News

Declarațiile emoționante ale oamenilor care le-au găsit pe Bianca și Patrizia moarte. „Mi s-a frânt inima pentru că şi eu am o fiică”

Ce au spus italienii care le-au găsit pe cele două românce luate de ape în Italia. Oamenii nu și-au mai putut stăpâni lacrimile
03.06.2024 | 21:14
Declaratiile emotionante ale oamenilor care leau gasit pe Bianca si Patrizia moarte Mi sa frant inima pentru ca si eu am o fiica
Mărturiile șocante ale oamenilor care le-au găsit fără viață pe cele două fete luate de viitură. Căutările continuă pentru Cristian, tânărul care era cu cele două. Sursa foto: Colaj foto / Captură video / Observator
ADVERTISEMENT

Au apărut noi imagini cu cei trei tineri români surprinși de viitură în Italia, înainte de a fi luați de apele învolburate. Cristian este încă dispărut, iar pompierii și voluntarii îl caută fără oprire de trei zile.

Bianca și Patrizia au fost găsite fără viață. Cristian încă este dispărut

Misiunea salvatorilor a fost îngreunată de ploaia care a continuat să cadă, complicându-le eforturile. Patrizia și Bianca, găsite moarte ieri dimineață, au fost depuse într-o capelă. Procurorii italieni au demarat o anchetă pentru a determina dacă tinerii puteau fi salvați.

ADVERTISEMENT

Ultimele imagini cu cei trei tineri în viață au fost făcute publice. Patrizia, Bianca și Cristian se află în mijlocul potopului, strigând cu disperare după ajutor. Unul dintre ei ratează la limită frânghia aruncată de pompieri de pe o scară mobilă. Râul învolburat îi separă și îi trage sub apă, scrie Observator.

Cei trei tineri erau veniți să facă fotografii într-un loc popular pentru plajă, fără să știe că, în caz de ploi torențiale, zona devine extrem de periculoasă. Înainte de prânz, debitul râului Natisone era de doar 20 de metri cubi pe secundă, dar la ora 13:00, debitul a crescut brusc la 135 de metri cubi pe secundă.

ADVERTISEMENT

Cei trei ajung pe insulă la ora 13:20, fără să își dea seama de pericolul iminent. În doar câteva minute, apa crește de la genunchi până la gât. La ora 15:00, debitul râului ajunge la 250 de metri cubi pe secundă, mai arată sursa citată.

Detalii sfâșietoare ale momentului în care tinerele au fost găsite fără viață

Mărturiile italienilor care le-au găsit pe Patrizia și Bianca sunt șocante. Oamenii au sperat până în ultima clipă că fetele, deși nu știau să înoate, au reușit să se salveze agățându-se de vreo creangă.

ADVERTISEMENT

„M-am apropiat de ea, ca să îi spun că sunt acolo, dar nu mi-a răspuns. Nu se mai putea face nimic”, povesteşte încărcat de emoţie pompierul Emanuel Marini, de la Protecţia Civilă.

„Mi s-a frânt inima pentru că şi eu am o fiică de 23 de ani”, adaăugă pompierul Flavio Toneatto, de la Protecţia Civilă.

ADVERTISEMENT

Corpurile neînsuflețite ale celor două fete au fost duse la morgă. Patrizia era studentă la Academia de Belle Arte din Udine, iar Bianca avea o diplomă în economie.

„Ei erau pregătiţi, în felul lor, demni în durerea lor, reţinuţi. Se închide un capitol pentru două dintre familii, rămâne însă deschis pentru familia lui Cristian”, explică psihologul Hanna Harah.

Familiile tinerilor încă mai au speranțe că îl vor găsi în viață pe Cristian

Familiile lor sunt devastate de durere. Fratele lui Cristian a venit din Austria pentru a ajuta la căutări. Acasă, în Satu Mare, oamenii se roagă pentru un miracol. În Italia se desfășoară o anchetă pentru a evalua modul de intervenție al salvatorilor și pentru a stabili dacă tinerii ar fi putut fi salvați.

Ancheta vizează și întârzierea în mobilizarea unui elicopter din Veneția, aflat la 30 de minute de locul tragediei, în timp ce un alt elicopter medical era mai aproape. Ministrul pentru Protecție Civilă a cerut un raport detaliat privind intervenția, minut cu minut.

ADVERTISEMENT