Declaraţiile uluitoare ale unui medaliat la JO: “S-ar putea să mă omoare cînd mă întorc în ţară!”

Iuliana Spirache   
in Sporturi
22/08/2016, 00:00
Declaraţiile uluitoare ale unui medaliat la JO: “S-ar putea să mă omoare cînd mă întorc în ţară!”

Medaliatul cu argint la maraton, Feyisa Lilesa din Etiopia, şi-a încrucişat mîinile deasupra capului înainte de linia de finiş, iar gestul a stîrnit curiozitate.

Astfel, la finalul conferinţei de presă a explicat de ce a făcut acel gest şi susţine că se alătură mişcării de rezistenţă, după omorurile care au avut loc în rîndul populaţiei Oromo.

“Guvernul ne omoară oamenii. Oromo e tribul meu. Rudele mele sînt în închisoare şi dacă vorbesc de drepturi democratice sînt ucise”, a spus Lilesa.

Acesta a fost întrebat în legătură cu ceea ce crede că se va întîmpla cînd va reveni în Etiopia. “Probabil mă vor omorî. Dacă nu, mă vor închide. S-ar putea să rămîn aici sau să mă mut în altă ţară”, a adăugat Lilesa.

Lilesa participă la maratoane sub steagul Etiopiei de 8 ani şi deţine timpul extraordinar al unuia dintre cele mai rapide dintre acestea, 2:04:52.

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×