Sport

Deian Sorescu, anunț despre viitorul său la Dinamo: „Mi-au dat o hârtie prin care pot pleca pe un milion de euro!” Exclusiv

Deian Sorescu a vorbit despre viitorul său la Dinamo și spune că a primit din partea clubului o hârtie prin care orice echipă îl poate achiziționa în schimbul a un milion de euro.
24.05.2021 | 22:58
Deian Sorescu anunt despre viitorul sau la Dinamo Miau dat o hartie prin care pot pleca pe un milion de euro Exclusiv
Deian Sorescu, anunt despre viitorul sau la Dinamo: „Mi-au dat o hartie prin care pot pleca pe un milion de euro!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu a fost poate cel mai bun jucător al lui Dinamo în acest final de sezon din Casa Pariurilor Liga 1, pe care Dusan Uhrin a reușit să îl revitalizeze în timp record.

Mijlocașul dreapta a vorbit pentru FANATIK despre tot ceea a trăit la Dinamo în acest sezon și a declarat că își dorește să continuie la Dinamo, în ciuda tuturor problemelor financiare. Deian Sorescu i-a atacat dur pe spanioli, dar și pe cei care și-au dorit ca Dinamo să retrogradeze la finalul acestui sezon.

ADVERTISEMENT

Interviu marca FANATIK cu Deian Sorescu: „Mulți nu își imaginează ce e sau ce a fost la Dinamo!”

Ce înseamnă pentru tine convocarea la echipa națională?

– Este un vis pentru mine. Sper să fie așa cum îmi doresc. Îi mulțumesc mult lui Florin Prunea dacă a zis că nu trebuie să lipsesc de la echipa națională. Nu știu dacă are dreptate sau are puterea dânsul să decidă, dar mă bucur mult pentru că am avut plăcerea să îl cunosc și să lucrăm la Dinamo. Decizia a fost a selecționerului și sunt bucuros că am ajuns să fac pasul ăsta. Orice jucător vrea să câștige trofee și să îmbrace tricoul echipei naționale: e sfânt și e special.

Cum ai primit vestea?

– Eram acasă și îmi făceam bagajele. M-au sunat cei de la națională să mă întrebe dacă sunt sănătos sau dacă am accidentări. Și la final mi-au zis că sunt convocat și că pe 27 mă așteaptă în cantonamentul de la Mogoșoaia. E un vis pe care voiam să îl îndeplinesc și e o bucurie mare. Aștept să îmi cânte imnul pentru că e ceva unic. Voi face tot ceea ce știu. O să păstrez tricoul de la debut, am colecție mare, chiar și cu tricoul de la meciul cu Dinamo Kiev. E prima oară când văd numele meu scris în limba rusă. A fost un meci special cu Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume și a fost o partidă importantă.

ADVERTISEMENT

„Venirea lui Dusan Uhrin ne-a trezit”

Deian, cum te simți după acest final de campionat?

– Eliberat! Și un sfărșit pentru tot ce a fost rău până acum. Și cred că e valabil și pentru colegii mei. Noi ne-am simțit bine și cu Jerry Gane și cu domnul Mulțescu, dar nu mai găseam ieșirea. Venirea lui Dusan ne-a trezit, dar nu avem absolut nimic să le reproșăm. Din păcate nu au avut rezultate.

Se poate spune că e performanță că ați reușit să vă salvați?

– Din păcate, da. Ținând cont de situația foarte dificilă de la club, chiar e o performanță și de unde eram în urmă cu 7-8 etape. Dinamo a supraviețuit deși mulți nu mai credeau în noi. Este însă urât ca Dinamo să ajungă aici. Pentru noi a fost un an foarte, foarte greu din toate punctele de vedere. Mă bucur doar că am dus lupta până la capăt.

ADVERTISEMENT

„Cei din conducere să vadă că am rămas într-un moment dificil și am salvat echipa”

Cum ați reușit să vă reveniți?

– Sincer nu știu! Nu am o explicație exactă. Am scos echipa dintr-o situație grea. Au fost multe meciuri și multă presiune, însă asta ne-a ajutat să ne unim și să ne dăm seama de adevărata noastră valoare. A fost greu până am câștigat primul meci. Știam că dacă oprim seria aia de înfrângeri, vom reuși să adunăm rezultate bune în continuare. A fost un declic.

Practic în finalul de campionat am avut șase victorii consecutive și un meci egal. Asta ar trebui să îi trezească și pe cei din conducere, să vadă că am rămas într-un moment dificil și am salvat echipa. Cred că ar trebui să se găsească soluții și să se facă mult mai mult, pentru că e păcat. E un club și un brand uriaș, iar fanii nu merită să stea cu grija retrogradării. Ar trebui să țintim mai sus și să avem obiective mai clare.

ADVERTISEMENT

Cât de mare a fost meritul lui Dusan Uhrin?

– Mister ne-a transmis că rămâne alături de noi și ne-a spus să mergem liniștiți acasă și să ne încărcăm bateriile după această nebunie. Mă bucur că a reușit să obțină această serie de victorii, pentru că în fotbal doar rezultatele îl țin pe antrenor. Dânsul a avut ceva, ceva aparte și ne-a făcut să câștigăm.

Ce așteptări ai de la sezonul viitor?

– Mi-ar fi greu să spun acum că ne batem la campionat sau la cupele europene după aceste victorii, dar cel e mai important e să fie liniște la echipă, iar cei din conducere să găsească soluții, să vorbească cu spaniolii. Cei care vor veni la Dinamo sper să ajute echipa să revină acolo unde îi este locul.

E cel mai mare regret că nu ați jucat finala Cupei?

– Da, este. Prin câte am trecut, era ceva extraordinar să aducem Cupa în Ștefan cel Mare. Avem așa o dezamăgire, dar am făcut tot ce am putut. Am scos echipe bune, care s-au bătut în playoff și asta ne-a dat încredere. Obiectivul principal a fost salvarea echipei de la retrogradare și baraj. În fotbal fiecare meci e diferit și în finală se putea întâmpla orice. M-am uitat la finală și Astra avea șanse să câștige. Mă bucur și pentru Craiova, am colegi în ambele tabere. Fiecare fotbalist își dorește să câștige un trofeu.

„Cel mai greu moment a fost penalty-ul ratat cu UTA”

Care a fost cel mai greu moment pentru tine?

Penalty-ul ratat cu UTA. E greu când ratezi un unsprezece metri pentru că intervine dezamăgirea și frustrarea, dar cel mai mult m-a dezămăgit că nu mă așteptam ca oamenii să mă critice atât de repede și în termeni duri. Chiar nu mă așteptam, dar așa e în fotbal. Când ești bun toată lumea te aplaudă, iar când joci slab toți te critică sau te înjură. Am trecut peste, cu colegii, singur și mi-am revenit. Nu era un motiv în care să ratez penalty, mi-am dorit să marchez. Sunt prostii că am vrut să ratez și nici nu vreau să mă cobor la nivelul ăsta.

Cum a ajuns banderola de căpitan la tine?

– Nea’ Gigi Mulțescu m-a chemat la el în birou și mi-a spus că din acea zi voi fi căpitanul echipei. Pentru mine clar a fost o motivație în plus. Nu cred că pot să îmi imaginez ce ar fi mai plăcut decât să fiu căpitan la Dinamo și asta m-a făcut să dau totul pe teren. Eu am dat totul și dacă n-am avut banderola pentru că mă simt bine la Dinamo și chiar vreau să ajut echipa să își atingă obiectivele.

„Cum să nu ne dorim să jucăm în Conference League?”

Ce le spui celor care au zis că nu ați forțat victoria cu Chindia?

– Nu există așa ceva! Sunt la fel, doar discuții aiurea și prostești și motive. Am jucat normal și cei care au văzut meciul știu asta. Ne dorim să câștigăm la fiecare meci. Am avut ocazii, dar nu ne-a intrat. Cum să nu ne dorim să jucăm în Conference League? Pentru noi era un pas înainte, pentru jucătorii tineri. Sunt vorbe aruncate ca să fie discuții și scandal. Plus de asta, noi eram conștienți că vor veni mai mulți bani la echipă și ne ajuta tot pe noi.

Rămâi în continuare la Dinamo?

– Nu am putut să zâmbesc și să mă bucur de victorii. Mi-am dorit ca echipa să fie bine și atunci am putut să mă descătușez și eu. Vreau să mă bucur de această vacanță și de convocarea la națională. Joi mă întorc la București, mai am contract la Dinamo până în vara lui 2023 și vreau să începem bine campionatul și să continuăm seria de victorii din acest playout.

„Cei din club mi-au dat o hârtie prin care pot pleca pentru un milion de euro!”

Ai primit de la club o hârtie de transfer?

– Așa este. Cei din conducere mi-au dat o hârtie prin care pot pleca pentru un milion de euro. Nu pot să zic că m-am simțit apreciat, pentru că acea hârtie nu a venit dintr-o bucurie sau un motiv de apreciere. A venit dintr-o discuție mai aprinsă și dintr-o dezamăgire din partea celor care lucrează la birou. Am discutat ceva și s-a întâmplat altceva. Așa a apărut această hârtie. Nu pot să zic că e o bucurie sau o apreciere.

Ai vreo ofertă?

– Nu știu ce a primit clubul, dar la mine nu a ajuns nicio ofertă. Nu a discutat nimeni și nu m-a sunat niciun agent sau om de fotbal. Mai am contract și primul pas e să se întâlnească cluburile între ele și apoi ajunge discuția și la mine. Nu știu nimic legat de viitorul meu.

„Ar fi păcat ca un număr atât de mare de jucători să plece. Va fi o dezbinare totală!”

Foarte mulți jucători își vor termina contractul…

– În cazul în care vor pleca, va fi o dezbinare totală! Am reușit să fim un grup unit, să ne cunoaștem foarte bine între noi și să ne punem în valoare. Ar fi păcat ca un număr atât de mare de jucători să părăsească clubul. Ar fi ceva dureros! Am vorbit cu colegi și din câte am discutat nu vor să plece cam niciunul. Vorbesc în general, nu vreau să spun de fiecare în parte.

Am discutat între noi și știm că unii își termină contractul, vor să rămână, dar nu cred că s-au înțeles, chiar nu știu. Cred că trebuie mai multă apreciere pentru cei care am rămas la Dinamo, pentru că repet, a fost un moment foarte greu. Ce s-a auzit în presă și din vorbe, este mult, mult sub ce greutăți au fost!

E un grup unit la Dinamo? Au fost acte de indisciplină?

– Din tot clubul, vestiarul a fost cel mai unit! Vă spun sigur și 100%. Ăsta a fost și unul dintre atuurile prin care am reușit să ne revenim. Noi, jucătorii și pe lângă noi, cei din staff-ul medical și administrativ, cei care au fost la Săftica. Ce s-a auzit că au fost probleme în vestiar și așa mai departe nu e nimic adevărat.

„Mulți nu își imaginează ce e sau ce a fost la Dinamo!”

A fost atăt de greu la Dinamo în toată această perioadă?

– V-am spus, ceea ce știți și ce se spune în presă, este sub ceea ce a fost cu adevărat! Au fost de toate. Nu vreau să intru în subiectul ăsta. Cei din conducere, cu siguranță dacă veți discuta cu ei, sper să spună ce a fost și prin ce au trecut acești băieți. Nu vreau să ne victimizăm, să se creadă altceva, dar credeți-mă! Mulți nu își imaginează ce e sau ce a fost la Dinamo! Au fost probleme foarte grave și de bani, salarii, dar mă bucur că am trecut peste. De când sunt la Dinamo nu am auzit o zi în care să fie bine sau să nu fie o știre că revin datoriile din trecut. E greu și pentru oamenii care se ocupă de asta și sper să se găsească soluții pentru toți cei care s-au sacrificat.

Cum ați rezistat fizic cu meciuri din trei în trei zile?

George Neagu are meritul lui. Are un merit foarte mare și are respectul tuturor celor din vestiar și al suporterilor. Și-a făcut treaba foarte bine și muncește mult. Va ajunge departe. E unul dintre cei mai buni preparatori din România. Eu îl cunosc de foarte mult timp, de la Timișoara. Am fost și colegi. Acum e un altfel de relație, de la antrenor la jucător.

„Mario a făcut mult mai multe decât avea posibilitatea să facă!”

Continuă la Dinamo Mario Nicolae?

– A fost aproape de noi în fiecare zi și asta a contat. Aveam și noi un om care să ne liniștească sau să transmită mai departe, dar nu ar trebui să se vorbească atât de mult despre asta sau să se arunce în el. A făcut mult mai multe decât avea posibilitatea să facă! A reușit să se descurce în stânga și în dreapta. Multă lumea vorbește și nu știu adevăratul motiv și prin câte am trecut. Toți care au fost la Săftica au trecut prin momente foarte grele.

Nu vreau să discut acum. Vreau să mă bucur de liniște și vacanță. S-au auzit multe vorbe, care au fost aruncate spre echipă și asta mă deranjează. Toți ne-am făcut treaba foarte bine la cât de întinsă a fost ața! Iar relația mea cu Mario, acum glumind, cred că l-am terorizat un pic (n.r. râde). Erau momente în care ne mai descărcam nervii și el nu avea nicio vină, dar așa e la fotbal. Mă bucur că a fost alături de noi și sper să rămână.

Cum vezi Dinamo în sezonul viitor?

– Mi-aș dori să avem liniște, pentru că asta ne-ar ajuta foarte mult în teren. Sunt jucători care nu rezistă la presiune, sau alții care o iau personal și se concentrează la altceva și nu pe ce au de făcut. Prin liniștea asta am reuși să ne facem loc în playoff. Cred că ne trebuie un lot mai numeros, pentru că apar accidentări, suspendări.

„Mi-a fost greu la început să joc fundaș dreapta”

Cum a fost pentru tine să joci fundaș dreapta?

– La început a fost mai greu, dar m-au ajutat și ceilalți colegi care joacă fundași dreapta. A trebuit să schimb radical jocul și mulți mi-au spus că postul acesta mi se potrivește. Am vorbit și cu Mister și cu cei din înainte și am decis că postul de acum înainte va fi cel de fundaș dreapta.

Se va reduce plafonul salarial la Dinamo?

– Cei din club vor decide acest lucru și știu care va fi strategia de acum înainte. Dacă ei cred că e un lucru bun și ajută să atingă obiectivele sau să se bată sus, atunci e un lucru bun. M-aș bucura, dar nu vreau să intru în mai multe detalii.

„Contra m-a făcut să îmi prelungesc contractul Nu am crezut în Cortacero. Erau mulți spanioli și nu am înțeleles rolul lor!”

Ce ai de zis despre spanioli?

– Sunt foarte multe de spus. La început am vorbit cu Rufo Collado, directorul sportiv. Erau zilnic la Săftica când era domnul Cosmin Contra. Erau mai mulți spanioli, nu știu care era rolul lor pe acolo și nu am înțeles niciodată. Nu pot să îmi imaginez ce fel de oameni sunt, când îți bați joc de oameni și de un astfel de club. Ei și-au bătut joc de noi, de familia noastră, de absolut tot! Noi credeam la început că vin banii. Transferurile care s-au făcut, ne-au dat o garanție că se vor face lucruri bune.

Eu sincer nu prea am crezut în Pablo Cortacero. E normal să nu te încrezi într-un străin, nu neapărat că erau din altă țară, dar în general cei pe care nu îi cunoști. Pe Cosmin Contra îl știam foarte bine și am discutat din prima zi cu el club și asta m-a făcut să îmi prelungesc contractul. A fost și el foarte dezamăgit și e păcat că s-a ajuns aici. Aveam un lot bun, condiții bune și ne puteam bate poate mai sus.

Era frustrant să știi ce salarii au spaniolii?

– Era destul de frustrant pentru că erau jucători care au rămas la echipă și nu s-a discutat cu ei, dimpotrivă, s-au adus jucători mai valoroși sau poate nu, asta ei decid, dar au venit cu salarii foarte mari. Nu pot să zic că sunt supărăt că spaniolii nu au continuat la echipă. Viața de fotbalist e scurtă și la vârsta lor probabil nu ar mai fi câștigat niciodată banii ăștia, sau poate nu i-au luat niciodată! E normal să-și ceară drepturi. Ei nu sunt de vină cu nimic. Cu Juan Camara, am mai vorbit l-am felicitat pentru Cupă, dar ținem legătura în continuare. Nu vorbim de Dinamo.

Un mesaj pentru suporterii lui Dinamo?

– Să susțină echipa în continuare, la fel cum au făcut-o până acum și cu siguranță Dinamo, cu o țară în spate, va învia și se va bate la locurile din fruntea clasamentului.

  • 8 goluri și 10 pase decisive a reușit Deian Sorescu în acest sezon
  • 30 iunie 2023 e data la care își termină contractul cu Dinamo mijlocașul dreapta
  • 1.000.000 de euro e cota lui Sorescu conform transfermarkt 
  • 3 ani a jucat Deian Sorescu la Dinamo și  a evoluat în 104 meciuri
  • 2 meciuri are dinamovistul la echipa națională U21
ADVERTISEMENT