Sport

Deian Sorescu, avertizat de un fost coleg de la Dinamo după transferul la FCSB: “Să fie pregătit mental. Va fi înjurat pe stradă”. Exclusiv

Mirko Ivanovski (33 de ani), fostul internațional macedonean, a vorbit despre transferurile lui Deian Sorescu la FCSB și Gjoko Zajkov la Universitatea Craiova.
15.01.2023 | 12:10
Deian Sorescu avertizat de un fost coleg de la Dinamo dupa transferul la FCSB Sa fie pregatit mental Va fi injurat pe strada Exclusiv
800.000 de euro va trebui să plătească FCSB pentru transferul lui Deian Sorescu de la Rakow. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Mirko Ivanovski a fost surprins de ultimele transferuri de la FCSB și Universitatea Craiova, mai ales că îi cunoaște foarte bine pe Deian Sorescu și Gjoko Zajkov.

Mirko Ivanovski analizează transferurile lui Sorescu la FCSB și Zajkov la Craiova: „Ambele m-au surprins!”. Exclusiv

Fostul coleg al lui Sorescu din ofensiva „câinilor” a vorbit pentru FANATIK despre venirea la FCSB: „Logic că m-a surprins transferul. Nu se aștepta nimeni. Nu mă așteptam pentru că a fost căpitan la Dinamo și nu doar câteva meciuri! Dinamo, care are cea mai mare rivalitate cu Steaua”.

ADVERTISEMENT

Mirko Ivanovski nu îl judecă însă pe Deian Sorescu, așa cum au făcut-o suporterii lui Dinamo„Ce pot să zic? E alegerea și carierea lui. Și eu am avut ceva discuții cu FCSB. În România când joci la Steaua, Rapid și te duci la cea mai mare rivală, îți dai seama că o să te înjure oamenii. Cred că și pe stradă îl vor înjura, dar trebuie să fie pregătit mental”. 

Mirko Ivanovski: „S-a gândit cel mai mult la cariera lui, nu la bani. Altfel ar fi rămas la Rakow”

Fostul atacant al lui Dinamo apreciază că Sorescu a pus pe primul plan cariera și nu banii: „El știa 100% că asta se va întâmpla. Asta e alegerea lui și trebuie să o respectăm. S-a gândit cel mai mult la cariera lui, nu la bani. Altfel ar fi rămas la Rakow. Aici e acasă, joacă la o echipă mare și nu pierde nici naționala României”.

ADVERTISEMENT

Întoarcerea la FCSB l-ar putea propulsa către un alt club important din Europa, crede Ivanovski: „Asta nu înseamnă că o să joace 100% fiecare meci. Dacă joacă bine, poate va prinde din nou un transfer și o să ajungă la mai bine. El așa s-a gândit. O să câștige și bani și face și carieră. E încă un jucător tânăr.

Deocamdată nu pot să spun dacă e o alegere bună sau nu. Putem să vorbim după câteva meciuri. Nu am vorbit cu el încă. Nu îl felicit că eu sunt dinamovist (n.r.râde). O să îi dau. Îi doresc multă baftă, sănătate și cât mai mult succes. 

ADVERTISEMENT

Ivanovski are dubii în privința transferului lui Zajkov la U Craiova: „Are mai multe meciuri la naționala Macedoniei decât la cluburi!”

Mirko Ivanovski și Gjoko Zajkov s-au întâlnit la naționala Macedoniei, însă noul fundaș central al Universității Craiova a debutat abia în 2016, după ce fostul atacant al Petrolului nu a mai fost convocat: „Nu am jucat cu el la națională. El a debutat în 2016 și eu am jucat ultimul meci în decembrie 2015. Ne știm așa, dar nu suntem în contact.

Dacă mă va suna, îl voi ajute cu sfaturi cu mare drag. A fost și el prin Europa, dar are mai multe meciuri la naționala Macedoniei decât la cluburi! E un jucător bun, dacă a jucat și la Campionatul European, la Poltava, Charleroi. La Rennes nu a prins niciun meci”.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional macedonean e de părere că principalul dezavantaj al lui Zajkov e că nu a mai jucat din luna noiembrie: „Sper să ajute Craiova, dar a jucat destul de puțin. Are experiență în străinătate și face 28 de ani acum. M-a surprins transferul pentru că nu prea a jucat pe unde a fost. La Charleroi are 30 de meciuri în cinci ani. Nu știu cum a venit în România, dar mă bucur”.

Gjoko Zajkov va avea parte de o concurență teribilă la Universtitatea Craiova: „E bătaie mare pe un loc de titular acolo și sunt doi-trei jucători pe fiecare post. Au mulți jucători, e o echipă mare de tradiție și cu stabilitate financiară”. 

Presa din Macedonia de Nord, surprinsă de transferul lui Gjoko Zajkov la Universitatea Craiova

Mirko Ivanovski a explicat că transferul a fost o surpriză și în Macedonia de Nord și are un sfat pentru compatriotul său: „Și în Macedonia lumea a fost surprinsă de transfer. El a fost foarte des în ultima perioadă la națională. Are 22 de meciuri. Îl sfătuiesc însă să fie foarte atent aici în România.

Dacă după 2-3 meciuri în care are șansă și o ratează… Dacă nu faci ceva, după e foarte greu să joci. Așa e mentalitea în România”, a declarat atacantul cu 27 de meciuri la echipa națională a Macedoniei de Nord, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

  • 3 ani a jucat Deian Sorescu la Dinamo, unde a fost și căpitanul echipei
  • 22 de meciuri are Gjoko Zajkov la naționala Macedoniei de Nord și a jucat la doar 134 de meciuri în 10 ani la 7 cluburi
ADVERTISEMENT