Sport

Deian Sorescu, mesaj pentru fani înainte de debutul în Liga Națiunilor: ”Vom face sacrificii pentru a-i face fericiţi”

Echipa națională se pregătește pentru o nouă campanie în Liga Națiunilor, iar Deian Sorescu i-a asigurat pe fani că jucătorii vor da totul pe teren pentru calificarea la Euro 2024.
29.05.2022 | 16:39
Deian Sorescu mesaj pentru fani inainte de debutul in Liga Natiunilor Vom face sacrificii pentru ai face fericiti
Echipa națională se pregătește pentru o nouă campanie în Liga Națiunilor, iar Deian Sorescu i-a asigurat pe fani că jucătorii vor da totul pe teren pentru calificarea la Euro 2024. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Jucătorul care a fost aproape de titlu în Polonia cu Rakow Czestochowa a fost convocat de selecționerul Edi Iordănescu pentru cele patru meciuri al ”tricolorilor” din luna iunie.

Fanii au primit asigurări de la Deian Sorescu înaintea partidelor din Liga Națiunilor

Deian Sorescu a vorbit despre noul drum al primei reprezentative în Liga Națiunilor și le-a transmis fanilor că vor face tot ce este posibil pentru a câștiga grupa, deși nu s-a hazardat să dea vreun pronostic.

ADVERTISEMENT

”N-am mai jucat cu naționala atâtea meciuri la rând într-un timp așa scurt, dar am făcut-o anul trecut cu fosta mea echipă, am jucat foarte multe meciuri din 3 în 3 zile. E greu de spus cum va arăta clasamentul la final. Sper să fim acolo acolo sus și să nu intereseze de restul.

Fanii să fie alături de noi, să aibă încredere şi să ne susţină de la primul până la ultimul meci. Noi vom lupta pe teren şi vom face sacrificii pentru a-i face fericiţi”, a declarat Sorescu, într-un interviu acordat FRF TV în drumul spre antrenament.

ADVERTISEMENT

Emoțiile primei convocări la națională

Mijlocașul care a evoluat până de curând la Dinamo a dezvăluit cum trăiește zilele dinaintea unui meci și a rememorat prima convocare la echipa națională.

”Nu prea cred în superstiții, singurul lucru este de a mă ruga înaintea meciurilor. Cu o zi înainte de partidă mă gândesc la ce am de făcut, la ce am lucrat, la ce aș putea face pentru a-mi ajuta echipa. În ziua meciului rămân concentrat, dar îmi place să fiu puțin mai relaxat.

ADVERTISEMENT

Îmi amintesc drumul spre primul antrenament la națională, e ceva unic, îmi voi aminti mereu. Sper să îmi amintesc de toate drumurile pe care le voi parcurge spre antrenamente. Şi drumurile spre victorii cu echipa naţională. Clar că am emoţii. Întâlneşti jucătorii cei mai buni din România şi de abia aştepţi să îi cunoşti ca şi colegi”, a povestit el.

Sorescu, probleme cu limba poloneză

Deian Sorescu a mărturisit că Florin Niță este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi de la națională, dar a recunoscut cu fair-play că îi este foarte greu să învețe limba poloneză.

ADVERTISEMENT

”Mă înțeleg cu toți colegii, sunt genul de băiat mai prietenos. După prima convocare am păstrat relații cu băieți cu care nu-mi imaginam vreodată că o să fim prieteni. Mă bucur că l-am văzut pe Niță, mai ales că el joacă în Cehia, la vreo trei ore de mers cu mașina de mine și chiar vorbisem să ne vedem la o cafea.

Fac ore de poloneză, una-două pe săptămână. Este o limbă foarte grea. Am învățat unele chestii, înjurăturile primele pentru că așa e peste tot. Am reușit să mă integrez foarte repede”, a spus Sorescu.

Naționala României va disputa patru partide oficiale în luna iunie, toate în cadrul Ligii Națiunilor, competiţie care poate asigura locul în barajul pentru Euro 2024.

  • Muntenegru – ROMÂNIA, 4 iunie, ora 21:45, stadion Podgorica
  • Bosnia-Herţegovina – ROMÂNIA, 7 iunie, ora 20:45, stadion Bilino Polje Zenica
  • ROMÂNIA – Finlanda, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti
  • ROMÂNIA – Muntenegru, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giuleşti
ADVERTISEMENT