News

Defecțiune la metrou. Un tren a rămas blocat pe magistrala 4, între Grivița și Basarab

Reprezentanții ISU au transmis că au fost informați de o defecțiune la un tren care circulă pe magistrala 4. Călătorii au fost evacuați prin galeria dintre stațiile Grivița și Basarab.
05.04.2022 | 09:28
Defectiune la metrou Un tren a ramas blocat pe magistrala 4 intre Grivita si Basarab
Călătorii au fost evacuți prin galeria de metrou. Credit foto: ISU
ADVERTISEMENT
05-04-2022
07:22

Circulația a fost reluată în condiții normale

Circulația trenurilor de metrou a fost reluată în condiții normale pe Magistrala 4, după ce un tren s-a defectat între stațiile Grivița și Basarab. Anunțul a fost făcut de conducerea Metrorex.

„Începând cu 9.55, circulația trenurilor de metrou pe M4 a rost reluată în mod normal”, a transmis Metrorex.

Circulația trenurilor pe magistrala 4 a metroului din București a fost îngreunată de un incident care a avut loc la primele ore ale dimineții, între stațiile Grivița și Basarab.

O defecțiune pe magistrala 4 de metrou a dus la oprirea trenurilor

După cum au transmis reprezentanții companiei Metrorex, defecțiunea ar fi avut loc la ora 7:51, atunci când trenul se afla între stațiile Grivița și Basarab.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții companiei au  mai transmis că călătorii care se aflau în vagoane au fost informați cu privire la defecțiunea care a avut loc. De asemenea, ei au fost anunțați că vor fi evacuați de angajații Metrorex.

“Reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență au transmis că au fost informați de o defecțiune la un tren care circulă pe magistrala 4. Călătorii au fost evacuați prin galeria dintre stațiile Grivița și Basarab”, au transmis oficialii Metrorex.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență au trimis la fața locului două echipaje ale SMURD și patru autospeciale de pompieri. Pe lângă aceștia, la această intervenție au participat și echipaje de salvatori din partea Metrorex.

Salvatorii au evacuat din vagoanele blocate între cele două stații 276 călători. Din fericire, după cum mai transmit oficialii ISU, nimeni nu a fost rănit.

ADVERTISEMENT
Călătorii au fost evacuți prin galeria de metrou. Credit foto: ISU

Evacuarea persoanelor din subteran s-a făcut chiar prin galeria de metrou, călătorii fiind conduși de către salvatori pe o distanță de aproximativ 200 de metri, către stația Basarab.

Momentan, traficul pe magistrala 4, între stațiile Gara de Nord și Străulești, se face doar pe un singur sens. Trenurile urmând să circule alternativ între cele două puncte extreme ale liniei.

ADVERTISEMENT

Angajații Metrorex intervin pentru a scoate trenul defect din galerie și pentru a relua traficul în condiții normale pe magistrala verde. Mai trebuie precizat că, pentru a împiedica producerea altor incident, în zona în care a avut loc incidentul, alimentarea cu electricitate a liniei de metrou a fost sistată.

ADVERTISEMENT
Tags: