Sport

Se redeschide pista Polonia pentru Sorescu!? “Am auzit mai multe discuții” Exclusiv

FANATIK a aflat că mai multe cluburi din Polonia sunt interesate de transferul lui Deian Sorescu de la Dinamo, iar Octavian Moraru, oficialul echipei Radom, a vorbit despre interesul polonezilor pentru mijlocașul român.
28.12.2021 | 11:15
Se redeschide pista Polonia pentru Sorescu Am auzit mai multe discutii Exclusiv
Deian Sorescu este evaluat conform transfermarkt la 1,9 milioane de euro. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK a scris în exclusivitate despre culisele transferului lui Deian Sorescu la Legia Varșovia, iar patronul polonezilor îl dorește în continuare pe mijlocașul lui Dinamo, însă oferta este mult mai mică.

Deian Sorescu este evaluat conform transfermarkt la 1,8 milioane de euro, dar cu toate acestea oferta Legiei este acum de doar 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a contactat pe Octavian Moraru, fiul fostului patron al Rapidului, direct implicat în fotbalul polonez, în calitate de oficial al clubului Radom, echipa-surpriză  a anului în Polonia.

Octavian Moraru, despre transferul lui Sorescu la Legia Varșovia: „Pentru el, Polonia ar fi un salt mare”

Oficialul lui Radom a explicat că a fost întrebat de mai mulți oameni din fotbalul polonez despre Deian Sorescu, pe care îl consideră un jucător de valoare:

ADVERTISEMENT

„E un jucător interesant. Am fost întrebat despre Deian Sorescu de mai multe persoane dar nu a fost ceva concret. Am auzit mai multe discuții dar nu pot să spun. E un campionat mai fizic, dar ar face fața fără probleme”.

Fostul oficial al lui Gaz Metan, Hermannstadt și U Cluj e de părere că Dinamo ar trebui să îl vândă pe Deian Sorescu ținând cont de situația dificilă în care se află clubul din punct de vedere financiar.

ADVERTISEMENT

E un jucător valoros. Dinamo în situația în care e ar trebui să încerce să îl vândă. Dacă îl mai ia cineva acum. Pentru el, Polonia ar fi un salt mare pentru că e mult peste nivelul din România”, a spus Octavian Moraru în exclusivitate pentru FANATIK.

Conducerea lui Dinamo, arătată cu degetul de patronul Legiei din cauza transferulului lui Sorescu: „„Români frivoli!”

Dariusz Mioduski, proprietarul și președintele clubului Legia Varșovia, este dispus în continuare să îl cumpere pe Deian Sorescu de la Dinamo însă deși cota mijlocașului a crescut, polonezii sunt dispuși să mai ofere doar 800.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Am avut un anumit buget pregătit. Am avut o prioritate… Szysz? Nu. A fost Deian Sorescu, dar românii s-au dovedit complet frivoli, deși le-am acceptat toate cerințele”, a spus Mioduski, potrivit TVP Sport.

Deian Sorescu a marcat opt goluri în 19 meciuri din Casa Pariurilor Liga 1, iar conform transfermarkt mijlocașul valorează 1,9 milioane de euro. Dinamovistul mai are contract cu Dinamo până în vara lui 2023.

„Oferta Legiei a fost clară: 700.000 de euro cenți pentru transfer, plătibili în două tranșe și încă 700.000 de euro din bonusuri de performanță. Și nu era deloc greu de ajuns la aceste bonusuri. Dinamo a respins oferta! Am încercat să le explic celor de la Dinamo că pot ajunge chiar la suma pe care și-o doresc fără prea multe necunoscute, dar nu am reușit!”, a povestit Cristi Cernodolea pentru FANATIK.

Cum putea ajunge Dinamo să primească 1,4 milioane de euro pentru Sorescu. Ce salariu îi oferea mijlocașului FCSB-ul

FANATIK a aflat toate detaliile ofertei lui Legia Varșovia pentru Deian Sorescu, care ar fi putut ajunge cu ușurință la 1,4 milioane de euro: „De exemplu pentru fiecare titlu câștigat de Legia mai erau 50.000 de euro, iar Legia a câștigat titlul de 6 ori în ultimii 7 ani! Apoi calificare în grupele cupelor europene în fiecare an. 200.000 de euro pentru Champions League, 100.000 de euro pentru Europa League, unde Legia a ajuns anul ăsta în grupă cu Leicester, Napoli și Spartak. Ce grupă!”.

Un alt avantaj pentru Dinamo ar fi fost faptul că ar fi primit banii foarte repede, lucru deloc de neglijat ținând cont de situația financiară a clubului: „Cei 700.000 de euro pentru Deian Sorescu erau plătiți de Legia, cum spuneam, din două tranșe: 350.000 de euro în momentul transferului și ceilalți 350.000 de euro până în decembrie 2021. Eu le spusesem că Dinamo are nevoie de bani și le-am propus polonezilor 500.000 de euro pe loc cu 200.000 în decembrie. Ei au venit cu varianta finală 350 cu 350, deși doreau 4 tranșe”.

Impresarul Cristi Cernodolea a explica cum a căzut transferul lui Sorescu la Legia Varșovia deși era foarte aproape să perfecteze actele: „În ultimele două-trei zile când stăteam cu bagajul făcut la Londra să vin la București, ca să semnăm transferul la Legia, nu mai era Sorescu de la început. Răspundea mai greu la telefon și nu-mi explicam de ce. Probabil că el dorea să meargă la Steaua, să rămână la București… Îi stătea capul probabil la cei 15.000 de euro de la Steaua, să rămână aproape de casă. Cam asta e povestea acestui transfer nerealizat pe care parcă nu l-a dorit nici Dinamo, nici Sorescu!”, a explicat pentru FANATIK cel care a făcut tot posibilul să-l transfere pe Deian Sorescu de la Dinamo la Legia Varșovia.

  • 1.900.000 de euro e cota lui Deian Sorescu conform transfermarkt
  • 1.400.000 de euro era oferta Legiei Varșovia pentru mijlocașul lui Dinamo
  • 700.000 de euro mai sunt dispuși să ofere acum polonezii
ADVERTISEMENT