Carousel hot news

Dedu, noul preşedinte al FRH. Gaţu, out după 18 ani

UPDATE 15:50 / Narcisa Lecuşanu a devenit vicepreşedinte al FRH, după ce a reuşit să adune 107 voturi....
10.02.2014 | 15:52
Dedu, noul preşedinte al FRH. Gaţu, out după 18 ani

UPDATE 15:50 / Narcisa Lecuşanu a devenit vicepreşedinte al FRH, după ce a reuşit să adune 107 voturi.

Cristian Gaţu a fost înlocuit la cîrma Federaţiei Române de Handbal după 18 ani, cu Alexandru Dedu. Noul preşedinte al FRH a întrunit 104 voturi, aproape dublu de candidatul poziţionat pe locul secund, Remus Drăgănescu, cu 56 de voturi. Gaţu, fostul preşedinte, a avut doar 32 de voturi. La alegeri, 200 de structuri sportive au avut drept de vot.

În vîrstă de 42 de ani, Alexandru Dedu are o carieră impresionantă ca jucător, reuşind să cîştige de trei ori Liga Campionilor cu Barcelona, formaţie cu care a mai cucerit un titlu de campion al Spaniei şi o Supercupă.

Cine este Dedu… 

După retragerea din activitate, Dedu a devenit managerul general al unei firme care comercializează obiecte vestimentare, iar de cîteva luni s-a dedicat exclusiv candidaturii sale pentru şefia FRH. Acesta a impresionat în campanie prin programul său stufos, avînd în plan construirea unei săli destinate exclusiv handbalului, formarea unor centre regionale de performanţă, dar şi atragerea spectatorilor către acest sport.

În ţară, ca jucător a reuşit să triumfe de trei ori în campionatul naţional, cu Poli Timişoara şi Steaua. În perioada 1996-2006, Dedu a activat peste hotare, la echipe de prim rang din Spania, Franţa, Portugalia şi Germania. La reprezentativa României are 240 de selecţii şi este considerat de oamenii de handbal din ţară drept ultimul mare handbalist român.

Gaţu pierde alegerile după 18 ani

Preşedinte la FRH din 1996, Cristian Gaţu este nevoit să părăsească şefia handbalului românesc după 18 ani. Ca jucător, Gaţu a fost medaliat cu argint olimpic la Montreal în 1976 şi cu bronz olimpic la Munchen 1972. Candidatul de 68 de ani are patru mandate la activ şi este cel mai vechi preşedinte de federaţie din România. Gaţu a fost hotărît să nu mai candideze, dorind să lase loc pretendenţilor mai tineri, însă s-a răzgîndit înainte de data limită de depunere a dosarului de candidatură.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri