News

Degajări puternice de fum la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați. S-a decis evacuarea saloanelor de la etajul doi

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați a fost evacuat parțial după ce au fost identificate degajări puternice de fum.
06.10.2022 | 19:09
Degajari puternice de fum la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Galati Sa decis evacuarea saloanelor de la etajul doi
Spitalul de Copii Galați. Foto: Biziday
ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, fumul a fost depistat la bucătăria spitalului, motiv pentru care peste 85 de persoane s-au autoevacuat (copii, părinți și personal medical). Din fericire, nu sunt victime, lucru confirmat de pompieri.

Degajări de fum la Spitalul pentru Copii din Galați

Conform DSU, pompierii au fost alertați că din bucătăria spitalului a ieșit fum. Ajunși la fața locului au constatat că majoritatea oamenilor aflați în zonă s-au autoevacuat, astfel că nu există persoane intoxicate.

ADVERTISEMENT

Conform Bizyday.ro, peste 85 de persoane s-au autoevacuat ”printre care se numără copii, părinți și personal medical”.

”La fața locului s-au deplasat două autospeciale cu apă și spumă, o descarcerare, o autoscară, echipajul SMURD tip C, echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Galați”, mai menționează sursa citată.

ADVERTISEMENT

„La numărul unic de urgenţă 112 a fost anunţat că iese fum din bucătăria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Ioan din municipiul Galaţi, str. Gheorghe Asachi. La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă, 1 echipaj descarcerare, 1 autoscară, echipajul SMURD tip C, echipajul SMURD tip B de la Detaşamentul de Pompieri Galați”, a punctat ISUJ Galaţi.

ISU Galaţi a anunțat că s-au autoevacuat 85 de persoane din care: 41 copii, 33 părinţi, 8 asistente medicale, 1 îngrijitoare, 2 infirmiere.

ADVERTISEMENT

O situație similară a fost înregistrată la Timișoara în luna septembrie, unde peste 40 de oameni au fost evacuați.

”La fața locului au fost alertate și trimise cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări de lucru la înălțime, trei ambulanțe SMURD și două autospeciale de transport personal și victime multiple, cu un efectiv de 22 de pompieri”, transmitea Elena Rădulescu, purtătorul de cuvânt ISU Timiș.

ADVERTISEMENT

”Un scurt circuit la o stație de tratare a aerului care a produs foarte mult fum. S-au topit niște fire de plastic și a fumegat intens”, a explicat Ovidiu Adam, managerul spitalului de Copii „Louis Turcanu” din Timișoara.

ADVERTISEMENT