Sport

Defensiva legendară a lui Dan Petrescu, rateuri în serie în startul sezonului. Fundașii au comis-o și cu Mioveni

CFR Cluj nu mai este echipa de temut din sezoanele precedente. Apărarea impenetrabilă a campioanei a devenit una de pluton. CS Mioveni a înscris golurile pe fondul unor greșeli flagrante ale defensivei lui Dan Petrescu.
31.07.2022 | 00:03
Defensiva legendara a lui Dan Petrescu rateuri in serie in startul sezonului Fundasii au comiso si cu Mioveni
10 goluri a încasat CFR Cluj în cele 8 meciuri disputate în acest sezon. © FOTO:Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Cel mai sudat compartiment al campioanei CFR Cluj, apărarea, care părea de nepătruns în campionatele trecute, a devenit mai mult decât accesibilă atacanților adverși.

Două greșeli flagrante în defensivă în meciul cu CS Mioveni

Indiferent că vorbim de meciuri din SuperLigă, sau din competițiile continentale intercluburi, era de neconceput în sezoanele trecute ca CFR Cluj să încaseze atât de multe goluri, câte a primit echipa lui Dan Petrescu în acest început de sezon.

ADVERTISEMENT

CS Mioveni a înscris golurile din disputa cu campioana României din etapa a 3-a a campionatului pe fondul unor greșeli flagrante ale defensivei lui ”Super Dan”.

În minutul 7 Bogdan Rusu a scăpat singur cu portarul Scuffet, după ce defensiva a fost surprinsă de viteza contraatacului, iar Bordeianu, cel care ar fi trebuit să acopere golul creat a fost și el uimit să-l vadă pe atacantul celor de la CS Mioveni țâșnind spre poartă.

ADVERTISEMENT

În repriza a doua același Bogda Rusu a trecut încă o dată neobservat prin apărarea CFR-ului, Cristi Manea, omul desemnat să-l marcheze părând surprins de apariția atacantului din Mioveni în poziție de finalizare.

De altfel, în actul secund al meciului de pe stadionul Dr Constantin Rădulescu, fotbaliștii campioanei CFR au părut în multe rânduri absenți din joc, rezolvând cel mai adesea precipitat fazele de atac ale oaspeților.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, în sezonul trecut la finalul sezonului reculat CFR Cluj încasase doar 16 goluri, având cea mai bună defensivă din SuperLigă. Doar în meciurile din play-off apărarea campioanei a fost devansată de cea a FCSB-ului.

Aici trebuie amintit faptul că în ultima etapă, tocmai contra roș-albaștrilor, feroviarii au abordat partida cu o echipă experimentală rezultatul 3-1 pentru FCSB nemaicontând în ecuația titlului de campioană.

ADVERTISEMENT

CFR a încasat 10 goluri în acest început de sezon

Problemele cu care se confruntă fotbaliștii lui Dan Petrescu se traduc în acest început de sezon prin multitudinea de goluri încasate, nu mai puțin de 10 în opt partide în toate competițiile.

Sepsi a marcat de două ori în finala Supercupei României și și-a adjudecat trofeul, iar în următoarea partidă, returul cu Pyunik Erevan din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, vișiniii au încasat alte două goluri, armenii calificându-se, e adevărat după executarea loviturilor de departajare.

În derby-ul cu Rapid, Ovidiu Hoban a făcut penalty în minutele adiționale ale jocului, dar giuleștenii au irosit posibilitatea de a înscrie și de a obține un punct pe terenul campioanei.

FC U Craiova, însă, a făcut instrucție cu trupa lui Dan Petrescu, după ce Deac reușise să deschidă scorul pe stadionul ”Ion Oblemenco”. Argentinianul Juan Bauza le-a croșetat picioarele apărătorilor clujeni și și-a condus echipa spre un succes pe cât de surprinzător, pe atât de meritat.

Nici în ultimul meci din competițiile continentale intercluburi, cel cu modesta grupare din Andorra Inter Club d’Escaldes, CFR-ul nu a scăpat fără gol primit. Gazdele au marcat la o fază în care fundașii lui Dan Petrescu au părut încă o dată surprinși de apariția în poziție de finalizare a atacantului Genis Solvedila.

ADVERTISEMENT