Life

Degetul pe care nu e bine să porți inel. Provoacă disconfort și se poate pierde destul de ușor

Pe ce deget nu este bine să porți inel, de obicei. Poate provoca disconfort și se poate pierde foarte ușor. Sfaturile specialiștilor.
17.06.2024 | 23:43
Degetul pe care nu e bine sa porti inel Provoaca disconfort si se poate pierde destul de usor
Cum trebuie să purtăm corect inelele pe deget. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Inelul este un accesoriu plăcut, poate oferi un aspect frumos mâinilor, dar nu se poartă pe orice deget. Îl poți pierde ușor dacă îl porți nepotrivit și, mai mult decât atât, te poți alege cu răni, care creează disconfort.

Pe ce deget nu este recomandat să porți inel

A devenit un trend în ultima vreme să porți mai multe inele pe degete sau să ai acest accesoriu și pe degetul arătător. Multe femei au impresia că sunt mai elegante sau că au mâinile mai frumoase astfel.

ADVERTISEMENT

Sunt cazuri în care purtarea unui inel pe deget provoacă iritații, umflături, iar în acest ultim caz se poate ajunge ca inelul să nu mai poată fi scos. Dacă rămâne blocat, află că este obligatoriu să te prezinți la medic.

Anatomia degetului în sine contribuie la apariția problemelor. Degetul inelar, de obicei mai mare decât degetele adiacente, poate oferi senzația că inelul strânge, așadar bijuteria trebuie atent ajustată dimensiunii.

ADVERTISEMENT

Un inel prea strâmt pe degetul inelar al mâinii stângi poate perturba circulația sanguină a degetului. Asta din cauză că venele din acest deget sunt conectate la inimă prin vena numită ”amoris” sau ”vena iubirii”.

Un alt deget la care trebuie să fii foarte atent este cel arătător. Inelul poate dispărea ușor de pe acesta și, mai mult decât atât, poate lăsa leziuni. Asta pentru că degetul arătător îți este util în multe sarcini și, folosit foarte des, accesoriul se deteriorează.

ADVERTISEMENT

Cel mai potrivit deget pentru purtarea inelelor este cel mijlociu. Mai lung decât restul degetelor, se va resimți mai puțin disconfortul. Însă, dacă apare și pe acesta lipsa de comoditate, lasă-l liber și eviți, astfel problemele.

Cum procedezi dacă un inel de blochează pe deget

Totuși, dacă vreodată vei întâmpina dificultatea de a scoate un inel de pe deget, află că ai nevoie de o ață groasă, cu o lungime de 40-50 de centimetri. Mai departe, va trebui să ungi cu săpun ața înfășurată pe deget.

ADVERTISEMENT

”Un capăt se trece pe sub inel, pe fața dorsală a mâinii, dinspre extremitatea ungheală, spre baza degetului, depășind inelul cu câțiva centimetri (manevră nu întotdeauna facilă, dar întotdeauna posibilă).

Restul firului de ață se înfășoară cât se poate de strâns pe deget (comprimând țesuturile și aducând diametrul degetului cât mai aproape de diametrul inelului), spiră lângă spiră, începând de lângă inel spre extremitatea distală a degetului, până se depășește articulația interfalangiană proximală.

Ața înfășurată pe deget se unge cu săpun. Trăgând de capătul de ață trecut pe sub inel și în același timp desfășurându-l de pe deget în sens invers înfășurării inițiale, inelul este împins treptat pe porțiunea din deget matlasată cu ață pe care alunecă, depășește articulația interfalangiană proximală și în continuare poate fi extras manual”, potrivit mydoctor.ro

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”