Sport

Deian Sorescu, transferat la Rakow! Dinamo a făcut anunţul oficial. Update exclusiv

Deian Sorescu va fi noul jucător al celor de la Rakow. Din informaţiile FANATIK, oficialii lui Dinamo au bătut palma cu polonezii, care vor plăti 800.000 de euro plus bonusuri pentru căpitan.
19.01.2022 | 11:40
Deian Sorescu transferat la Rakow Dinamo a facut anuntul oficial Update exclusiv
Deian Sorescu e aproape de transferul de la Dinamo la polonezii de la Rakow. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
19-01-2022
09:40

OFICIAL! Deian Sorescu a fost transferat de Rakow

Dinamo a anunţat în mod oficial transferul lui Deian Sorescu la Rakow. FANATIK a anunţat în exclusivitate mutarea, dinamoviştii încasând 800.000 de euro pentru acest transfer: 

“OFICIAL. Deian Sorescu la Raków Czestochowa. FC Dinamo București și KS Raków Czestochowa au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al mijlocașului Deian Sorescu la clubul polonez, a anunțat administratorul special Iuliu Mureșan.

La Dinamo din vara anului 2018, Deian Sorescu a jucat 134 de meciuri pentru echipa noastră, în ambele competiții interne, Liga 1 și Cupa României, a marcat 29 de goluri și a adunat 26 de pase decisive.

Raków Czestochowa ocupă locul 3 în prima ligă a campionatului din Polonia, la 6 puncte în urma liderului Lech Poznan. În numele tuturor dinamoviștilor, nu ne rămâne decât să-i mulțumim lui Deian Sorescu pentru evoluțiile în tricoul alb-roșu! Mult succes în carieră!”, este comunicatul dinamoviştilor. 

18-01-2022
19:53

Iuliu Mureșan a confirmat transferul lui Sorescu la Rakow

Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, a confirmat informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia Deian Sorescu va fi transferat la echipa de pe locul 3 din Polonia. 

„Am ieșit acum de la birouri, am semnat actul de transfer al lui Deian Sorescu. Suma e aproape de cea vehiculată în ultima perioadă. Au fost două oferte, s-a concretizat cea din Polonia.

Am acceptat-o că avem nevoie de bani la club. Dacă Sorescu ar fi ratat și acum transferul, nu știu cum ar fi gestionat situația în continuare. Păstrăm și un procent dintr-un viitor transfer, 15%. Polonezii s-au înțeles și cu jucătorul”, a declarat Iuliu Mureșan, la Digi Sport Special.

18-01-2022
13:41

Dinamo a bătut palma cu polonezii pentru transferul lui Sorescu!

FANATIK a aflat că Dinamo a bătut palma cu polonezii pentru transferul lui Deian Sorescu. Din informaţiile noastre, Rakow a plusat la ofertă şi va plăti 800.000 de euro pentru căpitanul dinamovist. Acestei sume se adaugă şi bonusuri consistente, care pot duce totalul la peste 1 milion de euro. Oferta a fost acceptată de oficialii lui Dinamo care i-au transmis lui Sorescu: “Deiane, pregăteşte-te să pleci! 99% e rezolvat!” . Au mai rămas de pus la punct mici detalii referitoare la transfer, iar în următoarele ore sunt şanse mari ca înţelegerea va fi oficializată. 

Deian Sorescu, 24 de ani, își poate împlini în sfârșit visul de a scăpa de Dinamo după coșmarul trăit în toamnă. Oferta polonezilor de la Rakow Czestochowa este pe cale de a se concretiza. Formația din Ekstraklasa și-a trimis la București oamenii care se ocupă de mutare!

Deian Sorescu, transfer de la Dinamo la Rakow Czestochowa! Sunt șanse mari ca suma de transfer să se apropie de 1.000.000 de euro cum vor „câinii”

Presa poloneză scria zilele trecute despre interesul celor de la Rakow Czestochowa, locul 3 după 19 etape, pentru Deian Sorescu. S-a trecut la următorul pas. Impresarii care au venit la Dinamo cu oferta, Adrian Ilie și Cristian Cernodolea, sunt la București pentru negocierile finale cu Iuliu Mureșan, președintele „câinilor”.

ADVERTISEMENT

Da, suntem la București, dar nu pot da detalii în acest moment. Sunt mai multe oferte”, a spus Adrian Ilie, fostul mare internațional, pentru FANATIK.

Din informațiile noastre, este vorba de oferta de la Rakow pentru Sorescu. Detaliile vor fi stabilite în cursul după-amiezii, existând șanse mari ca Dinamo să se apropie ca preț de transfer de milionul de euro pe care-l vrea pe golgeterul său.

Rakow e dispusă să mai pluseze la oferta inițială pe care Dinamo o respinsese. FANATIK a aflat că Dinamo ar dori să ajungă cât mai aproape de un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Suma ar fi eșalonată în două părți, Dinamo propunând ca 600.000 de euro să fie plătiți acum, pentru a acoperi nevoile urgente ale clubului, iar restul de 400.000 de euro la vară.

Cum a arătat prima ofertă a celor de la Rakow Czestochowa pentru transferul lui Deian Sorescu de la Dinamo

Marele avantaj al polonezilor de la Rakow, care-i convine și lui Dinamo, este că au anunțat că virează banii în trei zile din momentul în care se închide transferul. Iar în situația actuală a lui Dinamo, banii sunt vitali în acest moment.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat cum a arătat oferta inițială a celor de la Rakow, pe care Mureșan și Zăvăleanu au refuzat-o, considerând-o prea mică. Suma de transfer propusă era de 500.000 de euro, la care se adăugau 200.000 de euro din bonusuri, plus 10 la sută dintr-un viitor transfer. Vorbim deci despre 700.000 de euro, pentru că la acele bonusuri propuse Sorescu și Dinamo puteau ajunge destul de ușor.

O să merg cu Adi și cu domnul Becali să discutăm față în față cu Iuliu Mureșan, dar eu cred că până diseară sunt șanse importante ca transferul lui Sorescu să se perfecteze” – Cristi Cernodolea, impresar

În noile condiții, e foarte posibil ca Rakow să mai pluseze la ofertă, iar Dinamo să o accepte. Există informații că Dinamo ar avea ceva și de la Damac pentru Sorescu, dar afacerea cu arabii e prea riscantă în condițiile în care Damac nu a achitat nici acum toți banii pe transferul lui Budescu.

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie l-a informat pe Victor Becali, impresarul jucătorului, despre interesul polonezilor pentru Deian Sorescu

În momentul în care cei de la Rakow au venit cu prima ofertă pentru Deian Sorescu, Cernodolea și Adrian Ilie au luat legătura și cu Dinamo, dar și cu firma fraților Becali.

Becali Sport tocmai încheiase un contract de colaborare cu Deian Sorescu, jucătorul apelând la frații Becali și Dragoș Sârbu pentru că era disperat să plece de la Dinamo. Dezamăgit de ce a trăit în toamnă, totul culminând cu episodul Mioveni, Deian își dorește enorm să plece. A spus-o fără ocolișuri.

Adrian Ilie a fost cel care i-a vizitat pe frații Becali, cu care a mai colaborat, pentru a-i anunța de oferta polonezilor pentru Deian Sorescu. „Cobra” a discutat cu Victor Becali, care a fost pus astfel în temă că trebuie să negocieze salariul jucătorului în momentul în care cluburile se pun de acord.

Adrian Ilie și Cristi Cernodolea au adus și oferta de la Legia Varșovia pentru Deian Sorescu. „Probabil îi stătea capul la cei 15.000 de euro de la Steaua!”

A existat interes din Polonia pentru Deian Sorescu și în vară, la începutul acestui sezon. Oferta de la Legia Varșovia a fost adusă tot de Cristi Cernodolea și Adrian Ilie, cei care sunt și acum intermediarii lui Rakow pentru transfer.

Oferta Legiei a fost clară: 700.000 de euro cerți pentru transfer, plătibili în două tranșe și încă 700.000 de euro din bonusuri de performanță. Mai multe interacțiuni cu cei de la Dinamo a avut Adi Ilie, el fiind în România. Eu am discutat pe mail cu domnul Mureșan. Dinamo a respins oferta!

Cu Deian Sorescu a fost o situație mai deosebită. Mi-a semnat din prima mandatul de reprezentare, apoi s-a întâmplat ceva. Domnul Deian este însă un personaj aparte. Parcă s-a schimbat ceva la un moment dat. În ultimele două-trei zile când stăteam cu bagajul făcut la Londra să vin la București, ca să semnăm transferul la Legia, nu mai era Sorescu de la început. Răspundea mai greu la telefon și nu-mi explicam de ce.

Probabil că el dorea să meargă la Steaua, să rămână la București… Îi stătea capul probabil la cei 15.000 de euro de la Steaua, să rămână aproape de casă. Cam asta e povestea acestui transfer nerealizat pe care parcă nu l-a dorit nici Dinamo, nici Sorescu!”, dezvăluia Cernodolea pentru FANATIK toamna trecută.

Cristi Cernodolea, 27 de ani, este stabilit de 9 ani la Londra. Cernodolea lucrează pentru McHale Sports, fiind setat pe partea de Europa continentală. El colaborează de mai mult timp cu Adrian Ilie.

  • 1,9 milioane de euro este cota actuală a lui Deian Sorescu, cea mai mare din cariera sa
  • 30 iunie 2023 este data la care expiră contractul lui Deian Sorescu cu Dinamo, el semnând cu „câinii” pe 1 iulie 2018
ADVERTISEMENT