Sport

Deian Sorescu s-a săturat să fie purtat pe tot terenul. Pe ce post a cerut să joace golgheterul campionatului

Căpitanul lui Dinamo, Deian Sorescu, i-a cerut antrenorului Dario Bonetti să-l folosească pe postul pe care dă cel mai bun randament.
10.09.2021 | 18:55
Deian Sorescu sa saturat sa fie purtat pe tot terenul Pe ce post a cerut sa joace golgheterul campionatului
Deian Sorescu
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu este unul dintre cei mai polivalenți fotbaliști din campionatul intern. Indiferent că a jucat la echipa de club, sau la națională, golgheterul echipei Dinamo a fost utilizat pe toate posturile deficitare.

Fotbalistul s-a săturat să fie plimbat pe tot terenul și a transmis un mesaj clar staff-ului tehnic al grupării din Ștefan cel Mare. Vrea să joace pe poziția pe care s-a consacrat.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, golgheterul campionatului, vrea să joace în defensivă

Deian Sorescu s-a făcut remarcat în fotbalul intern ca fundaș de bandă dreaptă, chiar dacă la începuturile carierei, la ACS și ASU Poli Timișoara a evoluat și mijlocaș și atacant.

Deși este golgheterul lui Dinamo și al campionatului, fotbalistul de 24 de ani a mărturisit că ar prefera să joace fundaș dreapta.

ADVERTISEMENT

”Am mai spus-o și la club: m-am obișnuit să evoluez fundaș dreapta, post pe care am jucat în trecut și la națională. Acolo e locul care-mi place cel mai mult.

A fost puțin ciudat că am revenit în linia ofensivă, dar ăsta nu e un motiv plauzibil că n-am putut face mai mult în aceste trei jocuri  (ale echipei naționale – n.r.)”, a declarat fotbalistul pentru Gsp.

ADVERTISEMENT

De altfel, mai mulți oameni de fotbal au criticat faptul că Deian Sorescu joacă pe atât de multe poziții și consideră că randamentul lui ar fi semnificativ mai bun dacă ar avea o poziție fixă în teren.

Deian Sorescu despre derby de România: ”Prefer să câștige echipa, decât să marchez eu”

Căpitanul echipei Dinamo a prefațat meciul de duminică seara, contra marii rivale FCSB și a spus că nu și-a propus să înscrie împotriva roș-albaștrilor.

ADVERTISEMENT

”Aș prefera oricând varianta de a câștiga echipa, iar eu să nu marchez. Sunt de suficient timp la Dinamo pentru a trăi și a înțelege spiritul acestui club, așa că știu foarte bine ce ar însemna un succes în derby.

Doar când îmi aduc aminte de prima mea partidă cu FCSB, acel nebun 3-3, mi se face pielea de găină! Și de-abia aștept coregrafia fanilor noștri, fiindcă știu că pregătesc de fiecare dată surprize incredibile”, a punctat Sorescu.

Indiferent de situația din clasament a celor două mari rivale, meciul FCSB – Dinamo este oricând așteptat cu interes major de suporteri. Organizatorii partidei de pe Arena Națională au anunțat că așteaptă peste 25.000 de fani în tribune, cel puțin 8.000 dintre aceștia fiind ai echipei Dinamo.

ADVERTISEMENT