News

Declarații înfiorătoare de la un pacient vindecat de COVID-19! „Nu puteam deloc să respir. Stați acasă, nu vreți să treceți prin așa ceva”

29.05.2020 | 17:16
Declaratii infioratoare de la un pacient vindecat de COVID19 Nu puteam deloc sa respir Stati acasa nu vreti sa treceti prin asa ceva
ADVERTISEMENT

Declarații înfiorătoare de la un pacient vindecat de COVID-19! Jason Hartelius, un producător de televiziune care lucrează ca freelancer a explicat oamenilor prin ce a trecut atunci când a fost spitalizat cu coronavirus. Jurnalistul spune că au fost momente când a crezut că nu o să supraviețuiască și le-a transmis tuturor să ia această boală în serios pentru că i se poate întâmpla oricui, în orice moment.

Declarații înfiorătoare de la un pacient vindecat de COVID-19!

„Nu puteam să respir și era înfricoșător tot ceea ce mi se întâmpla. Era ca atunci când ai stat prea mult timp sub apă și te grăbești să ieși la suprafață ca să iei o gură mare de aer. Și de fiecare dată când credeam că am luat aer, parcă cineva mă trăgea înapoi în apă. Din nou. Și din nou. Și din nou”, a spus jurnalistul pe pagina personală de socializare.

ADVERTISEMENT

„Poate că sună extrem de dramatic, dar acesta este adevărul. Lucrul acesta ți-l poate face COVID-19. Pur și simplu trebuia să rezist unei stări febrile foarte mari, febră care apărea de nicăieri. Trebuia să rezist unor frisoane crunte, crampelor musculare și transpirațiilor abundente”, a continuat acesta.

„Nu puteam deloc să respir. Stați acasă, nu vreți să treceți prin așa ceva”

Conform jurnalistului, coronavirusul vine cu simptome diverse, unele dintre ele fiind devastatoare pentru organism. ”Vorbim de tuse, apoi tuse convulsivă, o tuse care te lăsa fără aer. Și totul devenea deodată o încercare disperată de a respira.

ADVERTISEMENT

Când am realizat că este grav, că problemele de respirație nu apar și dispar, ci doar sunt cu mine mereu, am știut că am probleme. Și așa am ajuns în spital pentru trei zile. 

În rest, sunt un bărbat de 42 de ani perfect sănătos. Da, poate că trebuie să mai slăbesc un kilogram, posibil două. Am ceva probleme cu somnul, dar mulțumesc lui Dumnezeu, totul este sub control.

ADVERTISEMENT

Colesterolul este ridicat, dar nu suficient cât să necesite tratament. Uneori mă mai doare mijlocul. În rest nimic altceva care să mă treacă în categoria celor cu riscuri”, și-a explicat Jason Hartelius întregul istoric medical.

De altfel, bărbatul spune că tocmai pe condiția lui bună s-a și bazat atunci când a întârziat cu două zile telefonul la salvare. Jurnalistul a tras un semnal de alarmă și le-a povestit tuturor că această greșeală îl putea costa viața. Mai ales că, la un moment dat, se ținea de pereți în timpul deplasării.

ADVERTISEMENT

„Febra și pulsul meu erau ridicate când am ajuns la spital, în timp ce rezervele de oxigen aproape că nu mai existau. Respiram de 53 de ori pe minut. Tot ce este peste 20 devine anormal. Peste 30 înseamnă că te afli în raza unui atac astmatic. Eu aveam aproape dublu. Doctorii au fost minunați, ca niște pompieri care au intrat fără frică în foc. 

Din păcate n-aș putea să-i recunosc acum dacă aș sta lângă ei. Erau acoperiți din cap până în picioare. Le putem vedea ochii, dar și ei protejați. Ochii lor însă emanau calm și încredere. După 3 zile am început să mă simt mai bine. Am evitat Terapia Intensivă. N-am avut nevoie de ventilator. Sunt mai mult ca sigur că nici n-am fost un caz sever, și totuși”, a mai spus acesta.

„Este deranjant să văd oameni care trăiesc ca și când virusul acesta nu există. Ignorând ordine, restricții, măsuri. Fără măști, mergând în grupuri mari. Poate că tu te simți bine, dar e posibil să porți virusul”, a mai adăugat bărbatul.

Mai mult de atât, Jason Hartelius spune că oamenii trebuie să fie atenți și la contextul economic rezultat din această luptă cu pandemia de coronavirus.

„Sunt un jurnalist freelancer în industria sportului. N-am nici cea mai mică idee despre când o să mai fiu chemat la muncă. Dar, momentan sunt ok. Sunt sigur că am lucrat cel puțin 5 zile fără să știu că acest virus monstruos și contagios era în organismul meu. Nu știu cum aș fi trăit cu mine dacă un coleg se îmbolnăvea și nu supraviețuia. Și din fericire nu trebuie să aflu”, a încheiat bărbatul.

ADVERTISEMENT