Sport

Deian Sorescu își sărbătorește ziua de naștere la echipa națională: „E un sentiment unic”. Video

Căpitanul lui Dinamo a sărbătorit împlinirea vârstei de 24 de ani alături de „tricolori”. Potrivit spuselor sale, cel mai frumos cadou ar fi o victorie în fața Islandei.
29.08.2021 | 21:16
Deian Sorescu isi sarbatoreste ziua de nastere la echipa nationala E un sentiment unic Video
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu are parte de momente cu totul și cu totul speciale în cantonamentul echipei naționale a României. Convocat pentru a doua oară de Mirel Rădoi, căpitanul lui Dinamo a împlinit 24 de ani și a fost sărbătorit cum se cuvine de „tricolori”.

Cel mai frumos cadou ar fi, însă, o victorie contra Islandei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Partida va avea loc joi, 2 septembrie, la ora 21:45, pe arena Laugardalsvollur din Reykjavik.

ADVERTISEMENT

Moment special pentru Deian Sorescu. Și-a sărbătorit ziua de naștere la echipa națională

Nu-mi imaginam niciodată că îmi voi face aniversarea de 24 de ani în cantonamentul României. E clar că îmi doream să ajung aici, dar nu îmi imaginam că îmi voi sărbători ziua de naștere alături de colegii de la echipa națională.

E ceva diferit față de club, e un sentiment unic și m-a surprins chiar de la primul pas pe care l-am făcut la Mogoșoaia. Pe zi ce trece mă surprindea ceva plăcut și mă motiva în plus.

ADVERTISEMENT

E o motivație în plus (n.r. să lupte contra unui adversar de cel mai înalt calibru). Când intri pe teren, ești de la egal la egal, doar că diferența o face cât de mult îți dorești, ambiția și munca depusă în timpul săptămânii.

Cred că noi – fotbaliștii români – suntem talentați, muncim și ne dorim. La capitolul minusuri, cred că nu știm să apreciem în unele momente, pentru că ne vedem la un anumit nivel și o să lăsăm mai ușor cu munca. Trebuie să muncești la fel de mult de la început până la sfârșitul carierei.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că vin jucători tineri. Trebuie să-și dea seama cât de importanți sunt dacă au fost convocați la echipa națională a României. Toți ne dorim să facem pasul ăsta și trebuie să ne dăm seama că sunt roadele muncii noastre.

Obiectivul meu e să-mi ajut echipa cum pot, prin goluri, pase și muncă. În acest moment îmi doresc să fiu sănătos, pentru că așa pot face exact ce îmi propun. Orice fotbalist își dorește să se lupte la campionat, aici sau în străinătate.

ADVERTISEMENT

Nu sunt genul să fac comparații, dar aș prefera ca suporterii să spună despre mine (n.r. când se va retrage din activitate) că am fost un fotbalist muncitor și ambițios. Cred că asta arăt pe teren. Într-adevăr, uneori mai exagerez cu răutatea, dar așa sunt, nu mă pot schimba.

Cu cât jucăm mai simplu, cu atât mai bine, dar cu Islanda chiar mi-aș dori să fie un meci frumos. Cu goluri multe – de ce nu? – și la sfârșit să ne bucurăm, să avem victoria”, a declarat Deian Sorescu, frf.ro.

Surprizele lui Mirel Rădoi. Șase debutanți în lotul echipei naționale

Dacă vedeta lui Dinamo se află deja la a doua convocare, nu mai puțin de șase fotbaliști își vor face debutul în tricoul echipei naționale. Este vorba despre portarul Marian Aioani, fundașii Virgil Ghiță și Andrei Rațiu, mijlocașii Andrei Cordea Marius Marin, respectiv atacantul Jovan Markovici.

În schimb, Ionuț Radu, Cristi Ganea, Vasile Mogoș, Alexandru Maxim, Alexandru Mitriță, Florin Andone, Claudiu Keșeru și George Pușcaș – altădată nelipsiți – nu au mai intrat în calculele selecționerului.

Trei partide îi așteaptă pe „tricolori” în această toamnă, toate contând pentru preliminariile Mondialului din 2022: cu Islanda, în deplasare (2 septembrie), cu Liechtenstein, „acasă” (5 septembrie) și cu Macedonia de Nord, în deplasare (8 septembrie). În grupa J se mai află Germania și Armenia.

Lotul echipei naționale pentru meciurile cu Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord:

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
Fundași: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);

Mijlocași: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
Atacanți: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,92 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Islanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT