Fotbal international

Declinul inexplicabil al lui Lucas Silva în doar 4 ani! Real Madrid îl considera viitorul clubului, acum nu îl mai vrea nimeni!

11.09.2019 | 14:54
Declinul inexplicabil al lui Lucas Silva in doar 4 ani Real Madrid il considera viitorul clubului acum nu il mai vrea nimeni

Lucas Silva a fost cumpărat în 2015 de Real Madrid pentru 13 milioane de euro și era văzut unul dintre viitori titulari ai formației “Blanco”. După împrumuturi la Marseille și Cruzeiro, unde brazilianul nu a reușit să convingă, și doar 9 meciuri în tricoul lui Real, clubul de pe Santiago Bernabeu i-a reziliat contractul lui Silva, iar nicio echipă nu s-a oferit să-l legitimeze.

“Transferul la Real este un vis devenit realitate”

După o perioadă extrem de bună la Cruzeiro, în Brazilia, Lucas Silva devenea jucătorul celor de la Real Madrid în iarna lui 2015, și se declara extrem de încântat de mutarea la Real, club al căruit fan a fost de mic: “Este un vis devenit realitate. Sunt extrem de fericit și de motivat. Am venit la Real să învăț și, mai presus de toate, să ajut echipa. Mă simt bine și sper să onorez acest tricou, ce aparține celui mai important club din lume. Am fost fan Real Madrid de mic copil”

Debutul lui Silva la Real s-a produs la mai puțin de o lună de la transfer, într-o victorie 2-0 cu Deportivo la Coruna, iar câteva zile mai târziu era integralist în meciul din Champions League cu Schalke.

Lucas Silva, în tricoul celor de la Real Madrid. Sursă Foto: Hepta
Lucas Silva, în tricoul celor de la Real Madrid. Sursă Foto: Hepta

Perioada Marseille

În ciuda începutului promițător, brazilianul nu a reușit să-și solidifice un loc printre titularii Realului, și la 6 luni de la transfer era trimis sub formă de împrumut în Franța, la Marseille.

La fel ca în tricoul Realului, Silva a început bine și aventura din Ligue 1, dar a intrat în dizgrația staff-ului tehnic după ce a refuzat mutarea la Anderlecht, în ianuarie 2016. Cu 22 de meciuri în tricoul lui Marseille, Silva s-a întors în vară pe Bernabeu pentru a lupta pentru un loc de titular.

Mutare ratată la Sporting, perioadă sub formă de împrumut în Brazilia

Revenit la Real, Lucas Silva a fost aproape să ajungă la o înțelegere cu Sporting. Brazilianul nu a mai ajuns în Portugalia după ce i s-au depistat anumite probleme la inimă în timpul vizitei medicale.

Rămas pentru 6 luni la Madrid, Lucas Silva a fost împrumutat în ianuarie 2017 pentru două sezoane la Cruzeiro. După cele stagiuni jucate în tricoul formației din Brazilia, Silva a revenit, din nou, pe Bernabeu.

Revenit după împrumut, Real Madrid îi reziliază contractul

Revenit în această vară la Real după împrumutul la Cruzeiro, Silva a sperat că va râmâne în lotul condus de Zinedine Zidane. Într-un interviu dat pentru Marca în luna august, Silva declara că mai are un an de contract cu madrilenii, dar dorește o echipă unde să joace constant: “Eu am echipă, aceea este Real Madrid. Sunt într-un moment delicat, sunt în ultimul an de contract cu Real. În prima perioadă aici a fost greu, eram mult mai tânăr, astăzi mă simt mult mai pregătit. Acum vreau doar să joc, dar este greu să spun unde o voi face. Mă simt experimentat, simt că pot juca la orice echipă din lume”.

Totuși, în ciuda doleanței fotbalistului, Real Madrid i-a reziliat contractul la începutul lunii septembrie. Ajuns cu speranțe enorme pe Santiago Bernabeu, Silva părăsește capitala Spaniei cu speranțe pentru restul carierei: “Aș fi vrut să am mai multe șanse. Dar tot a fost o experiență extraordinară. Am învățat foarte multe aici, și cu un an înaine de expirare, am căzut de comun acord că este mai bine să reziliem. Vreau să rămân să joc în Europa, în speranța de a prinde din nou echipa națională“.

  • 26 de ani are Lucas Silva
  • 13 milioane de euro a plătit Real Madrid pentru transferul brazilianului