Sport

Decizie de ultimă oră a selecționerului Edi Iordănescu. Deian Sorescu a fost convocat la echipa națională

Deian Sorescu se alătură lotului României pentru amicalele cu Grecia și Israel. Edi Iordănescu a decis să-l convoace în condițiile în care mai mulți „tricolori” se confruntă cu viroze respiratorii.
24.03.2022 | 10:07
Decizie de ultima ora a selectionerului Edi Iordanescu Deian Sorescu a fost convocat la echipa nationala
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu are serioase bătăi de cap înaintea debutului pe banca echipei naționale. Problemele de sănătate ale unor „tricolori” l-au determinat pe selecționer să facă o schimbare importantă la nivelul lotului.

Deian Sorescu a fost convocat de urgență la națională pentru amicalele cu Grecia și Israel

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, Dennis Man, Cristi Manea, Nicușor Bancu, Andrei Ivan, dar și alți patru jucători aflați în cantonamentul primei reprezentative nu s-au putut antrena normal în această perioadă. Cu toții au fost testați negativ la Covid-19, dar se confruntă cu o formă de gripă sezonieră.

ADVERTISEMENT

Pe cale de consecință, Iordănescu Junior a decis să apeleze la serviciile lui Deian Sorescu. Convins că nu va face parte din lotul pentru amicalele cu Grecia și Israel, acesta plecase deja în Polonia, dar li se va alătura „tricolorilor” în cursul nopții.

Transferat în schimbul a 800.000 de euro, fostul căpitan dinamovist s-a acomodat rapid în campionatul Poloniei. Stau mărturie golul și pasa decisivă reușite în cele cinci meciuri bifate până acum pentru Rakow, la care evoluează și fundașul Bogdan Racovițan, adus de la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu s-a supărat, dar… nu s-a supărat că nu a fost convocat

Deian Sorescu nu s-a regăsit pe lista anunțată inițial de selecționer pentru această acțiune. Întrebat zilele trecute dacă decizia l-a deranjat, Deian Sorescu a oferit un răspuns hilar.

M-aș bucura, dar asta este, nu-i problemă. Muncim în continuare și vedem. Nu chiar (n.r. dezamăgit), am fost, să zic așa, supărat, dar e un lucru normal.

ADVERTISEMENT

E un antrenor care decide și n-am cum să fiu supărat sau dezamăgit. Pentru mine e un lucru pozitiv că am reușit să plec și să mă bat într-un campionat bun”, spunea fostul căpitan al lui Dinamo.

Grecia vine la București fără doi jucători importanți

Vineri, 25 martie, de la ora 20:15, „tricolorii” vor disputa pe stadionul din Ghencea amicalul cu Grecia, primul sub comanda lui Edi Iordănescu. Din lotul elenilor nu vor putea face parte Marios Vrousai și Giorgos Masouras (n.r. de la liderul campionatului, Olimpakos), ambii infectați cu SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Ulterior, prima reprezentativă se va deplasa la Netanya pentru partida cu Israel. Aceasta este programată marți, 29 martie, la 20:45.

ADVERTISEMENT