Sport

Cât va lipsi Oana Borș după accidentarea gravă de la Campionatul Mondial feminin de handbal: „Starea ei este staționară”

Handbalista Oana Borș s-a accidentat grav în meciul cu Iran, de la Campionatul Mondial feminin de handbal, starea ei este staționară și ar putea reveni la lot abia în vară.
05.12.2021 | 16:36
Cat va lipsi Oana Bors dupa accidentarea grava de la Campionatul Mondial feminin de handbal Starea ei este stationara
Starea Oanei Borș este staționară
ADVERTISEMENT

Florin Ciocoiu, doctorul naționalei feminine de handbal a României, a dat cele mai noi informații despre starea Oanei Borș, accidentată grav în meciul împotriva Iranului.

Doctorul Florin Ciocoiu se așteaptă ca RMN-ul să arate leziuni ale cartilajului, dar și ale ligamentelor

În primul meci al naționalei de senioare la competiția organizată în Spania, Oana Borș, mezina lotului, s-a accidentat la câteva secunde după ce a marcat primul ei gol pentru tricolore.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, starea Oanei Borș este staționară. Examenul clinic nu a evidențiat leziuni majore, dar mă aștept ca după RMN să găsim niște leziuni ale cartilajului, dar și ale ligamentelor.

Din păcate, aceasta este situația după examenul clinic și cred că o recunostrucție chirurgicală, dacă se impune, îi va permite, totuși, ca până în vară să se alăture, din nou, lotului.

ADVERTISEMENT

Oana Borș este în drum spre țară, iar accidentarea o va ajuta să se maturizeze, susține Florin Ciocoiu

Oana a fost externată, în acest moment se află în avion, în drum spre țară, are genunchiul imobilizat. A urmat întreg protocolul pentru situația aceasta de urgență. Chiar trebuie să mulțumesc și colegilor de la spital și doamnei consul care au avut un suport moral foarte rapid și susținut pentru ea.

Bănuiesc că va depăși cu brio faza aceasta acută. De altfel, ea este, deja, matură și la propriu și la figurat. Probabil că partea plină a paharului, apropo de această accidentare, va contribui din plin la maturizarea ei mult mai precoce și mai benefică pentru lotul nostru național”, a declarat Florin Ciocoiu.

ADVERTISEMENT

Accidentări ca a Crinei Pintea la ochi sunt inerente jocului de contact

Doctorul naționalei feminine de handbal a României s-a referit și la accidentarea Crinei Pintea, care a primit o lovitură în ochi în tot în meciul cu Iran. „Accidentări cum a avut Crina la ochi sunt inerente jocului de contact.

Știm cu toții că, în ultima perioadă, handbalul a devenit un sport de contact mult mai agresiv. Jucătoarele experimentate știu să se protejeze, deci nu este nicio problemă deosebită apropo de Crina”, a precizat el.

ADVERTISEMENT

Până acum am stat foarte bine la capitolul testărilor anti Covid-19. De altfel, complianța fetelor pentru a se vaccina a fost la superlativ. Toate fetele sunt vaccinate, au abordat pozitiv această metodă de imunizare.

Nu am avut cazuri pozitive cu Sars CoV-2. Fetele mențin o stare de mai mult decât corespunzătoare, apreciez că este bun și acest semnal pe care l-au dat organizatorii de a face testarea înainte de fiecare meci pentru a evita orice suspiciuni.

Au abordat această problemă în context epidemiologic și prin dotarea de la restaurant cu dezinfectanți. Întreg hotelul are dezinfectanți și mănuși. Deci condițiile sunt rezonbabile, iar fetele le respectă. Îmi doresc să nu avem probleme de genul acesta și cred că nu vor fi”, a încheiat medicul.

Selecționerul Adrian Vasile a spus că singura problemă medicală din lot este a Oanei Borș

La rândul lui, selecționerul Adrian Vasile a spus că la lot nu sunt niciun fel de probleme, cu excepția situației Oanei Borș. „Altfel, suntem, într-o pregătire de la zi la zi. trebuie să închidem un meci, trebuie să ne pregătim din toate punctele de vedere pentru următorul meci.

Și cel de azi, împotriva Kazahstanului, este, evident, un meci foarte important. Sunt jucătoare care se apropie foarte mult de un stil european de a juca handbal. De aceea, reacția noastră în apărare trebuie să fie puțin mai altfel.

Au două jucătoare la linia de 9 metri, pe postul de iner stânga, cărora le place să atunce la poartă. Au un conducător de joc care este bun în relația de ‘1 la 1’. Așa că o să încercăm să facem în apărarea noastră niște lucruri un pic altfel decât în meciul cu Iran, tocmai ca să ne pregătim de la meci la meci pentru ce urmează în competiție”, a precizat tehnicianul.

Adrian Vasile vrea ca echipa să ia cel mult 17 goluri de la Kazahstan

Selecționerul este mulțumit de faptul că obiectivele trasate înaintea meciului cu Iran au fost atinse în totalitate. „Cred că fiecare meci îți va arăta și alte lucruri. Dar cele mai importante lucruri pe care noi am dorit să le îndeplinim în meciul cu Iran le-am realizat.

Vom vedea cum o să arate meciul de azi, avem, la fel, niște obiective clare pentru partida împotriva Kazahstanului. Îmi doresc să jucăm cât mai aproape de nivelul nostru maxim, dar trebuie să înțelegem că și acesta este un parcurs.

Pentru a ajunge la nivelul nostru maxim trebuie să trecem de niște borne. Așa că meciul cu Iran a fost doar primul, astăzi este al doilea, dar este un drum lung.

Unul dintre obiectivele meciului de azi este să primim maxim 17 goluri. Asta ne dorim foarte clar și pentru asta o să muncim în continuare. De la începutul anului, concentrarea este pe faza defensivă”, a mai precizat selecționerul.

În ceea ce o privește pe înlocuitoarea Oanei Borș, rapidista Alexandra Badea, aceasta se va alătura lotului luni seara, pentru că trebuie să facă circuitul medical la Institutul Națiuonal de Medicină Sportivă. După ce va primi răspuns afirmativ, va lua primul avion spre Spania.

ADVERTISEMENT