ADVERTISEMENT
Fotbal international

Defectele lui Constantin Budescu, scoase în evidență de un fost coleg: ”Puturos mare și guraliv”

Autor: Patrice Podina | 05.03.2021 | 16:28
Defectele lui Constantin Budescu, scoase în evidență de un fost coleg: ”Puturos mare și guraliv”
Constantin Budescu într-un moment de respiro

Constantin Budescu este unul dintre cei mai spectaculoși fotbaliști români în activitate. Cea mai importantă echipă la care a evoluat a fost FCSB. Putea ajunge și mai sus dacă… ”se cizela”.

ADVERTISEMENT

În întreaga carieră, Constantin Budescu a jucat, în țară, doar pentru trei echipe: Petrolul, Astra și FCSB. Are în CV și două experiențe ”afară”, Dalian Yifang, în China și Al Shabab, în Arabia Saudită.

Neplătit de Astra Giurgiu de luni bune, Budescu a ales recent a treia aventură în străinătate, de această dată a Damac, tot în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Daniel Niculae scoate în evidență defectele lui Budescu

Analistul TV Daniel Niculae, fost internațional al României și coleg cu Budescu la Astra Giurgiu, a evidențiat defectele care l-au tras în jos pe ”Budi”.

”Din punct de vedere tehnic, da, putea face față. Dar, din cauza celorlalte chestiuni nici nu a avut oferte din Europa și nici nu știu dacă s-ar fi dus într-un campionat puternic.

ADVERTISEMENT

E puturos. Mare. Nu că nu poate, dar e puturos. Calități foarte, foarte bune, Guraliv, execuții foarte frumoase, picior drept foarte bun, ar fi putut fi cizelat”, a povestit Niculae, la Digi Sport.

Contract cu Damac până în iunie 2021

Constantin Budescu a debutat în fotbalul ”mare” la vârsta de 16 ani, la Petrolul Ploiești. Mereu vedeta echipei, pentru execuțiile de finețea unui chirurg, Budescu nu s-a grăbit să facă pasul spre marea performanță.

ADVERTISEMENT

Abia în 2017, după ce a făcut-o campioană pe Astra, a acceptat oferta celor de la FCSB. A încântat în roșu și albastru, dar presiunea și pretențiile erau prea mari pentru cel poreclit ”sărmăluță”.

De la FCSB a plecat, pentru bani, în China. A revenit în România, la Astra, și și-a dus echipa, din nou, pe podiumul Ligii 1 în sezonul 2019-2020. La începutul acestui an, din cauza restanțelor financiare pe care giurgiuvenii le aveau către el, Budescu a ales a treia aventură în străinătate, deși spunea recent că niciodată nu și-a dorit să joace ”afară”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!