut slujbe la Colectiv pentru ca nau fost invitati
ADVERTISEMENT

Preotii nu au tinut slujbe la clubul Colectiv, nici inainte, dar nici dupa tragedie, pentru ca nu au fost invitati, sustine purtatorul de cuvant al Patriarhiei. Si sfintirea masinilor se face la cererea proprietarilor, a exemplificat preotul Constantin Stoica!

Preotii nu tin slujbe decat daca sunt invitati, iar acestea se desfasoara doar in contexte anume, nu in orice conditii, a sustinut intr-o emisiune tv, Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Bisercii Ortodoxe Romane. Acesta a mai precizat ca sfintirea masinilor este un lucru normal pentru ca se face la cererea proprietarilor si langa lacasele de cult. Pe de alta parte, nu se punea problema realizarii unei slujbe in locul unde s-a produs o adevarata tragedie pentru ca preotii nu au fost invitati si nu era contextul potrivit.

ADVERTISEMENT

”In primul rand acuzatiile vin din partea unor persoane care au rupt legatura cu Biserica. In astfel de situatii, cand semeni de-ai nostri pleaca la Domnul, slujbele se fac la biserica, in timpul Sfintei Liturghii. S-au si facut rugaciuni specifice. Apoi se fac la casele celor in necaz si la troitele celor decedati.

Preotul nu putea veni neinvitat. Cei care doreau, puteau sa mearga la biserica si sa ceara unui preot sa se deplaseze pentru a tine o mica slujba. Preoti au trecut in acea noapte pe acolo, dar nu se face rugaciune in context de haos si de situatie emotionanta.”

ADVERTISEMENT

“Nu putem sfinti ceva ce nu exista. Nu se face slujba intr-un local. Rugaciunea se face intr-un context, se face in biserica la Sfanta Liturghie.”, a sustinut Stoica.

Intrebat cum se face atunci ca preotii ajung sa sfinteasca masini, reprezentantul BOR a sustinut ca acesta este un lucru normal pentru ca se face la cererea proprietarului: ”Masina se sfinteste la solicitarea posesorului si langa locasul de cult. Nu se autopropune preotul”.

ADVERTISEMENT

”A fost rugaciune in toate bisericile la Sfanta Liturghie. La fiecare slujba se trag clopote. Cei care ne-au acuzat nu stiu care e randuiala. Eu explic care e practica Bisericii. În cele zece spitale, toti preotii asigura consiliere spirituala mai ales familiilor celor care au copii in spitale. in fiecare parohie unde vor ajunge cei care au pierit preotii au preluat rugaciunea, asistenta religioasa si sociala. Preotii de spitale sunt mobilizati de sambata in spitalele pe care le deservesc si ajuta alaturi de psihologi si restul. Ei au capele in spitale. Rudele primesc asistenta”, a insistat preotul.

Acesta a mai spus ca la ora 15:00 taina Sfantului Maslu se va sustine la Spitalul Universitar. Slujba se face pentru sanatatea celor bolnavi se face pt toti cei care sunt in suferinta. Vor urma: spitalul de Arsi, Floreasca si restul spitalelor in care se afla raniti.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.cancan.ro

Tags: