Sport

Prima reacţie a Simonei Halep după calificarea triumfală în turul 3 la Australian Open: „Am mâncat numai ouă și șuncă, nu am schimbat regimul”. Video

„Am revenit mai puternică”, a declarat Simona Halep după ce s-a calificat în turul 3 la Australian Open, în urma victoriei cu 6-2, 6-2 în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia.
20.01.2022 | 15:00
Prima reactie a Simonei Halep dupa calificarea triumfala in turul 3 la Australian Open Am mancat numai oua si sunca nu am schimbat regimul Video
ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (15 WTA, cs 14) nu a avut niciun fel de emoții în turul 2 la Australian Open, calificându-se în faza următoare a competiției după ce a trecut de brazilianca Beatriz Haddad Maia (82 WTA). Practic, ea a obținut o victorie mult mai ușoară decât în turul 1.

Agresivitatea Simonei Halep a făcut diferența

Victoria s-a conturat într-o oră și 8 minute, dar Simona putea încheia conturile și mai repede. „Am mâncat numai ouă și șuncă, nu am schimbat regimul”, a fost prima reacție a învingătoarei la finalul partidei.

ADVERTISEMENT

Să aștepți e destul de dificil. A fost un meci superb înaintea mea, mi-a plăcut să-l urmăresc. M-a motivat să fiu concentrată.

Adversara nu a jucat rău, dar am fost foarte agresivă și am câștigat. Am 30 de ani, mă bucur de tenis. A început să-mi placă sportul, joc mai relaxată.

ADVERTISEMENT

Anul trecut nu a fost ușor pentru mine. 3-4 luni nu am jucat. Am revenit mai puternică și sunt gata să muncesc mai mult și să fac meciuri bune în continuare”, a mai declarat Simona.

Ulterior, românca s-a adresat și spectatorilor australieni. „Dacă sunteți gata să mă primiți, pot fi australiancă. ‘AussieSimo’ este o poreclă frumoasă, îmi place. Vă mulțumesc că m-ați susținut mereu”, a încheiat ea.

ADVERTISEMENT

Simona Halep preferă un turneu de Mare Șlem în dauna locului 1 WTA

Ulterior, Simona a răspuns întrebărilor adresate de experții Eurosport, Mats Wilander și Barbara Schett. „Am lucrat mult în presezon, mă aşteptam să câştig. Am simţit mingile și terenul, am avut înceredere şi cred că am jucat cel mai bun tenis al meu azi.

Soţul meu e aici cu mine şi mă susţine. Sunt fericită în afara terenului, asta cred că mă ajută şi pe teren. Văd lucrurile diferit acum. A fost dificilă perioada de lockdown. Viaţa mea este frumoasă acum.

ADVERTISEMENT

În tenis am făcut ceea ce mi-am dorit şi acum mă distrez. Da, am în continuare obiective, dar sunt mai calmă. Încerc să mă controlez mai mult. Prefer să câştig un turneu de Mare Şlem în dauna unui loc 1”, a mai declarat dubla câștigătoare de turnee de Mare Șlem.

La rândul lui, fostul jucător suedez Mats Wilander a declarat să succesul în fața braziliencei este o mare victorie pentru Simona Halep. „S-a concentrat foarte bine şi a revenit în formă. Este aceeaşi cu cea care câştiga turnee de Mare Şlem”, a spus Mats Wilander

Arată pe teren că joacă tenis cu mai mare plăcere. A încercat să joace agresiv, îmi place să văd asta la ea. Este perfecţionistă, nu acceptă prea uşor greşelile. Nu am vorbit despre Simona Halep ca o favorită, dar poate să câştige turneul”, a declarat Barbara Schett.

Adversara Simonei în turul 3 la Australian Open este Danka Kovinic

Simona Halep o va întâlni în turul 3 pe Danka Kovinic (Muntenegru, 98 WTA), care a trecut de Emma Răducanu (18 WTA, cs 17) cu 6-4, 4-6, 6-3. Va fi a doua confruntare directă dintre cele două.

În iulie 2016, Simona Halep o învingea pe Danka Kovinic, în sferturile de finală ale turneului BRD Bucharest Open cu scorul de 6-4, 6-2. La respectiva competiție, românca era principala favorită, în timp ce sportiva din Muntenegru a fost al șaselea cap de serie.

Până la urmă, Simona Halep avea să câștige turneul de la București, după ce s-a impus în finală cu un sec 6-0, 6-0 în fața letonei Anastasija Sevastova.

Simona Halep a câștigat șapte meciuri în 2022, cedând un singur set

Simona Halep este neînvinsă în acest an. Ea a câștigat Melbourne Summer Set 1, pierzând un singur set în cele cinci meciuri pe care le-a jucat.

A trecut în primul tur de Destanee Aiava (Australia) cu 6-4,6-2, după care au urmat victoriile cu Gabriela Ruse (6-2, 6-1), elvețianca Viktorija Golubic (6-2, 5-7, 6-4) și chinezoaica Zheng Qinwen (6-3, 6-2).

În finală a avut-o adversară pe rusoaica Veronika Kudermetova, în fața căreia a cedat tot doar cinci game-uri: 6-2, 6-3.

Mulțumesc echipei mele, știu că nu este ușor să lucreze cu mine. Dar haideți să continuăm cu victoriile, îmi place acest sentiment. Îi mulțumesc și lui Darren Cahill, l-am văzut pe ecrane.

Este în continuare în familia mea, chiar dacă nu mai face parte din echipă. Felicit organizatorii, condițiile sunt foarte bune, ne simțim în siguranță”, a fost discursul rostit de sportiva noastră la finalul meciului.

Am ajuns la numărul 23 și mă simt atât de bine! Este primul meu trofeu. Vă mulțumesc pentru toată susținerea voastră. Abia aștept să mă întorc pe teren”, a transmis, ulterior, sportiva noastră, prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

ADVERTISEMENT