News

Defecțiuni la Tesla. Producătorul recheamă în service peste 125.000 de vehicule

Producătorul de mașini Tesla are probleme de siguranță la mai multe dintre modelele sale, pe care va fi obligat să le rezolve pe propria cheltuială.
01.06.2024 | 18:04
Defectiuni la Tesla Producatorul recheama in service peste 125000 de vehicule
Mai multe modele de Tesla sunt afectate de problemelede siguranță / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Administrația Traficului de Autostrăzi din SUA a anunțat că Tesla va rechema peste 125.000 de automobile în service, după ce au fost descoperite defecțiuni ale sistemului de avertizare a centurilor electrice.

Aproape toate modelele Tesla au probleme

Această defecțiune ar crește riscul de rănire în caz de coliziune, susțin specialiștii de la autoritatea de reglementare.

ADVERTISEMENT

Rechemarea în service afectează anumite vehicule din gamele: Model S (2012 – 2024), Model X (2015 – 2024), Model 3 (2017 – 2023) și Model Y (2020 – 2023).

Defecțiunea semnalată vizează nerespectarea cerințelor federale de siguranță. În cazul vehiculelor Tesla s-a constatat că lampa de avertizare pentru centura de siguranță și semnalul sonor nu se activează când șoferul nu are centură.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi24.ro, remedierea defecțiunii s-ar putea realiza printr-un update de software over-the-air. Implementarea va începe în luna iunie.

Vânzări record pentru Tesla, în România

Nu este prima dată când se descoperă probleme la Tesla. În ianuarie, peste 200.000 de vehicule Model S, X și Y au fost rechemate în service, în cursul lunii ianuarie.

ADVERTISEMENT

A fost remediată tot o problemă de software, din cauza căreia șoferii nu au vizibilitate în timpul marșarierului.

Probleme au fost găsite și la modelul Cybertruck. Aproape 4.000 de vehicule au fost rechemate în luna aprilie, pentru reparații la pedala de accelerație.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite se desfășoară o anchetă și pentru stabilirea împrejurărilor în care peste două milioane de Tesla s-au întors în service, în decembrie, pentru a le fi instalate dispozitive de protecție pentru pilotul automat. Problema a fost descoperită în urma unei serii de accidente.

Tesla este una dintre cele mai în vogă mașini electrice din Europa. În 2023, compania a vândut aproape 3.000 de vehicule doar în România, dintr-un total de 13.000 de automobile electrice comercializate de-a lungul anului.

Tesla a fost pe locul doi în clasamentul celor mai vândute mașini electrice din România, după Dacia Spring. Cifrele sunt cele mai mari de la lansarea producătorului american pe piața din România.

ADVERTISEMENT