Declinul lui Nicolae Stanciu. Ce se întâmplă cu fotbalistul care a costat până acum peste 24.000.000 de euro

SPECIAL FANATIK
Iuliana Spirache    Iulian Pavel   
în Fotbal international
17/05/2019, 10:52
Declinul lui Nicolae Stanciu. Ce se întâmplă cu fotbalistul care a costat până acum peste 24.000.000 de euro GALERIE FOTO SPECIAL FANATIK
Nicolae Stanciu și Adi Popa înaintea meciului Manchester City - FCSB. Declinul fotbalistului care a costat până acum peste 24 de milioane de euro. Sursă foto: sportpictures.eu

Nicolae Stanciu a ales să părăsească fotbalul din Europa pentru a juca la Al Ahli Jeddah, toate acestea pentru a încasa un salariu mult mai mare decât îl primea la Sparta Praga, dar cariera internaționalului român se află pe o pantă descendentă, deși are 26 de ani.

Declinul lui Nicolae Stanciu a început după plecarea de la FCSB

Neplătit de aproape trei luni de Al Ahli Jeddah, acolo unde ar trebui să încaseze 2,5 milioane de euro, Nicolae Stanciu a ales să părăsească cantonamentul formației saudite chiar înainte de ultima etapă de campionat. Mijlocașul român s-a arătat nemulțumit de situația financiară de la Al Ahli Jeddah și s-a întors în țară. Acesta a fost urmat de ceilalți jucători străini din lot, care nici ei nu și-au primit salariile.

Se pare că alegerea lui Nicolae Stanciu de a plecat de la o echipă din Europa la una care are probleme financiare nu a fost tocmai bună, iar cariera acestuia se află în declin, după ce n-a reușit să rupă gura târgului la nicio echipă la care a evoluat după plecarea din România.

Nicolae Stanciu în meciul jucat de România cu Serbia. Sursă foto: sportpictures.eu
Nicolae Stanciu în meciul jucat de România cu Serbia. Sursă foto: sportpictures.eu

Bani mulți și performanțe zero

Deși a dat lovitura din punct de vedere financiar după plecarea de la FCSB, Nicolae Stanciu nu a dat randamentul așteptat la echipele la care a evoluat după ce s-a despărțit de vicecampioana României. Internaționalul român a încasat sume frumoase la RSC Anderlecht, Sparta Praga și Al Ahli Jeddah, dar performanțele au lăsat de dorit.

Nicolae Stanciu a jucat la FCSB în 136 de meciuri, a dat 33 de goluri și 25 de pase decisive, dar după ce a fost vândut de Gigi Becali nu a mai dat randamentul așteptat. RSC Anderlecht a dorit să scape de salariul mare al fotbalistului în vârstă de 26 de ani, după ce acesta a înscris 10 goluri și a dat 10 pase decisive în 53 de meciuri. A fost cumpărat de Sparta Praga în ianuarie 2018 și a evoluat un singur an pentru formația din Cehia.

Gigi Becali s-a lăudat că i-a “țepuit” pe belgieni cu transferul lui Nicolae Stanciu

După ce s-a aflat că RSC Anderlecht dorește să scape de Nicolae Stanciu, Gigi Becali a dezvăluit cum a reușit să îl vândă pe mijlocașul ofensiv în Belgia și lăsat să se înțeleagă că belgienii au plătit mult peste cât valorează internaționalul român care are acum de luat 625.000 de euro de la Al Ahli Jeddah.

“Dacă am luat 10 milioane pe un jucător care a făcut “fâs” (n.r. Nicolae Stanciu), vă dați seama cât iau pe unul care nu face “fâs”. Stai să îl vedeți pe Tănase, că el va fi probabil primul care va pleca. Hai să vă spun ce s-a întâmplat cu Stanciu. M-a întrebat Anamaria cât vreau pe Stanciu, că îl voia Anderlecht. I-am zis că 4. A jucat băiatu 2-3 meciuri excepțional și am cerut 10. Atât mi-au dat. Păi, voi vă dați seama ce fac dintr-un “Mercedes” cum e Man? Eu îl dădeam cu 4 milioane, dar sunt negustor. Am greșit cu ceva? Nu, mi-am văzut interesul”, spunea Gigi Becali la începutul anului 2018.

Iată cât au plătit cluburile pentru care a evoluat Nicolae Stanciu pentru internaționalul român:

  • Alba Iulia -> FC Vaslui – 240.000 de euro
  • FC Vaslui -> FCSB – 700.000 de euro
  • FCSB -> RSC Anderlecht – 9.700.000 de euro
  • RSC Anderlecht -> Sparta Praga – 3.750.000 de euro
  • Sparta Praga -> Ahli – 10.000.000 de euro
    TOTAL = 24.390.000 de euro

 

Închide ×