Fotbal international

Defectele lui Constantin Budescu, scoase în evidență de un fost coleg: ”Puturos mare și guraliv”

05.03.2021 | 16:28
Defectele lui Constantin Budescu scoase in evidenta de un fost coleg Puturos mare si guraliv
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu este unul dintre cei mai spectaculoși fotbaliști români în activitate. Cea mai importantă echipă la care a evoluat a fost FCSB. Putea ajunge și mai sus dacă… ”se cizela”.

În întreaga carieră, Constantin Budescu a jucat, în țară, doar pentru trei echipe: Petrolul, Astra și FCSB. Are în CV și două experiențe ”afară”, Dalian Yifang, în China și Al Shabab, în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Neplătit de Astra Giurgiu de luni bune, Budescu a ales recent a treia aventură în străinătate, de această dată a Damac, tot în Arabia Saudită.

Daniel Niculae scoate în evidență defectele lui Budescu

Analistul TV Daniel Niculae, fost internațional al României și coleg cu Budescu la Astra Giurgiu, a evidențiat defectele care l-au tras în jos pe ”Budi”.

ADVERTISEMENT

”Din punct de vedere tehnic, da, putea face față. Dar, din cauza celorlalte chestiuni nici nu a avut oferte din Europa și nici nu știu dacă s-ar fi dus într-un campionat puternic.

E puturos. Mare. Nu că nu poate, dar e puturos. Calități foarte, foarte bune, Guraliv, execuții foarte frumoase, picior drept foarte bun, ar fi putut fi cizelat”, a povestit Niculae, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Contract cu Damac până în iunie 2021

Constantin Budescu a debutat în fotbalul ”mare” la vârsta de 16 ani, la Petrolul Ploiești. Mereu vedeta echipei, pentru execuțiile de finețea unui chirurg, Budescu nu s-a grăbit să facă pasul spre marea performanță.

Abia în 2017, după ce a făcut-o campioană pe Astra, a acceptat oferta celor de la FCSB. A încântat în roșu și albastru, dar presiunea și pretențiile erau prea mari pentru cel poreclit ”sărmăluță”.

ADVERTISEMENT

De la FCSB a plecat, pentru bani, în China. A revenit în România, la Astra, și și-a dus echipa, din nou, pe podiumul Ligii 1 în sezonul 2019-2020. La începutul acestui an, din cauza restanțelor financiare pe care giurgiuvenii le aveau către el, Budescu a ales a treia aventură în străinătate, deși spunea recent că niciodată nu și-a dorit să joace ”afară”.

ADVERTISEMENT