Sport

Declarații de nereprodus în tabăra Ungariei după lovitura de la 7 metri care a calificat România în grupele principale. Tomas Ryde surprinde: ”Nu a fost fault”

06.12.2019 | 16:14
Declaratii de nereprodus in tabara Ungariei dupa lovitura de la 7 metri care a calificat Romania in grupele principale Tomas Ryde surprinde Nu a fost fault

Naționala României de handbal s-a calificat în grupele principale ale Campionatului Mondial din Japonia, după o revenire de vis contra Ungariei. În ultimele secvențe, Cristina Neagu a reușit să transforme perfect o lovitură de la 7 metri, obținută de tricolore cu doar câteva secunde înainte de fluierul final, și a dus tabela la 28-27.

Declarații de nereprodus în tabăra Ungariei după lovitura de la 7 metri care a calificat România în grupele principale

Elevele lui Tomas Ryde au fost conduse pe toată durata partidei de la Yamaga. La pauză, formația maghiară avea un avans liniștitor, 16-10, care părea să-i betoneze drumul spre grupele principale. Tricolorele au revenit însă incredibil în partea secundă și au dat lovitura în ultimele secunde, printr-un gol marcat de Cristina Neagu de la 7 metri.

Faza care a dus la golul Cristinei Neagu a provocat un imens scandal după fluierul final al partidei. În minutul 59:50, după un duel între Aniko Kovacsics și Laura Pristăvița, arbitrele din Germania ale meciului, Kuttler și Merz, au indicat 7 metri pentru tricolore. Neagu a transformat fără emoții, iar Kim Rasmussen a explodat la conferința de presă.

  • 10 goluri a marcat Neagu în meciul contra Ungariei
  • 40 de goluri a marcat Neagu la Campionatul Mondial în faza I din grupe

În opinia danezului de pe banca Ungariei, arbitrajul brigadei germane a influențat decisiv rezultatul partidei. Acesta a avut și o reacție de nereprodus la adresa modului în care a fost condusă partida de vineri cu România.

”Arbitrii m-au f***t. Ce au făcut în ultimele 10 minute a fost rușinos. Am simţit că a fost ceva personal împotriva mea. Sunt extrem de dezamăgit că s-a ajuns la acest nivel, dar de mine sunt cel mai dezamăgit. Dacă vrei să vezi un arbitraj prost, uită-te încă o dată la acest meci”, a spus danezul.

Tomas Ryde surprinde: ”Nu cred că a fost nimic la ultima fază”

Și selecționerul României, Tomas Ryde, a declarat că are îndoieli privind loviturei de la 7 metri din care Cristina Neagu a adus victoria României în meciul cu Ungaria. ”Sunt fericit pentru această victorie. Îmi pare rău pentru echipa Ungariei. Au jucat foarte bine în prima repriză și am încercat să le transmit jucătoarelor mele că o diferență de patru goluri nu e greu de remontat, dar la șase goluri deja e extrem de dificil.

A fost o presiune foarte mare pe portarii României, pentru că adversarele noastre aruncau foarte bine. Trebuie să spun, sincer, pe video, că la ultima aruncare trebuie să revăd faza. S-au atins și cred că nu a fost nimic. Sunt însă fericit pentru că am câștigat”, a spus suedezul după meci.

România, în grupele principale la Mondialul din Japonia

Cristina Neagu, cu lovitura de la 7 metri din ultimele secunde cu Ungaria, dar și cu prestația ei din tot turneul, a condus România către grupele principale la Campionatul Mondial din Japonia. În grupa principală II, fetele noastre va evolua împotriva Rusiei, Suediei și Japoniei. Iată programul:

  • Duminică, ora 08:00: România – Rusia
  • Marți, ora 13:30: România – Suedia
  • Miercuri, ora 11:00: România – Japonia

Pentru ca România să se califice la turneul preolimpic, trebuie să se claseze în primele 7 la Campionatul Mondial, iar calculele arată că ar trebui să câștigăm două partide, cu Japonia și cu Suedia.

Clasamentul în grupa principală II:

  1. Spania 4 puncte
  2. Rusia 4 puncte
  3. Muntenegru 2 puncte
  4. Suedia 2 puncte
  5. România 0 puncte
  6. Japonia 0 puncte