Fotbal intern

Declaraţii misterioase ale lui Adrian Porumboiu: „Radu Petrescu are un mentor pe care îl copiază“

06.10.2020 | 23:16
Declaratii misterioase ale lui Adrian Porumboiu Radu Petrescu are un mentor pe care il copiaza
Radu Petrescu (stânga) şi Alexandru Tudor (dreapta), colegi de brigadă în trecut. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Arbitrajul lui Radu Petrescu în Derby de România, FCSB – Dinamo 3-2, a ridicat multe semne de întrebare, mai ales la faza penalty-ului obţinut de Dennis Man, penalty în urma căruia s-a stabilit scorul final.

Ultimul dintre cei care a pus tunurile pe cel care a condus meciul este Adrian Porumboiu, fost arbitru, dar şi fost patron de club în fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Porumboiu a comentat prestaţia slabă a lui Petrescu, spunând că nu are talent şi nicio aptitudine pentru arbitraj. Fostul patron de la Vaslui a trimis săgeţi şi spre Alexandru Tudor, în cadrul intervenţiei sale la Digisport.

Adrian Porumboiu: „Sunt lacune serioase în pregătirea arbitrilor“

Primul lucru pe care l-a observat Adrian Porumboiu a fost nivelul tot mai scăzut al arbitrajului din România. El dă vina pe o pregătire inadecvată a celor care oficiază.

ADVERTISEMENT

„Sunt lacune serioase în pregătirea arbitrilor. E vorba despre lucruri elementare, tehnice, pe care ei nu le stăpânesc. Și acum e târziu, au ajuns deja pe lista FIFA“, a observat Porumboiu.

Apoi şi-a îndreptat atenţia spre arbitrul din Derby de România. „Radu Petrescu? Are un mentor el. Nu vreau să spun cine e. El e rigid, nu pricepe, este fără pic de talent. N-are nicio aptitudine pentru arbitraj. N-a jucat fotbal, îi vine greu să se descurce“.

ADVERTISEMENT

Mentorul lui Radu Petrescu ar fi Alexandru Tudor

Provocat din studio cu întrebarea „Mentorul lucrează la FCSB?“, fostul arbitru internaţional nu a ezitat: „Cu siguranță. Îl copiază în toate cele. Tudor era un om corect, dar a căzut pradă unor interese mari. Nu pot uita că am pierdut un campionat din cauza lui, în dauna CFR-ului“.

Adrian Porumboiu a profitat de ocazie şi a atacat din nou şefia arbitrajului românesc. „Sunt prea multe erori, care pot fi soluționate printr-o instruire a arbitrilor. Observ o diminuare a calității arbitrajului față de vremea în care eram eu patron în fotbal. Avea cine să le spună ce greșesc, ce să le spună. Crăciunescu știa“, a declarat fostul patron de la Vaslui.

ADVERTISEMENT

În final, fostul arbitru internaţional a recunoscut valoarea lui Alexandru Tudor, pe care îl vedea capabil să ajute „flueraşii“ autohtoni. „Tudor putea fi șeful arbitrilor. Avea ce să le spună, ar fi știut cum să-i îndrume. Ar fi fost bun șef la CCA. Dar a ieșit din circuitul ăsta. Îmi pare rău pentru el. Timpul a trecut“, a concluzionat Adrian Porumboiu.


  • (P) Cota BETANO pentru Academica Clinceni – FCSB: 1,80 este cota pentru “peste 1,5 goluri FCSB”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT