Life

Organizația Centrul Filia condamnă declarațiile lui George Burcea făcute la adresa femeilor: „Intenționăm să îl reclamăm la CNCD”

Organizația Centrul Filia condamnă declarațiile lui George Burcea, prin care actorul instiga la violența împotriva femeilor. S-ar putea ca acesta să fie reclamat la CNCD.
25.11.2021 | 12:01
Organizatia Centrul Filia condamna declaratiile lui George Burcea facute la adresa femeilor Intentionam sa il reclamam la CNCD
Declarațiile lui George Burcea, condamnate de Centrul Filia
ADVERTISEMENT

Declarațiile scandaloase ale lui George Burcea la adresa femeilor a provocat un val de reacții în spațiul public. Organizația feministă Centrul Filia condamnă cu fermitate derapajul actorului. ONG-ul spune că astfel de manifestări nu au ce căuta mai ales în spațiul public.

O reprezentantă a organizației Centrul Filia a stat de vorbă cu FANATIK despre cazul Burcea, spunând că pe lângă condamnarea publică și tragerea unui semnal de alarmă cu privire la cuvintele rostite de actor, sunt șanse ca acesta să fie reclamat și la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

ADVERTISEMENT

E adevărat că actorul a ieșit ulterior și și-a cerut scuze pentru ce a spus, fapt care reprezintă un prim pas spre îndreptarea greșelii făcute, în opinia Centrului Filia.

Centrul Filia, reacție la declarațiile făcute de George Burcea la adresa femeilor

„Am condamnat public declarațiile făcute de actorul George Burcea prin care justifica violența asupra femeilor. Intenționăm să îl reclamăm la CNCD. Trebuie să avem o discuție cu board-ul organizației, având în vedere că acesta și-a cerut scuze în cele din urmă.

ADVERTISEMENT

Faptul că a ieșit și a spus că îi pare rău, e un prim pas spre îndreptare. George Burcea are nevoie de consiliere, pentru a ști să își controleze agresivitatea.

Declarațiile lui sunt șocante pentru că tocmai el a fost martorul unor episoade de violență domestică. Trebuie să înțelegem că este o problemă complexă. E mai complicat decât pare la prima vedere. Tema e mai complexă decât ne imaginam.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre niște traume care se transmit de la o generație la alta. Persoanele care au aceste porniri agresive trebuie să învețe să își gestioneze trauma”, a declarat Andreea Bragă de la Centrul Filia, pentru FANATIK.

Actorul a spus că femeile merită să fie lovite cu scaunul în cap

Mai mult, și directorul Hyperliteratura, editura unde George Burcea și-a lansat cartea a reacționat vehement la adresa derapajului actorului.

ADVERTISEMENT

Andrei Ruse, omul care l-a ajutat pe Burcea să își lanseze volumul „Scrisoare către Ceaușescu”, a spus că s-a crucit când a văzut ieșirea actorului în live-ul pe care l-a făcut în social media.

Acesta a retras de pe piață cartea fostului soț al Andreei Bălan, ca semn de protest față de lucrurile pe care a putut să le spună. Concret, Burcea a declarat într-un live că unele femei merită să fie bătute cu scaunele. A insistat asupra faptului că violența este ceva mormal atunci când o femeie nu are un comportament exemplar în ochii bărbatului.

„Vă doresc capace în cap, sincer, pentru că se pare că asta meritați! Bărbați, bateți-le! Dacă nu e ciorba fierbinte, sau mămăliga nu e fierbinte, bateți-le, bro, că asta merită probabil, iertați-mă. Să ajung pe tot TikTok-ul și pe tot internetul din România…”, sunt câteva din declarațiile lui Burcea.

 

ADVERTISEMENT