Alegeri 2024

Declaraţiile candidaţilor la alegerile europarlamentare 2024. Ce spun despre scrutin Rareș Bogdan, Piedone și George Simion

Europarlamentare, candidații se prezintă la urne. George Simion, președintele AUR: „Fac un apel la cei din secții să aibă rezistență. Tot ce ne dorim e un vot corect”
09.06.2024 | 12:19
Declaratiile candidatilor la alegerile europarlamentare 2024 Ce spun despre scrutin Rares Bogdan Piedone si George Simion
George Simion și Piedone au fost printre primii care s-au prezentaat la vot / Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

România va trimite în Parlamentul European 33 de reprezentanți, lupta dându-se între 12 partide și alianțe și patru independenți. Pentru alegerile europarlamentare s-au înscris în total 494 de candidați. În România, încă de la orele dimineții, politicienii s-au prezentat la vot.

Rareș Bogdan: „Am votat cu gândul la viaţa românilor de peste tot”

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că a votat „cu gândul la viața românilor de peste tot”, pentru o „Românie puternică în Europa”. Rareș Bogdan a votat în Voluntari, la Școala Gimnazială nr.3. „Am votat cu gândul la viaţa românilor de peste tot, inclusiv la cei din Diaspora, nu doar la cei din România, cu gândul la întoarcerea lor acasă într-o Românie care să arate ca afară, cu administraţii locale de succes. Şi am votat pentru o Românie puternică în Europa, o Românie care să fie una dintre marile revelaţii ale următorilor 10 ani pe continentul european, o Românie care ştie să-şi aprecieze forţa, care ştie să-şi aprecieze locul în Europa şi care nu se va mai lăsa niciodată umilită şi va fi cea care va da semnalul puterii într-un continent care are nevoie, mai mult decât oricând, de creştinism, de patrioţi şi de oameni serioşi şi muncitori, aşa cum sunt românii”, a spus prim-vicepreședintele liberalilor.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: „Miza acestei zile este participarea la vot”

Dan Barna, candidatul Alianței Dreapta Unită la alegerile europarlamentare, a declarat că a votat pentru „schimbare” și că este foarte important ca românii să se mobilizeze la vot și „să-l apere” în secțiile de votare. „Am votat în această dimineaţă pentru modernizare. Am votat pentru o vorbă pe care bunicul meu ne-o spunea în copilărie: Nepoate, dacă ceva este stricat, schimbă, dacă este bun, păstrează. E timpul pentru o schimbare. Am votat pentru schimbarea aceasta de care România are disperată nevoie şi am foarte mare încredere că fiecare cetăţean poate şi va merge astăzi să voteze. Miza acestei zile este participarea la vot. Mergeţi şi votaţi pentru România, mergeţi şi votaţi pentru viitor! E timpul să avem un viitor modern în această ţară. Vreau să le mulţumesc tuturor delegaţilor şi colegilor din secţii care apără şi susţin aceste alegeri, pentru că este important ca rezultatul din seara aceasta să fie rezultatul votului românilor şi nu rezultatul acelor nesfârşite decizii îndoielnice care au fost luate în ultimele zile. Ultima, după cum ştiţi, tipărirea chiar în această zi. Alte buletine suplimentare de vot. Mergeţi la vot, apăraţi votul în secţii! Diseară România se va bucura”, a spus Dan Barna.

Ludovic Orban: „Dacă tot veniți la vot, votați la europarlamentare”

Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei și copreședinte al ADU, a votat pentru alegerile europarlamentare și locale la Școala Gimnazială nr.1 din Dobroiești (Ilfov), subliniind importanța scrutinului de duminică. „Un vot este extrem de important, pentru că vot cu vot se creează, de fapt, masa critică care poate să schimbe lucrurile în bine atunci când lucrurile nu funcţionează aşa cum trebuie, aşa cum este şi astăzi”, a declarat liderul Forța Dreptei, care a spus și că se așteaptă la o prezență mare la vot.

ADVERTISEMENT

„Mă aştept la o prezenţă foarte mare la vot, pentru că în toată campania am întâlnit extrem de multă nemulţumire a oamenilor, nemulţumire faţă de creşterea preţurilor, nemulţumire faţă de tratamentul care li se acordă din partea autorităţilor, o nemulţumire faţă de creşterea taxelor şi impozitelor şi contribuţiilor, o nemulţumire faţă de lipsa de perspectivă, în special a oamenilor tineri, care absolvă instituţiile de învăţământ de diferite grade”, a spus Orban.

El i-a îndemnat pe oameni să voteze pentru alegerile europarlamentare, nu numai la locale, pentru că este important cine va reprezenta România în viitorul Parlament European. „Am un mesaj foarte simplu: ‘Dacă tot veniţi la vot, votaţi la europarlamentare!’. E foarte important cine reprezintă România în Parlamentul European. Multe decizii care se iau la nivelul Parlamentului European, la nivelul Comisiei Europene, al Consiliului Uniunii Europene ne afectează viaţa de zi cu zi şi pot să genereze oportunităţi de dezvoltare pentru România, pot să genereze atragerea de fonduri pentru România, pot să genereze reglementări care să creeze avantaje cetăţenilor români. Ca atare, votaţi şi la europarlamentare, nu numai la locale”, a spus Orban

ADVERTISEMENT

Toate declaraţiile candidaţilor la alegerile europarlamentare 2024. George Simon: „Am votat pentru viitor, am votat schimbarea”

Președintele AUR, George Simion, s-a prezentat, duminică în jurul orei 7.30, la secția de votare, la scurt timp după deschiderea urnelor.  George Simion a venit îmbrăcat într-un tricou galben, culoarea partidului AUR. George Simion a votat pentru europarlamentare în București , spunând că și-a exercitat dreptul de vot la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr.” iar pentru alegerile locale liderul AUR a declarat că va merge să voteze în Vrancea.

Simion, care a venit la vot însoțit de soția sa, Irina, a avut și un mesaj: „Fac un apel la cei din secții să aibă rezistență. Tot ce ne dorim e un vot corect. Sunt două tipuri de alegeri separate. Am ales sa votez în București pentru alegerile europarlamentare și voi merge în Vrancea, acolo unde am domiciliu, să votez pentru locale. Am votat pentru viitor, am votat schimbarea”, a declarat liderul AUR.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor transmise în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă, duminică, până la orele 8, au votat 357.000 alegători.  152.539 de alegători sunt din mediul urban iar 205.060 din mediul rural. 53 de alegători au votat cu urna mobilă.

Ordinea reprezentanților României pentru alegerile europarlamentare pe buletinul de vot este următoarea:

-Uniunea Democrată Maghiară din România
– Alianţa Electorală PSD PNL
-Partidul Reînnoim Proiectul European al României
-Alianţa AUR
– Partidul Umanist Social Liberal
– Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei
-România Socialistă
-Partidul România Mare
-Partidul Patrioţilor

-Partidul Alternativa Dreaptă
-Partidul S.O.S. România
-Partidul Diaspora Unită

Candidații independenți sunt:

-Paula-Marinela Pîrvănescu
-Vlad-Dan Gheorghe
-Nicolae-Bogdănel Ştefănuţă
-Dumitru-Silvestru Şoşoacă

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”