Sport

Deian Sorescu, noul caz Cadu! Falia între Mircea Rednic şi Iuliu Mureşan se măreşte după fiecare eşec

Dinamo rămâne fără victorie din luna august şi răceala dintre administratorul special Iuliu Mureşan şi antrenorul Mircea Rednic se acutizează după fiecare înfrângere.
23.11.2021 | 18:51
Deian Sorescu noul caz Cadu Falia intre Mircea Rednic si Iuliu Muresan se mareste dupa fiecare esec
Ruptură între Iuliu Mureşan şi Mircea Rednic. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Situaţia se complică pentru Dinamo, care a ajuns la 12 eşecuri în Casa Pariurilor Liga 1, după primele 16 etape. “Câinii” au pierdut cu 1-2 meciul de la Voluntari şi falia dintre administratorul special Iuliu Mureşan şi antrenorul Mircea Rednic se măreşte.

Falia între Mircea Rednic şi Iuliu Mureşan se măreşte după fiecare eşec

Cei doi au colaborat pentru prima dată la CFR Cluj, în 2013. După ce a făcut pregătirea de vară cu ardelenii, Mircea Rednic a avut un start modest de campionat, cu trei înfrângeri la rând în Liga 1.

ADVERTISEMENT

În etapa a patra, CFR Cluj a câştigat meciul cu Viitorul, însă Mircea Rednic a fost demis de la cârma clubului la care preşedinte era Iuliu Mureşan şi patron Arpad Paskany. Relaţia s-a deteriorat rapid, Rednic fiind dat afară după doar patru etape.

“Puriul”, executat la CFR Cluj de “legenda” Cadu!

FANATIK a povestit culisele demiterii lui Rednic de la CFR Cluj. “Puriul” a declarat ulterior că a fost dat afară din cauza unui conflict cu o “legendă”. Legenda s-a numit Ricardo Cadu, căpitanul şi liderul vestiarului celor de la CFR Cluj, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Ricardo Cadu şi alţi jucători din vestiar s-au plâns de antrenamentele cu Rednic, iar Mureşan şi Paskany au acţionat pe cale de consecinţă şi l-au “executat” pe antrenor: “Eu la CFR m-am atins de o legendă și imediat au sărit șefii pe jucători cu hârtii să semneze că nu mai vor să lucreze cu mine”, spunea “Puriul” în 2018.

După un asemenea scandal este clar că relaţiile dintre Mircea Rednic şi Iuliu Mureşan nu puteau să fie printre cele mai cordiale. În vara acestui an, Iuliu Mureşan a devenit administratorul special al celor de la Dinamo, după intrarea în insolvenţă a societăţii.

ADVERTISEMENT

Mircea Rednic nu a fost primul pe lista lui Mureşan: “Singurul care a rămas”

Dario Bonetti a început sezonul pe banca tehnică a lui Dinamo, însă după înfrângerea cu 0-6 în faţa FCSB-ului a dus la demiterea italianului. “Câinii” căutau antrenor şi Iuliu Mureşan s-a lovit de refuzul mai multor nume înainte să ajungă la Mircea Rednic, aşa cum a şi recunoscut:

“Pot să vă spun că singurul care a rămas este Mircea Rednic, îl așteptăm la o discuție și să semnăm un contract. Sincer, pe lista mea erau trecuți Bergodi, Rednic și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Miriuță și alți doi care au fost doriți de alte persoane din conducerea clubului. Rednic e un antrenor cu experiență, e dinamovist și echipa are nevoie de el”, a spus Mureşan la vremea respectivă.

Mircea Rednic a negociat preluarea lui Dinamo cu Nicolae Badea, nu cu Iuliu Mureşan

“Puriul” n-a fost prima opţiune pentru Iuliu Mureşan, însă a fost a lui Nicolae Badea, omul care susţine din umbră clubul. Mircea Rednic a negociat cu Badea, care l-a convins să vină la club într-un moment foarte dificil.

În ciuda faptului că Iuliu Mureşan nu avea o relaţie foarte bună cu Mircea Rednic, în special după episodul CFR Cluj, cei doi au fost de acord să colaboreze şi să încerce să scoată Dinamo din situaţia delicată.

Sorescu, noul Cadu! A sărit la antrenor după meciul cu Gaz Metan Mediaş

“Mariajul” a fost presărat cu probleme şi după meciul de la Mediaş, pierdut de Dinamo cu 1-2, au apărut primele probleme. Mircea Rednic a intrat în conflict cu Deian Sorescu, unul dintre “greii” vestiarului lui Dinamo.

“Puriul” nu a stat pe gânduri şi l-a dat afară de la prima echipă pe Sorescu, cel mai valoros jucător, Iuliu Mureşan recunoscând tensiunile din cadrul grupului la vremea respectivă: “O săptămână va fi lăsat să se odihnească, nu a fost trimis la echipa a doua”.

Mureşan, mediator între Sorescu şi Rednic! Ce s-a întâmplat la antrenamente 

În cele din urmă, Iuliu Mureşan a jucat rolul de mediator între Mircea Rednic şi Deian Sorescu. Antrenorul a lăsat de la el şi l-a reprimit pe fotbalist la prima echipă, însă timp de două zile, Sorescu s-a antrenat separat de restul grupului.

Deşi situaţia sportivă a fost dificilă şi echipa aduna din ce în ce mai multe meciuri fără victorie, oficialii clubului sperau într-o redresare după ultima pauză a meciurilor internaţionale. Însă înfrângerea de la Voluntari, falia dintre Iuliu Mureşan şi Mircea Rednic se măreşte.

Iuliu Mureşan nu a mai rezistat după eşecul cu Voluntari: “A mai adus 5 jucători și totuși nu se schimbă nimic în teren și la echipă”

Administratorul special i-a atacat pe jucători şi a pus la îndoială tranferurile efectuate de Mircea Rednic, evidenţiind faptul că din punct de vedere administrativ lucrurile încep să se rezolve, dar nu şi sportiv:

“Cei care sunt datori sunt jucătorii. Administrația a reușit să dea salariile la zi, un lucru care nu e normal în Liga 1, am reușit să deblocăm transferurile, azi s-a aprobat planul de reorganizare și am scăpat și de depunctarea de 9 puncte.

Fără punctele alea, eram la -1 și poate nu mai aveam nicio șansă. Cei care sunt foarte datori față de club, față de fani, față de meseria lor sunt fotbaliștii. Am adus 8-9 jucători, a venit Mircea Rednic, a mai adus 5 jucători și totuși nu se schimbă nimic în teren și la echipă. Sunt îngrijorat și foarte nemulțumit.

“Nu putem să aducem 100 de jucători”

Lipsesc multe, acea dorință de a câștiga, acea îndârjire pentru balon. Suntem o echipă fără vlagă și destul de moale. Nu putem să aducem 100 de jucători. E foarte greu să-i omogenizezi”, a fost discursul dur al lui Mureşan de la final.

Dinamo a suferit al 12-lea eşec în Liga 1. Echipa antrenată de Mircea Rednic este penultima în clasament, cu doar 8 puncte. Obiectivul antrenorului este salvarea de la retrogradare, iar în sezonul viitor este calificarea în play-off.

“Am sperat ca această pauză să aducă o schimbare. Acum sperăm ca după vacanța de iarnă, dar să nu fie prea târziu. Sigur va fi o schimbare în pauza de iarnă. Tot sperăm că la următoarea pauză”, Iuliu Mureşan după Voluntari – Dinamo 2-1

  • 5 este numărul mandatului lui Rednic, pe banca lui Dinamo
  • 12 înfrângeri au suferit “câinii” în Liga 1
ADVERTISEMENT