ADVERTISEMENT
Fotbal international

Declarație scandaloasă a suedezilor înaintea meciului de la București: „Dorim securitate suplimentară. Provocarea este să-i facem pe români să înțeleagă”

Autor: Francisc Oprea | 14.11.2019 | 17:31
Declarație scandaloasă a suedezilor înaintea meciului de la București: „Dorim securitate suplimentară. Provocarea este să-i facem pe români să înțeleagă”
Meciul România - Suedia se va juca cu aproximativ 50.000 de oameni în tribune. Sursă Foto: Sportpictures

Delegația Suediei a ajuns joi în București, cu o zi înaintea meciului decisiv pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Janne Gustavsson, șeful departamentului de securitate al naționalei nordice, care a continuat seria declarațiilor provocatoare pentru România. Gustavsson susține că a cerut protecție sporită la hotel, stadion și în jurul băncii de rezerve în timpul meciului, pentru a evita orice posibil atac al suporterilor români.

ADVERTISEMENT
  • (P)  Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,88 este cota pentru “sub 1,5 goluri marcate” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!

Suedezii continuă atacurile

Înaintea meciului cu România, suedezii au pornit atacurile, amintind, în dese rânduri, despre scandările rasiste ale ultrașilor români, iar acum, cu o zi pănă la joc, șeful departamentului de securitate al naționei nordice a continuat declarațiile. Janne Gustavsson susține că deplasarea în România a fost pregătită special, fiind cerută securitate suplimentară la hotel și la stadion. Suedezul recunoaște că delegația pe care o reprezintă se teme de o posibilă reacție violentă a ultrașilor români.

ADVERTISEMENT

Ne-am pregătit în mod deosebit pentru acest meci. Este special și am fost în contact cu UEFA pentru a primi lucruri. Dorim securitate suplimentară în jurul hotelului și la stadion, dar și în jurul băncii noastre de rezerve. Există informații că au fost probleme în România și nu putem ignora ce se întamplă acolo. Am fost clari că ne dorim un ajutor real! Sperăm să-l obținem și că vor fi multe forțe de ordine în jurul nostru!

România a jucat în trecut fără spectatori din cauza rasismului din tribune, dar și a altor lucruri. UEFA a pedepsit România pentru că fanii au aruncat cu pietre, au aprins petarde. Vrem să lucrăm preventiv pentru ca nimeni să nu intre în hotel sau în autocar. Provocarea este să-i facem pe români să întețeagă ce vrem. Am fost foarte clari cu ce ne dorim! Am discutat cu ei și am fost categorici că ne dorim mai mulți agenți de pază și polițiști în momentele de tranzit, la hotel si la stadion”, a declarat Janne Gustavsson, conform Fotbollskanalen, publicație din Suedia.

ADVERTISEMENT

Decisivul pentru EURO

Meciul programat vineri pe Arena Națională este decisiv pentru ambele formații, în vederea calificării la Campionatul European din 2020. România are nevoie de o victorie cu Suedia, cu 1-0 sau la două goluri diferență, și un egal în Spania pentru a obține biletele pentru EURO.

De cealaltă parte, nordicii, în cazul unui egal pe Arena Națională, sunt calificați în proporție de 90%, adversarul din ultima etapă fiind Insulele Feroe. Înaintea jocului direct, România și Suedia sunt despărțite în grupa preliminară de un singur punct.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!