Sport

Deian Sorescu a renunțat la 3.000 de euro pe lună pentru a pleca de la Rakow! A semnat două contracte cu FCSB! Exclusiv

Deian Sorescu, 25 de ani, noul jucător al celor de la FCSB, a renunțat la bani pentru a pleca de la Rakow. Internaționalul român a semnat două contracte cu echipa lui Gigi Becali.
19.01.2023 | 11:36
Deian Sorescu a renuntat la 3000 de euro pe luna pentru a pleca de la Rakow A semnat doua contracte cu FCSB Exclusiv
Deian Sorescu a renunțat la 3.000 de euro pe lună pentru a semna cu FCSB. Abia în 2025 va avea și la echipa lui Gigi Becali același salariu ca în Polonie. Foto: Facebook FCSB
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu la FCSB este mega-lovitura iernii, cum a titrat FANATIK care a anunțat transferul în exclusivitate. Mutarea fostului jucător al lui Dinamo de la Rakow Czestochowa, liderul Poloniei, la vicecampioana României a implicat și câteva detalii financiare extrem de interesante.

Deian Sorescu a renunțat la 3.000 de euro pe lună pentru a veni la FCSB. El avea un contract de 19.000 de euro la Rakow!

Deian Sorescu a fost împrumutat de FCSB de la Rakow pentru partea a doua a sezonului 2022/2023. Există apoi o opțiune de cumpărare din partea lui Gigi Becali, activarea acesteia depinzând de modul în care jucătorul se va integra la roș-albaștri.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că Sorescu chiar a pus pe primul plan partea sportivă, nu cea financiară pentru realizarea acestui transfer. FANATIK a aflat că jucătorul de 25 de ani a renunțat la câteva mii de euro pe lună pentru a pleca de la Rakow la FCSB.

La liderul Poloniei, Deian Sorescu avea un contract de 19.000 de euro pe lună, angajamentul fiind valabil încă doi ani și jumătate. În momentul în care s-a pus problema să semneze cu FCSB, Sorescu a anunțat că e de acord să vină chiar și pe bani mai puțini doar să aibă șansa de a juca și a se bate să rămână în circuitul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, Deian va avea la FCSB pe perioada de împrumut, până la 30 iunie 2023, un salariu de 16.000 de euro pe lună, cu 3.000 mai puțin decât în Polonia. Ca un bonus, Gigi Becali a fost de acord să-i suporte separat chiria.

Deian Sorescu a semnat două contracte cu FCSB! Cel din vară e valabil trei ani și are un salariu în creștere: 17, 18 și 19.000 de euro în sezonul 2025/2026

FCSB a negociat totul cu Deian Sorescu încă de acum. În cazul în care Gigi Becali își dă girul și îl transferă definitiv pe Deian în vară, atunci acesta are pregătit noul contract.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că totul s-a pus deja pe hârtie la discuțiile pe care FCSB le-a avut cu jucătorul și cu reprezentanții acestuia, Giovanni Becali și Dragoș Sârbu. Sorescu a semnat și contractul pe 3 ani, valabil din vară încolo, act ce urmează să devină valabil și să fie înregistrat în momentul transferului definitiv.

Din informațiile noastre, salariul noului fundaș dreapta al celor de la FCSB va fi în creștere. De la 17.000 de euro lunar în sezonul 2023/2024, la 18.000 de euro pe lună în 2024/2025, urmând să ajungă la 19.000 de euro pe lună în ultimul an de contract. Adică Sorescu va ajunge la salariul pe care-l avea la Rakow abia în vara lui 2025!

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica, omul care a insistat foarte mult pentru transferul lui Deian Sorescu de la Rakow la FCSB

Mihai Stoica, managerul celor de la FCSB, a fost cel care a insistat foarte mult la Gigi Becali pentru a fi de acord cu transferul lui Deian Sorescu. Din informațiile noastre, Stoica a ținut permanent legărura cu jucătorul în ultimele zile când s-au intensificat negocierile cu Rakow.

Meme este cel care l-a remarcat pe Sorescu încă de pe vremea când juca la Timișoara. Dar oficialul celor de la FCSB nu a crezut, în acea perioadă, că Deian este un jucător care să aibă și calități de fundaș dreapta.

Mie îmi place foarte mult Deian Sorescu. Îmi pare rău că n-am știut, eu îl urmăream și îl vedeam jucând în Liga 2 doar atacant, și nu știam că poate juca și fundaș lateral”, a scris Meme Stoica într-o discuție on-line pe care a avut-o cu fanii, în mai 2021. Era vorba despre o sesiune de întrebări și răspunsuri pe contul de FB al FCSB.

Acum Deian Sorescu a ajuns la FCSB, unde foarte probabil va juca exact fundaș dreapta. De fapt și postul pe care a debutat la echipa națională în iunie 2021. Și contra Georgiei (2 iunie, integralist) și pe terenul Angliei (6 iunie, 66 de minute), Sorescu a jucat apărător lateral dreapta.

  • 1,5 milioane de euro este cota actuală a lui Deian Sorescu pe transfermarkt
  • 3 goluri și 3 pase de gol are Deian Sorescu în cele 27 de meciuri jucate în tricoul celor de la Rakow în perioada februarie – decembrie 2022

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,20 este cota pentru „peste 1,5 goluri FCSB” la meciul Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT