Fotbal intern

Deian Sorescu, “noul Cosmin Contra” de la Dinamo, ignorat total de Mirel Rădoi! “Probabil sunt alte interese!”

13.11.2018 | 19:11
Deian Sorescu noul Cosmin Contra de la Dinamo ignorat total de Mirel Radoi Probabil sunt alte interese

Fotbalistul adus de la Timișoara a avut evoluții excelente pe postul de fundaș dreapta în tricoul lui Dinamo. Cu toate acestea, Deian Sorescu este ignorat total de Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret a României.

Jucătorul a fost reprofilat de Mircea Rednic după numirea sa în locul lui Claudiu Niculescu, iar simțul experimentatului antrenor nu a dat greș. Prestația din meciul cu FCSB, în care i-a anihilat pe Dennis Man și pe Florinel Coman, a fost încă o dovadă a acomodării sale totale la formația alb-roșie.

Destin similiar cu al lui Cosmin Contra! Cornel Dinu:”I-am schimbat cariera!”

Deian Sorescu a fost adus de Dinamo de la Timișoara. Florin Bratu și Claudiu Niculescu l-au folosit în linia de atac, pe postul de aripă dreapta. Venirea lui Mircea Rednic pe banca dinamovistă a adus o schimbare radicală. Sorescu a fost trecut în defensivă, pe postul de fundaș dreapta, iar randamentul său a crescut exponențial. Destinul său este foarte asemănător cu cel al lui Cosmin Contra. Actualul selecționer al primei reprezentative a României a ajuns la Dinamo tot de la Timișoara, la cererea lui Cornel Dinu. Acesta l-a trecut din mijlocaș în fundaș dreapta, iar Contra a ajuns să joace pentru echipe ca Atletico Madrid sau AC Milan.

Strategia pe care am gândit-o era eficientă. Căutam fotbaliști tineri, cei mai talentați din țară, cu ajutorul cărora să construiesc o echipă pentru marea performanță. Pe Cosmin mi l-a recomandat prietenul meu Florin Iacob, mi-a zis că are la Timișoara un băiat talentat. L-am urmărit și așa era. Un copil curajos, cu o familie de nota zece, mai ales tatăl lui era un om extraodinar. Eu l-am reprofilat fundaș și consider că am luat o decizie importantă, care avea să îl ajute în carieră. L-am pregătit la Dinamo pentru marea performanță, iar cariera lui de fiotbalist a confirmat acest lucru”, povestea Cornel Dinu despre “Guriță”.

Cosmin Contra în tricoul naționalei României
Cosmin Contra a fost reprofilat din mijlocaș dreapta în fundaș dreapta, ca și Deian Sorescu, și a devenit unul dintre stâlpii naționalei României într-o generație extraordinară alături de Adrian Mutu, Cristi Chivu sau Bogdan Lobonț

Deian Sorescu, ignorat total de selecționerul Mirel Rădoi!

Evoluțiile foarte bune ale lui Sorescu de la Dinamo nu au fost suficient de bune pentru ca Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de tineret, să îl convoace la naționala Under 21 pentru partida amicală cu Belgia. Acest lucru a stârnit mânia oficialilor dinamoviști, care discutau între ei pe holurile de la Național Arena, după partida cu FCSB, despre situația fotbalistului.

Nu se poate să nu îl chemi deloc pe Sorescu. Rădoi nu are nici o scuză. A ținut acum doi titulari de la naționala Under 21… Man și Coman nu au mișcat în fața lui! Dar probabil că sunt alte interese acolo”, se lamenta unul dintre oficialii dinamoviști.

Dennis Man încearcă să îl dribleze pe Deian Sorescu, care este ajutat de Armando Cooper
Dennis Man a avut viață grea cu Deian Sorescu, internaționalul de tineret al celor de la FCSB nereușind să își etaleze calitățile în fața dinamovistului

Contactat telefonic de FANATIK.RO, impresarul lui Deian Sorescu, Cătălin Sărmășan, a lăudat prestațiile fotbalistului pe care îl reprezintă, dar a evitat să critice decizia lui Mirel Rădoi de a nu-l convoca: “Deian este un băiat extraordinar. Nu sunt surprins de evoluțiile sale la Dinamo. A mai jucat fundaș dreapta, pentru Timișoara, poate acoperi toată banda fără probleme. Nu știu de ce nu a fost chemat de domnul Mirel Rădoi, este o întrebare care trebuie adresată dumnealui și celor de la federație, care știu mai bine acest lucru“, a declarat Sărmășan, omul care are grijă de soarta lui Sorescu.

Naționala de tineret a României are programat un amical cu reprezentativa similară a Belgiei pe data de 15 noiembrie, de la ora 19:00, la Cluj. “Pentru noi practic e ca un meci oficial, asta trebuie să fie atitudinea la fiecare partidă. Am avut rugămintea la Contra să îl lase pe Drăguş sa îl vedem şi noi cum se antrenează, dacă se va integra şi cât de repede la tineret, îi mulţumesc pe această cale. Am dorit să vedem şi pe cei care nu au fost sau au jucat foarte puţin la lot, dar care au jucat destul de mult la cluburi”, a declarat Mirel Rădoi despre jocul de pregătire.

Lotul naționalei României pentru amicalul cu Belgia! Trei dinamoviști au fost chemați de Rădoi

Portari:

Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (AFC Hermannstadt)

Fundași:

Radu Boboc (FC Viitorul), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Ricardo Grigore (Dinamo), Andrei Radu (CFR Cluj), Florin Ștefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Denis Ciobotariu (Dinamo București)

Mijlocași:

Doru Dumitrescu (Universitatea Cluj), Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Mihai Dobre (Bournemouth/Anglia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Dragoș Nedelcu (FCSB)

Atacanți:

Florinel Coman (FCSB), Adrian Petre (Esbjerg fB/Danemarca), Denis Drăguș (FC Viitorul), Robert Moldoveanu (Dinamo București)