News

Defecțiune la o secție ATI din Timişoara. Opt pacienți cu COVID-19 au rămas fără oxigen

18.11.2020 | 13:00
Defectiune la o sectie ATI din Timisoara Opt pacienti cu COVID19 au ramas fara oxigen
ADVERTISEMENT

Opt pacienți infectați cu COVID-19 au rămas fără oxigen după ce s-a stricat tirul de ATI de la Spitalul Municipal Timișoara.

Bolnavii nu au mai putut fi ventilați după ce a apărut o defecțiune la alimentarea cu oxigen. Tirul fusese amplasat în curtea spitalului vinerea trecută și a fost pus în funcțiune acum 2 zile, conform tion.ro.

ADVERTISEMENT

Cinci pacienți din această unitate mobilă au fost transferați la Spitalul Județean, la Casa Austria. Ceilalți 3 pacienți au rămas la Spitalul Municipal: doi în Urgențe, unul la secția de Medicină Internă, conform primelor informații.

8 pacienți cu COVID-19 afectați de o defecțiune la ATI

Managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița, a declarat că a apărut o scădere a presiunii în condițiile în care erau mulți pacienți care aveau nevoie de oxigen. Nu se știe exact ce a cauzat defecțiunea.

ADVERTISEMENT

O echipă de medici de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara a mers la Municipal pentru a verifca starea pacienților aflați în tirul de ATI.

“Au fost medici de la noi pentru a asigura transferul optim și rapid al celor cinci pacienți de la unitatea mobilă de Terapie Intensivă către zona roșie de Terapie Intensivă de la Casa Austria”, a spus Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

ADVERTISEMENT

“A fost o supraaglomerare de pacienți, care toți au avut nevoie de oxigen la o presiune foarte înaltă. A apărut undeva o scădere a presiunii de oxigen. Încercăm să ne dăm seama care a fost cauza.

Tirul are șase butelii de oxigen, care asigură o sustenabilitate de trei ore. Le-am spus colegilor să treacă pe buteliile de oxigen, presiunea prea mare a blocat ventilatoarele. Până de resetează ventilatoarele am transferat cei opt pacienți din tir în alte spitale și acum lucrăm la remedierea situației. Toți pacienții au fost transferați.

ADVERTISEMENT

Astăzi lucrăm la rezolvarea problemei. Vom rezolva problema în cursul zilei de astăzi”, a spus managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița.

ADVERTISEMENT