Sport

Defilează sau nu Spania în Grupa E? Câți bani câștigi dacă „Furia Roja” termină în spatele Poloniei

Grupa E de la Euro 2020 e formată din Spania, Polonia, Suedia și Slovacia. Dubla campioană europeană pare favorită la primul loc, dar ar putea avea probleme cu restul adversarelor.
13.06.2021 | 23:09
Defileaza sau nu Spania in Grupa E Cati bani castigi daca Furia Roja termina in spatele Poloniei
ADVERTISEMENT

Turneul final al Campionatului European va alinia pentru a doua oară la start 24 de echipe naționale de pe „Bătrânul continent”. Acest lucru s-a mai întâmplat doar la ediția precedentă, Euro 2016.

Grupa E se anunță a fi una dintre cele mai interesante grupe de la Euro 2020. Aici au fost repartizate Spania, Polonia, Suedia și Slovacia. Partidele din această grupă se vor disputa în Rusia, la St. Petersburg, și în Spania, la Sevilla.

ADVERTISEMENT

Ambele meciuri din prima rundă a acestei grupe sunt programate să se joace luni, 14 iunie. Mai întâi, de la ora 19:00, Polonia va înfrunta Slovacia, după care, de la ora 22:00, Spania va primi vizita Suediei.

Spania nu mai e la fel de sigură că va domina Grupa E

În mod normal, Spania nu ar trebui să aibă nicio probleme să se califice în optimile lui Euro 2020 de pe primul loc. „Furia Roja” se confruntă însă cu probleme de lot din cauza COVID-19, iar acest lucru ar putea reprezenta un avantaj pentru restul formațiilor din Grupa E, Polonia, Suedia și Slovacia.

ADVERTISEMENT

Doi dintre fotbaliștii lui Luis Enrique au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus chiar înainte de startul Campionatului European. Este vorba despre Sergio Busquets și Diego Llorente. Pe fundașul lui Real Sociedad, selecționerul dublei campioane europene l-a recuperat pe ultima sută de metri, ultimele două teste ale lui Llorente fiind negative.

În schimb, Busquets, deși s-a infectat înaintea lui Diego Llorente, e în continuare pozitiv. Cu toate acestea, Luis Enrique a preferat să îl păstreze în lot pe mijlocașul Barcelonei, chiar dacă acesta riscă să rateze meciul de debut, cu Suedia.

ADVERTISEMENT

Lipsită de aportul lui Zlatan Ibrahimovic, selecționata nordică probabil că nici nu își face planuri să devanseze „Furia Roja” la finalul Grupei E și cel mai probabil se va lupta pentru locurile 2 și 3. Totuși, în fotbal s-au mai văzut surprize, iar Casa Pariurilor oferă cota 4,80 pentru ca suedezii să încheie clasamentul pe un loc superior ibericilor.

Polonia, toate mingile pe Robert Lewandowski

Polonia va fi probabil cea mai mare rivală a Spaniei din Grupa E și asta prin prisma faptului că îl are în componență pe unul dintre cei mai prolifici marcatori din istorie, Robert Lewandowski. Vârful lui Bayern Munchen este într-o formă excelentă.

ADVERTISEMENT

„Nouarul” bavarezilor nu doar că a luat un nou titlu în Germania, dar, în sezonul recent încheiat, a doborât și recordul de goluri în Bundesliga, deținut de Gerd Muller, marcând de 41 de ori.

Spania și Polonia se vor întâlni în etapa a doua din faza grupelor, pe 19 iunie, de la ora 22:00, la Sevilla. Aceea va fi și prima confruntare dintre cele două reprezentative la un turneu final și a treia partidă oficială. Cele două au mai jucat una contra celeilalte în preliminariile lui Euro 1960, spaniolii având atunci de fiecare dată câștig de cauză, 3-0 și 4-2.

Totuși, deși Spania este slăbită de nesiguranța din cadrul lotului, „Furia Roja” rămâne până la final marea favorită din Grupa E, în timp ce Polonia se va lupta la calificare cu Slovacia și Suedia. Casa Pariurilor oferă cota 1,80 pentru ca leșii să termine deasupra nordicilor.


  • (P) 4,50 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca Polonia să termine în fața Spaniei în Grupa E. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT