Fotbal intern

Dedeman vrea să construiască un stadion nou la Bacău. Patronii au cumpărat o fabrică veche de 140 de ani! Ce echipă s-ar putea muta în Moldova!

10.04.2019 | 23:22
Dedeman vrea sa construiasca un stadion nou la Bacau Patronii au cumparat o fabrica veche de 140 de ani Ce echipa sar putea muta in Moldova

Frații Dragoș și Adrian Pavăl au depus o ofertă de cumpărare pentru fabrica „Letea” din zona industrială a Bacăului. Cei doi frați, patroni ai francizei Dedeman, doresc să construiască pe locul uzinei vechi de 140 de ani un stadion cu care să revitalizeze fotbalul băcăuan. FANATIK anunța încă din luna februarie faptul că Dedeman i-a propus lui Gică Hagi să preia 49% din echipă și să o mute în Moldova.

Dedeman face stadion la Bacău

Fraţii Pavăl au depus săptămâna trecută o ofertă pentru achiziţionarea activelor imobiliare ale fabricii, care a fost acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant. Terenul este unul foarte bun întrucât, fiind aflat în zona industrială a orașului, se pot obține foarte ușor autorizații de construcție, anunță adevărul.

Fabrica de hârtie „Letea“ din Bacău a fost înfiinţată în urmă cu 140 de ani în perioada Guvernului Ion C. Brătianu. Uzina a fost timp de un secol cel mai mare furnizor de hârtie de ziar şi produse de papetărie din ţară. Ea are și o istorie bogată, după ce a trecut prin naţionalizarea de după 1945, a cunoscut o retehnologizare masivă în anii comunismului, iar după Revoluţie, în 2003, a fost privatizată. Fabrica a ajuns în posesia fostului primar Dumitru Sechelariu, dar în 2011 a intrat în faliment.

Gică Hagi ar fi fost invitat de Dedeman să mute echipa pe noul stadion din Bacău

Stadion nou la Bacău, făcut de Dedeman pentru Viitorul Constanța

Lichidatorii susțin că în ultimii ani au primit o singură ofertă, doar că din cauza faptului că tehnologia din fabrică este veche și ar fi presupus costuri imense, toți ofertanții s-au retras. Pe cele 30 de hectare ale fabricii Letea, frații Pavăl ar dori să facă un nou stadion.

Din informațiile FANATIK, stadionul ar trebui să aibă o capacitate de 18-20.000 de locuri și ar costa 25 de milioane de euro. Echipa care ar urma să vină la Bacău ar fi Viitorul lui Gică Hagi, după ce patronii  Dedeman ar deveni acționari minoritari în clubul „Regelui”.

Tags: