Sporturi

Declinul Mihaelei Buzărnescu, explicat de omul care a ajutat-o să se ridice: „Nu vede bine mingea. Știam că va urma asta”

18.03.2019 | 16:06
Declinul Mihaelei Buzarnescu explicat de omul care a ajutato sa se ridice Nu vede bine mingea Stiam ca va urma asta

Cu o singură victorie în 2019, Mihaela Buzărnescu traversează o perioadă groaznică în cariera sa, asta după ce a avut un an 2018 excelent. Buzărnescu a făcut recent o schimbare la nivel tehnic, aducându-l în echipa sa pe Artemon Apostu Efremov, fostul antrenor al Irinei Begu

Declinul Mihaelei Buzărnescu, explicat de omul care a ajutat-o să se ridic

Septimiu Frăţilă, omul alături de care Buzărnescu își începea ascensiunea, dar care a renunțat la colaborarea sa cu sportiva în 2018, nu este surprins de forma catastrofală pe care o traversează în prezent jucătoarea. Frățilă a vorbit pentru Adevărul înaintea turneului de la Miami, unde Buzărnescu participă.

 “Vreau să spun doar că Mihaela Buzărnescu s-a dus singură spre înfrângeri, nu cu mine! Sincer, după turneul de la Montreal, în care s-a accidentat, eu am prevăzut că nu va urma o etapă bună în cariera ei, dar, având în vedere că nu mai lucram cu ea, n-am avut cum să intervin“, a declarat Septimiu Frăţilă pentru Adevărul.

Septimiu Fratila a ajutat-o pe Mihaela Buzarnescu sa aiba un parcurs fabulos in 2018
Septimiu Fratila a ajutat-o pe Mihaela Buzarnescu sa aiba un parcurs fabulos in 2018

Septimiu Frățilă a dezvăluit că Mihaela are probleme oftalmologice, pe care nu încearcă să le îndrepte. Totodată, Frățilă consideră că marea problemă a jucătoarei este de ordin mental, acesta fiind și rolul său pe durata colaborării dintre cei doi.

Mi-am dat seama de nişte lucruri pe care alţii ar fi trebuit să le vadă până când ea a făcut 29 de ani! De pildă, după un turneu, mi-am dat seama că ea, efectiv, nu vede bine mingea! Şi am convins-o, la revenirea în ţară, să mergem la un control la oftalmolog. Cu greu a acceptat să folosească lentile de contact pentru a-şi îmbunătăţi vederea. La un moment dat însă, a început să aibă nişte iritaţii la ochi din cauza acestor lentile. Ştiţi ce i-a spus tatăl ei? Să nu le mai folosească, deşi inclusiv doctorul recomandase folosirea lor! Adică, vorbim despre nişte lucruri care sunt împotriva logicii…, a declarat Frăţilă pentru Adevărul.

La Montreal, în care s-a accidentat, şi în care deja era pe cont propriu, a venit cu o altă gândire. Spun atât: ea e o jucătoare de moral. Şi, între timp, şi-a schimbat total gândirea. Mai multe nu vreau să spun”, a declarat Septimiu Frăţilă,